ЮЛСКИ бебчета '08(тема 39)

• 10 649
  • 307
  •   1
Отговори
# 90
Руми и аз ги усещах по едно време така както описваш - все едно потреперват. Но вече ритниците не са това, което бяха! сега не са само удари, ами направо ми повдигат корема и се усеща как натискат с крачета, ръчички  и се очертават гръбчетата им като се протягат. Много силни са станали вече, снощи таткото се шокира като ги усети и видя какво се случва с корема ми. Даже му разказвах, как си чопля семки и съм си оставила пластмасовата чинийка върху корема и тя се тресе и се люшка от дребните!  hahaha

# 91
Душичка и Сакси, часниски такива, не казвате на никого за курса на списание "9 месеца", а!  :35
А моля,моля Сакси много пъти е питала няма ли някой желаещ за тези лекции! PeaceНакрая и аз реших да отида,защото ми хареса темата на лекцията - Масаж и гимнастика на бебето!Тези лекции са всеки вторник и четвъртък в пицария мис Каприз зад Плиска,а програмата я има в списание 9 месеца и на сайта им!Аз мисля да ходя и другия вторник ,защото тогава лекцията ще е "Спешни състояния при новородено,или какво да правим докато дойде лекаря"Мисля че ще е полезна!
За имената,аз май и преди споменах ,ама нашият мъж се ще се казва Мариян,а ако случайно има изненада то тя ще е Ирина!Тези имена сме си ги измислили още като започнахме да правим бебето Grinning

Ама да ви питам вас,може ли бебето както е вътре да издаде кратък звук и този звук аз да го чуя! ShockedЧетох някъде в нета че бебетата плачели още докато са вътре в коремите ни,и ако им попадне въздух в трахеята може да се чуе гласа им!Хубаво ама от къде въздух вътре като плуват във вода!А не ми се ще да мисля че имам халюцинации Embarassed

# 92
Руми и ние така сме си поръчали дограма и изолация ще слагаме. А как ще се оправям с майстори, малко бебе и ритащо в корема неродено докато бучат и трещят не знам.  newsm78 В моменра съседите разбиват с дрелка точно общата стена и Михаелка на 3 минути се стряска трепери от ужас.
Ние за името мисля, че сме взели решение. За първото дете името го измисли тати, а сега аз. Първите 4 месеца наричахме бебето Катя (Катерина), след това казаха че е момче и аз викам Боби (Боян или Богдан), а сега сме на трета вълна и ако не си променим решението като се роди ЖЗ бебока ще го кажа на всички. Ние с мъжа ми си му говорим по име, но само пред нас си.  
Да ви се оплача. Днес си излизаме с Михаелка на стандартната разходка из квартала и като ме сряза корема ниско долу, та чак не мога да се помръдна. Аз си ги имам и контракциите и болките, но този път си беше сякаш по-различно. Едвам съм се прибрала. Ама аз съм си виновна, като всеки ден разнасям 20 килограмова количка, напред-назад.
Та сега основното, което исках да ви питам е, дали мога едновременно да пия но-шпа (лекарката ми го предписа 3 х 1т.) и Магнерич (от него получавам разстройство и затова не го пия, ама по добре така от колкото да вземе да стане по-зле). Мога ли и двете лекарства да и пия заедно??? В четвъртък съм на лекар и ще я попитам мойта докторица, но до тогава???
НБМ не се притеснявай за прегледа при Марков. На мен не ми каза нищо обезпокоително. Отидох със свито сърце а си тръгнах весела и щастлива. Но сега с тези болки не знам. Аз съм на преглед при него чак след 3-4 седмици.
puhtulka какво че мебелите са китайски??? То целия световен пазар е залят от техните стоки, отърване няма. Ако сте го харесали креватчето и е качествено го купувайте.

