ЮЛСКИ бебчета '08(тема 39)

• 10 585
  • 307
  •   1
Отговори
# 240
Досега гледах предаването "Часът на мама" от вчера по бТВ. Много ми стана хубаво от разказите на двете двойки и доста се подразних от изказванията на лекаря от сорта на "Не правете това вкъщи!" и снизходителния му, насмешлив тон.
Както и да е, това, заради което си позволявам да изразя мнение е, че ТРЯБВА да има избор кой къде да ражда и как да ражда и трябва ЗАКОНОВО да са уредени нещата в БГ за раждане вкъщи, както и това прословуто "информирано съгласие" в болниците да не е просто проформа, както е сега.
Аз имам желание да родя активно и да не ми се правят излишни процедури, а и вярвам, че бебето не се чувства по-добре, когато на майка му й бият окситоцин, когато й скачат по корема или когато една сюрия лекари и акушери й крещят да напъва.
Бих родила вкъщи, ако всичко през бременността ми е било наред, предпочитам да е асистирано раждане, но явно на този етап в БГ това е невъзможно.
Иначе всеки може и трябва да ражда както си иска, та в този смисъл нито някой някого агитира да ражда вкъщи, нито пък приемам някой да обяснява на някого, че е луд и безотговорен, защото иска да роди у дома.

# 241
  • София

Да, май по-нормално звучи, ролята на мъжа в едно раждане да е да стои някъде в бойна готовност, да чака жена му да му звънне, че е родила и той, в естествено продължение на нещата, да отиде да олаби в кръчмата за свършената работа. Това е вече е по-реално Simple Smile А да ти държи ръката и да ти показва любовта си докато му раждаш детето и да се запознаете заедно малкия човек, е вече прекалено Laughing

А Пърли, чакай, говорим за различни неща Wink Аз също съм за това таткото да е в залата с мен и даже го обмислям. Но той да води раждането и то по такъв "любовен" както го нарекаха начин ooooh! е не си го представям. Надявам се да ме разбереш правилно Peace Просто е много тънка границата мужду двете неща, но за мен е огромна. Искам да е с мен и да види на какво съм подложена, и да не му отнемам тои сладък момент, когато за първи път виждаш бебо Heart Eyes Незаменимо е  Heart Eyes  Но не искам да ми гледа между краката и да ме попива0 Sick
Случвало ми се е вече и знам какво е Sick

Всичко зависи и от това колко широко скроен е мъжа Wink моя не е чак толкова, познавам си го.

Хм,на мен ми правиха тест за спин още в началото и останах с впечатлението,че е задължителен newsm78

И на мен така. Никой не ме е питал дали искам, а някъде бях чела, че специално изследванията за СПИН са по желание.
[/quote]

Момичета, не може да са ви правили за Спин Peace Васерман се прави, а това е Сифилис Peace

# 242
Хм,на мен ми правиха тест за спин още в началото и останах с впечатлението,че е задължителен newsm78

До колкото знам, е имало период, в който е бил задължителен, после са го отменили. Иначе и на мен с началните изследвания, заедно с Васерман ми правиха и HIV тест.

Aelia, аз преди се чудех защо лекарката ми каза, че е хубаво на ден да си полежавам по 2-3 часа (преди още като нямах контракции) и си виках, че след като имам толкова енергия няма за какво да лежа като не ме свърта. Сега като го каза, ми стана ясно каква е връзката Simple Smile

Ketito, разбрах те Simple Smile

# 243
и на мен ми правиха изследването за спин без да ме питат още в началото
Де що голям бонбон е дечко и как си е запушила ушите  hahaha Heart Eyes

Застанала наща до тонколоната и не иска да мръдне. То на мен ми стана лошо и се поместих, доста силно беше озвучаването, викам си - да не спукам на бебето тъпанчетата...  Laughing

