Кокичета, минзухари и всякакви цветя вече избуяха на канадска земя - 25

• 23 284
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Краси, имам познати, които писаха за причина, че искали бабта да прекара с тях "този светъл, РЕЛИГИОЗЕН празник - Великден". Laughing Нали знаеш, като намесиш думата "религиозен" и нищо не могат да откажат.
Сега обаче няма такива празници, освен да измислите някой важен семеен празник. Wink

10X Нади това е идея.

# 166
  • Канада, Монреал
mamamia, обикнивено се отбранявам с някой памперс, но повечето пъти бавно реагирам, трябва да отработя някои техники или да се науча да сменям по-бързо памперсите Wink
Днес ходихме на педиатър. Четох добри отзиви за нашия в интернет, затова избрахме него. Но той ни каза, че няма нужда да ходим повече при него, освен ако Самюел не е болен, което ми беше странно. Тук не е ли практика бебетата да си ходят всеки месец на педиатър  newsm78. Не че в Бг-то знам как е, но там май се ходи в началото по-често. Естествено, понеже съм супер разсейяна в последно време и забравих да си задам въпросите и като се прибрах в къщи се сетих...
p4eli4ka и Е&M, благодаря за отговорите Simple Smile
p4eli4ka, има ли смисъл да се поръчват 2 оригинални акта за раждане?
Ние май ще действаме като Е&M, че татито надали ще има време да ходи за заверка до Acces.

# 167
Lady_Cherie, при педиатъра ние ходихме на 1, 2, 4, 6, 8, 11 месеца и следващия преглед е на 13 месеца. 2 оригинални акта извадихме по съвет на мами от форума. А и ако изгубя единия ще имам друг. Винаги има моменти, в които спешно ти трябва някакъв документ, и ако точно тогава не разполагаш с него, идва на помощ втория оригинал Wink Ние за заверка на копието издебнахме момент, в който мъжа ми се прибра по-рано от работа и отидохме, стана много бързо. Но все пак имахме доста време до пътуването за Бг и не сме бързали, лека-полека.

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 20:56 от p4eli4ka

# 168
Здравейте момичета !

Приемате ли нови попълнения ? smile3525

През октомври летим със съпруга ми и малката ни дъщеричка за Ванкувър. По федералната сме, минахме вече процедурата обаче решихме да останем да родя в БГ и наесен да се местим за постоянно.

Като съм набрала инерция да Ви помоля да ми дадете информация за минаване на медицински на бебе, само тя не ги е минала. Искат ли картон и имунизационен паспорт? За Вита става въпрос.  Пак ще се допитам до МОМ но ще ми е полезно да Ви питам и Вас.

Благодаря предварително.

# 169
  • Pierrefonds, CA
Пчеличка, тази заверка, която сте направили е на ксерокопие на акта за раждане ? И после аuthentication във Външно мин. на Канада  newsm78 ?

Lady_Cherie , ние взехме Copy of an act of birth, защото е различен от Birth certificate. Двете мисля бяха за 35 $.

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 19:22 от Е&M

# 170
Пчеличка, тази заверка, която сте направили е на ксерокопие на акта за раждане ? И после аuthentication във Външно мин. на Канада  newsm78 ?

Точно така. Направих си ксерокопие в нас, заверих го за 5$ и нататък процедурата е еднаква, т.е. Външно министерство, бг посолството и т.н.

# 171
  • Pierrefonds, CA
Aз мисля направо в БГ  изкарваме гражданството, само тук за печата през Външно.
Без ходене до Отава  Rolling Eyes Може ли да се мине без бг посолството  Rolling Eyes?

# 172
Може ли да се мине без бг посолството  Rolling Eyes?

НЕ. В посолството слагат още една заверка на акта за раждане и издават временен акт за раждане без ЕГН, който в Бг ви искат и на база на него ви издават нормален акт за раждане с ЕГН. Ние също в Бг изкарвахме гражданството. Не може да отидеш с канадския акт за раждане и в Бг да ти издадат нещо, че те откъде да знаят дали не е фалшиво и откъде да знаят как да преведат имената на детето ти или пък да му добавят име. Пък и Външно министерство също е в Отава, не можеш да си спестиш ходенето. Всъщност може, имам познати, които правиха всичко това по пощата, ама аз предпочетох да отидем на място.

# 173
  • Vaudreuil Canada
Lady_Cherie да ти е честито бебешкото попълнение в семейството - и при нас след втория месец храненията станаха значително по-кратки. Принципно детските консултации мисля че са на 1,2,4,6,9,12,15,18,24 месеца и после на всяка годинка.
Ние също Отавската процедура я минахме по пощата - нямаше проблем като цяло. А докато единия акт беше в Отава с другия вадихме паспорта. Така че има полза от повече актове за раждане.
Е&M от бг-посолството издават нещо като превод на акта за раждане който ти трябва за издаването на акта за раждане в БГ.
Добре дошли на новодошлите в темата ... аз нещо изгубих дирите откакто съм на работа ... сори за което.