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 15:29 от Kokolin@

# 93
Здравейте, момичета!  Hug

Най-накрая и аз да мога да се включа Cry Досега успявах само да ви чета. Вчера моят баща също имаше рожден ден и не можах да ви се похваля, защото компютъра в офиса не работеше #2gunfire
Сакси, такава папарачка си Twisted Evil. Все си ме хващала в странни пози и направо не мога да се понасям. #2gunfire Joy На всичкото отгоре чак сега забелязвам колко съм наедряла #Crazy Ама че съм суетна била.  EmbarassedИначе разходката с теб след пицарията ми беше много приятна и ако желаеш можем да я повторим някой ден! Ако пък има и други желаещи нека заповядат-добре са дошли. Снимките, които пък аз направих са най-много 5 три от които са на тортата с "умрялия" щъркел Joy Но когато успея ще ги пусна и аз, за да ги видите и вие. Забравих да спомена, че на едната снимка се вижда и мъжа на Аеля. Единствения от мъжете, който се престраши да придружи съпругата си Peace
Щях да забравя мъжа на СИСИ, която също е от нашата юлска групичка.
Сиси ако си на линия пиши един ред...

Относно имената: Даниел или Дарина - за сега.
Както съм казвала и преди би ми се искало името на бебока да започва с буквата Д, защото и на мен и на съпруга ми имената ни започват с тази буква. Но съм отворена и за други стига да ми харесат как звучат и като умалителни имена.

Астра, относно новото строителство не мога да се изкажа адекватно, въпреки че и ние ще се нанесем надявам се най-късно до септември месец и не знам какво ще бъде положението зимата, но едва ли ще бъде по-лошо от сегашното ни жилище. Мухълът е на лице и не издържаме вече всеки път с пръскането на всякакви препарати, които тровят и бебето ми. А пък и нямаме търпение да чакаме 1 година докато изсъхне плочата при положение, че искаме да се нанесе възможно най-скоро в ново жилище. Така че аз ще рискувам и то много скоро след като живот и здраве се роди малкото човече.

Руми, и при мен има такова втрисане. И ритничета и повдигане на корема #Crazy hahaha и яки къчове на моменти Joy

Ама, че дълъг пост стана....

# 94
Коколина, можеш да ги пиеш, даже действието им се допълва като се вземат заедно, но първо се консултирай с АГ- то си. Иначе аз съм на но-шпа и магнерич 3 по 1 от двете, като при нужда ми казаха, че мога да ги направя и 4 по 1. 
Сега видях, че магнерича ти създава "проблеми", може да се замени с Магнерот, същото е , но на теб може да ти влиае по- добре. Но ти питай, да  ти кажат за теб специално.  Peace

# 95
Здрасти банда
гледам имената обсъждате... мъж ми първия път се беше побъркал че детето ще носи неговото име - в м.или ж. вариант, аз на мен лошо ми ставаше, не че е грозно Мартин, но дубъла не ми харесваше... с времето се примирих, и му викам че този път не съм против идеята, той пък рече и отсече че изобщо не иска вече...поради което всъщност съм щастлива  Mr. Green
Иначе тук традицията е че момчетата се казват по бащите си, момичетата по майките си, и така в цялата рода има едно мъжко и едно женско име което се ползва во веки веков - според мен  Mr. Green
Положението при нас е че имам списък с имената който ми харесват закачен на хладилника, и съм му казала да избира  Mr. Green

Иначе имам въпрос
какат 2х ме пита как ще излезе бебето от корема  ooooh! аз й викам като пиленце от яйчице - понеже има серия с Кртечко дето гледа редовно и има показно... тя се радва като чуе ама няколко пъти трябваше да обяснявам... но след седмица примерно пак ме попита  newsm78
Дайте идеи и предложения по темата плийз Mr. Green

# 96
Много ми е интересно как разказвате, че ви се повдига коремът, че виждате гръбначетата и главичките на бебоците, че напипвате ръчички....Аз нали съм с предна плацента и ритниците само се усещат, не се забелязват, а и в никакъв случай не са много яки....Един-единствен път баща му усети ритник от бебето, и то след като съвсем целенасочено си беше опрял бузата в корема ми и седяхме така без да шукнем 2-3 мин

Китайското легло - има страхотни китайски неща, особено китайски мебели много харесвам. Доколкото знам, добре е лаковете, с които е лакирано леглото, да са без вредни вещества или поне те да са редуцирани (ама това как се разбира и пише ли го някъде на етикетите на производителя, незнам... newsm78), както и ако има боя по леглото, тя да е безоловна...Нещо такова беше.