# 244
На мен са ми правили и за СПИН и отделно ВАСЕРМАН Simple Smile

# 245
Както и да е, това, заради което си позволявам да изразя мнение е, че ТРЯБВА да има избор кой къде да ражда и как да ражда и трябва ЗАКОНОВО да са уредени нещата в БГ за раждане вкъщи, както и това прословуто "информирано съгласие" в болниците да не е просто проформа, както е сега.
Аз имам желание да родя активно и да не ми се правят излишни процедури, а и вярвам, че бебето не се чувства по-добре, когато на майка му й бият окситоцин, когато й скачат по корема или когато една сюрия лекари и акушери й крещят да напъва.
Марселито, и аз съм на същото мнение. Трябва да имаме избор, да се уредят законово нещата и всеки да реши как точно иска да роди. В доста държави има домашно раждане и то много по-напреднали от нас в много отношения. И аз не искам да ми правят разни неща без дори да ме информират защо и да ми разяснят плюсовете и минусите. Ето ви един сайт с доста интересни истории и мнения:
http://estestveno.com/index.php?pageid=2&langid=0&itemid=-2&cid=1005

# 246
  • София
Whitewitch намери ли филмчето  Whistling аз чакам Mr. Green

И на мен свеки ми донесе списанието "Моята бременност" и каталозите на Метро-отивам да разглеждам Hug

# 247
  • Sofia

Моето лежане се превърна в стояне, в смисъл стоя седнала в леглото, дали това не е проблем  newsm78

Райка още не е писала, някой има ли и мобилния? Отиде на преглед завчера и няма следа от нея...

Определено лежането е много по-добре от седенето. Целта е матката да не упражнява натиск върху канала, а при седенето пак си има натиск. Затова по-добре е да се лежи.

Наистина какво стана с Райка? Rolling Eyes

Катинче, ваничката много ми хареса, ние с теб май имаме еднакъв вкус и мнения, давай какво друго си набелязала да ходя направо да го купувам Joy
Освен това Коколин беше пуснала комплект за изписване, ама вече е махнала линка, а аз искам същия Sad Нали и твоя беше такъв, кажи какъв беше, че не мога да го открия в нета.

На мен също лекарката ми каза за СПИН, но видя, че точно преди сватбата с мъжа ми сме си правили, а то беше съвсем скоро, затова не повторихме.

# 248
Върнахме се с Алекс от поликлиниката. Гърлото му е абсолютно чисто, няма никакви бактерии Grinning. Въпреки това доки не се сдържа и му изписа Аугментин заради високата утайка Rolling Eyes. Аз обаче на своя глава не му го взех. Събота ще ходя да си правя изследване за антитела и ще го боцнем още веднъж да видя как се променя утайката. Ако е още толкова висока или се покачва, ще му го взема, но ако е спаднала, мисля да пропусна АБ този път. Дано само не греша! Мъжа ми е категорично против АБ и май той ме нави главно.

ДеЩо, много ти е сладка Яна, пу-пу Heart Eyes. Наистина има невероятно изразителни очи.

На мен в началото на бременността ми пуснаха изследване за СПИН, Васерман и Хепатит Б. Доктора ми каза какви изследвания ми пуска, можех разбира се и да откажа, но не виждам смисъл. Ако има нещо лошо, не дай си Боже, то няма да изчезне, ако си заровя главата в пясъка.

Седенето наистина предизвиква контракции. Всеки ден ходя на работа с отпуснат корем и без никакви оплаквания и към 3-4 часа следобяд започват контракциите и докато се прибера вкъщи корема ми вече става на камък. Но моята работа е изключително седяща, просто освен до тоалетна, не се помръдвам и за 5 мин. от бюрото.

# 249
ето шапката за бебока http://images25.snimka.bg/005619345.jpg
и едно коремче от миналата седмица http://images25.snimka.bg/005619347.jpg

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 14:27 от mamaivi

# 250
Кетито, открих някакъв съкратен вариант, на това клипче...явно за цялото искат парички. Обаче на това има доста пропуснати неща...

# 251
Marselito, мила, тук никой не е против самото раждане в къщи  Peace, хубавата атмосфера и т.н., но простата ни държавица не може да си оправи системата за плащането на актовете, най елементарното (от януари карам без талон, зщото опашките са километрични и състоянието ми не позволява да чакам 3 часа на опашката и още 3 да си сменя книжката, защото съм с моминското си име и мечка дори глоба) и ти ми говориш за избор на родилката  #Crazy  #Crazy #Crazy Много сме на далече от условията, които предлагат другите държави. Там примерно в болницата са в пълна готовност и маршрута на линейката (евентуално) е предвиден за не по повече от 5 минути, акушерката идва с оборудване, което тука не сме чували...кажи ми за колко време в София ще те закара линейка  Sick?
Айде малко по реално да гледаме на нещата ooooh!
Тези момичета не е лошо, че са родили в къщи, лошо е че са родили в къщи в България и без акушерка и ДА това е безотговорност, защото те не са добре информирани за нашите болници (съвсем отговорно го казвам, щом едното момиче каза, че в другите държави разрежават да се разгледат болниците и родилните зали ми стана ясно, че тя дори не е чувала за Деня на отворените врати  Shocked) и както казах не е хубаво всички родилни домове да се приравняват с Майчин дом! Примерно "Свети Лазар" ще им подсигури 99% от условията, които те изискват, ама 2300 лв. са много пари, нали...
И още нещо кажи ми какъв процент от жените раждат за 50 минути от първата контракция докато изплаче бебето??????????
Ти защо не си родиш детето в къщи сама, ама преди това да си купиш стерилен скалпел и останалите инструменти и мъжа ти да ти отреже пъпната връв и да те изроди...айде молети се...безотговорност, глупост и лудост е това, но това е мое мнение и поне тук смятам, че мога да го изразя, никого не съдя....

# 252
Ох не си спомням кой казваше за мухъл по стените на ново строителство ,но ето го решението http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?p=1009#1009.
Сори за това, че измествам темата .

# 253
  • София
Аз не знаех, че седенето предизвиква контракции, но сега си обяснявам, защо като ходех на работа си бях добре до обяд, а следобяд почваше да ме стяга. И моята работа се води за лека, седя на бюро, не вдигам тежко и не се преуморявам физически, затова на колегите не им се вярва, че имам проблем.
За името да кажа, много ми харесва Божана, но мъжът ми не ще. Още не сме го измислили, нали казват, че ще е момиче. Също ми минава да я кръстя на баща и - Христина, но той пак се опъва... За момче ми харесва Даниел.

Ха Катинче, и аз съм със старата книжка, даже ходих в КАТ за да спазя закона, ама като ми казаха да подам молба в родния ми град да ме отпишат от отчет и след 1 месец да подам молба в София за да ме заведат при тях...  #2gunfire Ще ме хванат друг път, аз и без това толкова карам колата.j

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 14:17 от ToHu_79

# 254
  • София
Разбира се, че всеки трябва да си ражда както си иска - в присъствието на таткото, без таткото - кой както го устройва. Лично аз не бих искала мъжът ми да присъства - не мисля, че и на него би му допаднала идеята /сега като се замисля, никога не сме го коментирали май - ще взема да го попитам /. НО за мен си остава ненормално една нормално раждаща жена да ражда в присъствието на 2-3 годишно детенце. ЗА МЕН  това може да окаже травма на детето за цял живот /говорим при "нормално" семейство/. Картинката тогава не е особено лицеприятна и ако детенцето види майка си в тази светлина незнам как би му се отразило неговата мила и любяща мама, да вика и да крещи и да се напъва  - в някаква съвсем различна и друга светлина и т.н. Да не говорим ако вижда и какво става отдолу и самото раждане и т.н. Калкото е да съм широкоскроена това ми идва в повече ...

Общи условия

Активация на акаунт