# 174
  • Pierrefonds, CA
Благодаря ви за инфото  bouquet

# 175
Искам пак да помоля да ми кажете ориентировъчна заплата за senior програмист, най-вече за BC. Или евентуално за нормален доход за 4 членно семейство, който да позволи да се наеме къща 2Bdr и да се живее спокойно. Моето лично инфо и усещането за Канада е от преди няколко години и не знам колко се е променил стандарта, цените и т.н. Предполагам ще е най-добре да ми пишете на лични, ще съм много благодарна, няма да споделям инфото с никой.
Не знам споменах ли, че канят мъжа ми от EA (Electronic Arts) и искам да преценя все пак какви пари са нормални, за да мога да мисля решението по-информирано.

Благодаря отново   bouquet

# 176
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!
 Искам да помоля за малко помощ отностно цените в Монреал. В момента се готвим за интервю на 24. юни за Канада и трябва да имаме отговори на въпросите дали познаваме цените в Монреал на наемите, на хранителните стоки, на колите например и въобще на основните неща за един емигрант. Ще ви бъда много благодарна ако някоя намери време да ми даде тази информация Simple Smile. И дано скоро да се присъединя към вас.

# 177
Здравейте и от мен,нещо време не ми остава напоследък за форума,но днес ходих на консултация и в последствие и един свободен час само за мен.Та питам сега настоящите и бивши бременни какъв крем или лосион против стрии ползвахте?Днес поразгледах малко козметика,но на нищо специално за бременни не попадхах.
ANI.F, всеки ще ти даде различна информация,но малко от мен:жилище 4 1/2 е 600-800 $; мляко 4 литра са 5,50$ ; хляб 2-2,50$ ; месото варира много,има пилешко и от 1,50 $ има и такова от 10$,свинско и телешко започват от 4$ минимум;колите,които карат повечето имигранти са стари за около 2000$ ; подчертайте,че знаете колко добре е уреден транспорта и по всяко време може да се провери точната минута в която автобуса е на вашата спирка.За друго не се сещам в момента,нека и другите мами се включат.И късмет на интервюто!

# 178
Та питам сега настоящите и бивши бременни какъв крем или лосион против стрии ползвахте?Днес поразгледах малко козметика,но на нищо специално за бременни не попадхах.
Аз си взех 3: едното е на AVON; другите 2 са на Палмерс- какаово масло и Olive butter formula / organic therapy for Healthy Skin /. На Палмерс ги взех от Walmart.

Днес май всички сме били на консултация- ти, аз и още едно момиче, моя колежка. Че и трите сме при една гинеколожка. Simple Smile

# 179
  • Канада, Монреал
Искам пак да помоля да ми кажете ориентировъчна заплата за senior програмист, най-вече за BC. Или евентуално за нормален доход за 4 членно семейство, който да позволи да се наеме къща 2Bdr и да се живее спокойно.

Бях намерила много информация със статистики за заплати в Канада, но за съжаление остана в България. Потърсете в сайтовете за работа, оттук мисля че може да придобиете по-реална представа:
http://salary.monster.ca/

Тук има  калкулатор на заплата по избор на професия:
http://www.canadavisa.com/canada-salary-wizard.html

Тук има информация, може би цените са малко надути:
http://www.worldpersonnel.com/it_salary.html

shemet_neveroiaten
, благодаря. Странно защо нашият педиатър каза да не ходим на определен период, ако не е нещо наложително. Но всъщност той работи в клника и започвам да се чудя дали отидохме там като негови пациенти или просто като хора, които не са си намерили педиатър, защото не ни дадоха час като се обадих, а ни казаха да отидем между 9 и 10 ч. и че не приемали с час, защото било клиника. Да не би вие да ходите заради ваксините или и други прегледи ви правят? Иначе за ваксини и теглене явно до CLSC ще трябва да ходим. Дали не е по-добре да си сменим педиатъра, но за него четох много добри отзиви в нета и наистина изглежда свестен.shemet_neveroiaten, до Отава не сте ли пращали заверено копие на Акта за раждане или директно оригинала? И те го връщат после, така ли?

Ние още не сме изпратили документите за Акт за раждане, понеже все още се чудя един оригинал на акт за раждане да поискаме или два и дали да поискаме копие на акт за раждане...И аз не знам какво толкова го мисля, сигурно по всяко време може да се поръча акт за раждане.

mama_veni, Против стриии има хубав на Мустела, но тук са много скъпи, иначе накрая на бременността и аз си взех на Palmer`s - мисля, че го купих от Бebedepot. Като ги питах тук за Мamma Donna на Chicoo и ме гледаха като полезно изкопаемо  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт