Кокичета, минзухари и всякакви цветя вече избуяха на канадска земя - 25

• 23 261
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
  • Vaudreuil Canada
Честит Имен Ден на Флоранс и на всички носещи име на цвете!
p4eli4ka поздравления за тортата изглежда много апетитно. Напоследък само сладки работи са ми в главата ... а от соленото принципно не се отказвам ... поне докато бях бременна имах извинение за да си похапвам.

# 76
  • Монреал
Здравейте!
Пролет, добре дошла при нас! Много ти се радваме, да знаеш  Mr. Green

Честит Имен Ден на Фло! Винаги да е здрава и усмихната принцеса!   bouquet

Момичета, нашия младеж грабна също калкулатора на прощъпулника, само че ние го бяхме нарекли на инженер.

Ние също бяхме купили маратонки на Тарик - бяха също 9 долара от 22 оригинална цена. Много са сладки със спайдърмен и светлинки като стъпи. Обаче са 5ти  Shocked номер. В магазина ни казаха, че трябва да вземем 1 номер по-голямо от крачето, а крачето му го измериха да е 4ти номер. Сега чакаме още 2 чифта от България - нашите са ги пратили миналата седмица, тъй че откъм обувки сме задоволени. Обаче ще трябва да правим пазарене на дрешки, че тези за 12 месеца са ни малки вече, а пък 18мес. повечето са големички  Rolling Eyes

# 77
Честит имен ден на всички от "растителният свят"!!!!! С пожелание за щастливо детство на малките и здраве за големите !!! Като гледам, че снега не спира вече 4 ден си мисля че празнуваме зимница не Цветница newsm78

# 78
Мамчета, много сте бързи в писането, докато успея да намеря време за форума и вие вече сте изписали сумати страници  Grinning, но този път съм решила да успея да следя постингите, доколкото ми е възможно, разбира се.

smuty, къде се намира парка на снимката?   Simple Smile

Pate Jaki, права си, няма как изведнъж да стане като е свикнала така.
Открих някои хубави съвети относно съня и заспиването на бебето - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154850.0 . То хубаво пише, ама да съм го знаела още от начало, за да я свикна по друг начин.
Ние нямаме проблем с вечерното заспиване. Малко игра по памперс към 20:30 ч, баня, кърмене и заспиване след около 20-тина мин. Но после започва събуждане към 22:30 или 23:00 ч после към 1:00 или 2:00 ч, след това в 4:00 ч, после към 5:30 или 6:00 ч и ставане на нашето ранобудниче в 7:00 ч.
През деня не яде толкова, колкото си навакса през нощта.

p4eli4ka и Виктория не обича съвсем редки кашите, нещо като гъстота на пюренцата.
Опитахме я как ще възприеме домашно приготвено пюре - сварен картоф, разреден с пилешко бульонче /също домашно приготвено/. Така и хареса, че отваря с удоволствие устата и чака за още. Тя нали вече опита всички възможни зеленчуци, макар и по една - две лъжчки само. Пробвахме я и с малко пилешко месо - прие го от първия път. Така че проблема със захранването вече почти се решава. Каквото и пюренце да разредя с малко кърма или бульонче и добавям малко каша, ако е много рядко и го хапва.

shemet_neveroiaten - наистина ще да е от зъбите най-вече. Показа се бяло връхче долу. Дано скоро да излезе.

Макар да яде в много минимални количества, важното е както казва heureuse да си пие майчиното мляко до годинката поне, пък другите храни са за разнообразие.

# 79
Ето рецептата на тортата:

БЛАТ

6 яйца
12 супени лъжици захар /напълнени с връхче/
12 супени лъжици брашно /напълнени с връхче/
1 бакпулвер
половин кафяна чаша олио

ПЛЪНКА

1 чаена чаша топло прясно мляко /предварително сварено/
половин чаена чаша захар /разтопено в млякото, споменато по-горе в плънката/
едно пакетче краве масло /около 250 гр/
1 чаена чаша орехи - нарязани, не настъргане, за да се усещат при хапване
1 супена лъжица какао

Всички продукти за плънката се разбиват добре с миксер. Изключение правят орехите. Те се добавят след като плънката е станала еднородно смес и само се разбъркват с лъжица, за да не се натрошат орехите.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Готовия опечен блат се издълбава с лъжица, така че да остане под и по-дебели стени, защото след това с прясно топло добре подсладено мляко /отделно количество от споменатото в плънката!/ се полива стените и пода на блата и ако стените са по-тънки ще се разпаднат.
Количеството, което сме издълбали и отстранили от средата на блата се смесва и се разбърква само с лъжица с предварително приготвената плънка.

Накрая плънката се разнася добре в издълбания блат и се украсява с течна разбита смената или друг крем по ваш вкус.

Да ви е сладко!   chef

# 80
Пчеличке, честита ти именичка да е жива и здрава.Страхотна торта си направила. Ти май се специализира вече Simple Smile

Смути и при нас е така в някои паркове. Едвам го опазих Дани онзи ден да не се намокри ,че той като се захласна да храни патките и без малко да скочи в водата.

Еми много е пораснала Ина. Докато си дойдете и няма да можем да я познаем Grinning

Поздрави на всички мами, нещо като се постопли и от разходки не остава време за форума Laughing

# 81
Привет и от нас Simple Smile
Малко зимата ни напалати и чак започва да става отвратително.... Април сме все пак.

Ние сме малко болни. Мъж ми довлече хрема, после моят нос протече а от снощи и Виктор е със сополив нос. Милото незнае как да си издуха носа и реве, че му се спи а неможе да диша и се буди. Нощес имаше температура 38С. Дали може да е от зъби?!  Thinking Поне доктора (реших все пак да чуя уж професионално мнение) каза, че всичките са му на бабунки едва ли не всеки момент трябвало да избият и вероятно е от това..... ние нямаме нито един зъб все още. Само Тривисол витамини му изписа, плюс Салинекс в краен случай. Но при положение, че и моя нос е блокиран, мъж ми и той.... твърде голямо съвпадение  Whistling

Отделно, че аз от вчера съм вече обратно на работа .... с много смесени чувства.
Хем разнообразие от домакинския живот, хем с носталгия към този период.  Blush

# 82
Снимката е от езерото Deux Montagnes

# 83
Blagodarq mai4eta, otkakto po4nah 10-tata sedmica kato po 4udo ne mi se gadi ve4e Peace
Ina4e toq snqg neznam kakwo 6te go prawim, krai nqma taq zima Sad Pone wqtyr da nqma6e, ama karai, i towa 6te zamine i 6te doide lqto 25 gradusa kakto mu e rednoto.

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 04:11 от Дивиана

# 84
  • Vaudreuil Canada
Ако добре съм разбрала лентичката на Mama Desislava значи днес имаме повод да поздравим малкия Алекс
Честит 3-ти Рожден Ден на Алекс!
Да расте здраво, умно и весело дете и много да радва мама и тати!
Весел празник!

# 85
Denzul, "честито" връщане на работа, то и аз със смесени чъвства гледам на това! Сигурно е много странно усещането? Колегите проявяват ли разбиране, имаш ли нужда от много време за реадаптация?

Аз като си помисля за края на майчинството и ми призлява...толкова ми е хубаво да си гледам беба, сякаш живееш в някакъв паралелен свят. Верно, че само половината ми е минала, ама така лети това време...

Ей, другите нови мами със зимни бебета! Забелязах, че едва почна хубавото време тази седмица и Паулинка е вече с малки пъпчици по дупето и коремчето - явно от запарване...много нежни тези душици, трябва се внимава. Освен това два дена беше с шапка без козирка и под очичките също имаше нещо като пъпчици - явно от слънцето. Вече е с голяма шапка, ама още не мажа UV крем, че трябвало да стане на 6 месеца. На нея докато е в количката слънцето много й пречи и се крие, ама докато я нося в кенгуруто от кеф ни слънце, ни вятър забелязва  и там посъбра тен, колкото и да я пазя.

Ох, сетих се покрай кенгуруто да споделя, че беба ни прави "stroller strike" newsm78
Не ще да седи в пуста количка...и това от скоро, откакто малко се осъзна като стана на 5 месеца (преди това все спеше в нея навън). А сега - ако е будна деяни в нея 15-20 минути, докато се усети къде е и "колко е скучно"  Simple Smile и надава кански рев, докато не я взема. Вече излизам заредена и със слинг и кенгуру, абе като магарета натоварени  Simple Smile Като се поизмори и й се приспи я слагам пак в количката, мирно или не понякога, и като заспи чак не смея да спра да возя, че да поспи, а магазините като пазарувам храна ги минавам на екс, че да не се събуди!  Simple Smile

Надявам се да го израсте това до към месец, като се научи да седи и да се забавлява сама, докато се вози, че сега голям екшън настава  Simple Smile

Вие имали ли сте приключения с количката подобни?

# 86
  • Vaudreuil Canada
denzul не знам при теб как е - аз се връщам другата седмица на работа и си представям какво предъвкване ще падне как се чувствам и как се справя малкия с детската градина - и за по-сигурно всеки колега който намине ще ме пита как е детето и аз добре ли съм - от време на време ми иде да вия от нетактична любезност ..... така беше и по време на бременността не минаваше и ден без тъпи въпроси.

# 87
Шеметче, правилно си разбрала-днес имаме рожден ден  bouquet!!! Много благодаря за милите думи Grinning. Ние все още сме болни, но значително по-добре Sad. Кашля като магаре, въпреки че пие антибиотика. Както знаеш и ние с мъжа ми бяхме болни, та тези болести помръчиха малко празника, но въпреки това имаше торта, балони, подаръци. Другата седмица се надявам вече да осъществим партито в детската градина.

# 88
shemet_neveroiaten,Pate Jaki
, ами то сме колежки само.
С разбиране подхождат. Приятно разнообразие, но съм сигурна че ще е само първата седмица  Mr. Green

Mama Desislava, Честит празник! Да ви е жив и здрав, много послушен!   bouquet

# 89
  • Canada
Честит 3-ти Рожден ден на Алекс!
Да расте здраво, палаво и щастливо дете!

Деси, за теб:

Момичета, с тези торти направо ми създавате комплекси. Не ме бива по тортите и това си е.
Софи, Слава е на 1-ви май, точно ден след вас сме  Hug
VessiK, съчувствам ти за снега. При нас май направо лятото си дойде, толкова е топло. Тревата е вече зелена, започнаха да цъфтят и храсти, дърветата са напъпили...
Миналата седмица бяхме на разходка в един парк на езерото и хранихме ето тези красавци - http://good-times.webshots.com/photo/2409067080060628980HtpujT

Време е за отчет:
Янадарк Hug е купила с парите, които й пратих и ще ги предаде на ДБМ Горна Оряховица:
10 крема против подсичане
6 пакета мъшмелоус
6 пакета надуваеми топки (по 2 са в пакет)
3 пакета бонбони Смартис
Миналата седмица се видях с Кроко и Деси, които ми дадоха по 10$, а днес получих 30$ от Патето Яки.
Благодаря ви, момичета  bouquet
В момента имаме налични 176$

Общи условия

Активация на акаунт