Днес цял ден нямаме работа и май ще се ориентирам към потегляне. Кой писа, че на "Изберете българското" в НДК има готини бебешки неща...Да взема да намина лииии....хем ми е на път!  newsm78

# 97
  • София
Хей, и моя мъж беше в ЦУМ, той ми е съкровище!!!  Heart Eyes

В " Часът на мама" даваха  Heart Eyesедна девойка дето си родила у дома! Аз не бих се престрашила... #Crazy

# 98
  • София
Eli_cz и на мен ще ми е интересно да чуя варианти за казване на по-голямото дете, въпреки че не мисля да навлизаме в подробности и кой знае какви обяснения точно за начина на излизане, но знаеш ли ако пък тя реши да пита и да настоява, каквато е любознайка и само разпитва за това и онова ...  Ние на нашата дъщеричка и разказваме как като се роди бебето, тя ще стане кака, ще си играе с него, ще го разхожда и ще му дава бибата и т.н. и тя тези неща си ги повтаря и ми гали корема и понякога му говорим, но никога не се задълбочаваме в подробности,но вече на няколко пъти сама си казва, че бебето ще излезе от дупката. Аз като я попитам от коя дупка - и тя ми каже : от малката дупка. И аз я карам да ми покаже къде е тази дупка и тя ми показва пъпа. Въобще незнам от къде го измисли това. Никога не сме коментирали въобще начина на излизане на бебето и др. такива подборности.  Simple Smile

# 99
Хей, и моя мъж беше в ЦУМ, той ми е съкровище!!!  Heart Eyes

В " Часът на мама" даваха  Heart Eyesедна девойка дето си родила у дома! Аз не бих се престрашила... #Crazy

Права си, моля за извинение!  bouquet Embarassed

И аз не бих се престрашила... #Crazy

# 100

Още го дават. Имаше тема във форума за тях с доста негативни мнения. Аз няма да коментирам, защото мнението ми не съвпада с общоприетото и не ми се спори по въпорса, особено след като не са запознати хората с цялата история.

# 101
Нинче
има време, ще се сети да попита  Whistling Mr. Green От по-голямата наборна отчетна тема майките с бебета, ми казаха на кукла да съм обяснила, или да съм потърсила книжка с по детски илюстрации... Ама ще се радвам и тук да споделите  Grinning

Между другото
Нина ми е от фаворитските имена  Grinning ти харесваш ли си името, и доволна ли си че го имаш  Mr. Green

# 102
И аз я гледах и да ви кажа ми се струва страшничко и на мен. Но ако ми е трето раждане може би бих се престрашила  Peace

# 103
  • София
Моето мнение не е негативно, даже напротив. Аз съм "ЗА" всичко естествено. Знам, че баба ми е родена на нивата. Simple Smile
Исках да кажа, че ме е страх да родя без никакво медицинско лице наоколо. Особено при първото ми раждане.

# 104
  • София
Оф,успокоихте ме за тези втрисания,4е ве4е взех да си внушавам само глупости.
За нош па и магнери4,Kokolin@,аз знам 4е могат да се пият,аз по принцип пия Маснерот,но то нали е все магнезий,та акушерката миналия път ми каза,4е мога да си пия спокойно и нош па при нужда.Аз оба4е гледам да избягвам,4е ми писна от тези хап4ета.
Eli_cz  аз на моя бандит като запо4не да ме разпитва му казвам,4е ще отида в болницата и там докторите ще го извадят през корема,не ,4е ще раждам секцио,поне никой не ми е казвал,но така най-лесно мога да му обясня.Даже като минаваме покрай болницата му я показвам,4е там мама ще ражда бебето.

Предаването и аз го гледам или по скоро го слушам,но тези първите ми бяха доста странни.

Общи условия

Активация на акаунт