С какво се променихте откакто станахте мама?

• 4 737
  • 91
  •   1
Отговори
# 60
Промених се и се радвам, че стана така! И физически повече се харесвам. В емоционално отношение съм много по-търпелива, приоритет отдавна ми е семейството! Двете деца са най-хубавото нещо в живота ми!  Peace

# 61
Просто не съм на първо място аз вече  Blush

# 62
Ооооо, промених се много. Една приятелка наскоро ме укори, че съм станала много скучна newsm78. Каза ми, че преди съм ходила на театри, кина, оперети, обсъждали сме книги, политика...абе всичко, а сега само пюрета и захранвания са ми били в главата Laughing  hahaha Откакто се роди Калоян животът ни придоби съвсем друг вид и смисъл. Със съпруга ми се занимаваме с компютри. Доскоро знаех и се интересувах от всичко което има на БГ  пазара, свързано с техника. Сега допирът ми с компютри се свежда до посещаването на тоя форум  bouquet  bouquet  bouquet

# 63
Станах много по-отговорна, но и по-нервна.  Wink

# 64
По-скоро с какво ли не се промених?!!! Blush

# 65
С нервите и с това,че не мога да гледам тежки филми,които преди ми доставяха удоволствие.С това,че сьм станала по-милостива,по-тьрпелива,мисля повече за нещата от живота. Ами май вьв всичко. Thinking

# 66
Станах по-наблюдателна, успях да сваля 30-те кила трупани по време на бременността и да се възстановя (а така се опасявах, че ще си остана тлъста лелка), единственото важно нещо в живота ми станаха детето и семейството, станах по-търпелива, въпреки недоспиването и останалите екстри, станах по-самоуверена - знам и съм показала вече и на практика, че мога да се справя с всичко, което зависи от мен, мисленето ми коренно се промени...,станах обаче твърде чувствителна и към другите деца, не само към моето (може би в това се изразява майчинския инстинкт, знам ли...) - когато видя/чуя плачещо бебе ми се иска да го гушна и накърмя, когато по тв дадат репортаж с някоя гадост, свързана с дечица стомахът ми става на топка и ми потичат сълзи.
Уж привидно съм същата, но всъщност не съм.

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 05:42 от korinka

# 67
Просто не съм на първо място аз вече  Blush

И никога вече няма да бъдем, мила!
Но в това откривам нещо толкова сладко и приятно... а преди идеята само ме плашеше и ми беше необяснимо и странно, и..., и...

# 68
 Станах по отговорна,по взискателна за мен децата са на първо място.
Промених много от навиците си,започнах да се съобразявам много повече от преди.
Научих се да готвя,да съм по търпелива и много други неща.Май вече не съм същата.
Но съм много доволна от тези промени

# 69
Ами нищо вече не е същото - каквото и да направя, мисля първо за детето. И да си призная съм много по-напрегната и изнервена отпреди. Цялото ми търпение е за детето, към близките ми съм много избухлива и трудно се владея.Просто май всички, освен нея много ме дразнят Simple Smile
 Но, естествено, съм много, много по-щастлива, отколкото преди. И всичко се върти около малката - радвам се на всичко, на което се радва и тя, нейните нужди са с приоритет.

# 70
Станах по-нервна, но и по-спокойна в някои отношения. По-сприхава съм също, особено към непознати и техните съвети...
По-отговорна може би станах, като някои определят това като "скучна".
Във физическо отношение не мога да се оплача, близо съм  до фигурата, която имах преди трите раждания.

# 71
  • София
Като се замисля по-лесно щеше да ми е да опиша  с какво не се промених след раждането на сина ми.Това разбира се е в рамките на нормалното.Животът вече не е същият.Приоритетите-също.Искам обаче да подчертая ,че тази огромна промяна е най-хубавото нещо, което ми се е случвало.Ако преди съм живяла за себе си ,то сега го правя за Иван. Heart Eyes
Същото, само дето името на детенцето е маааалко по-различно  Laughing Heart Eyes

# 72
Освен по толерантна към хората и чуждите деца, май всички останали промени са минус.
До годинката промени почти не се усетиха, бях едва ли не в някаква еуфория, въпреки недоспиването, можех да се срещам със старите си приятелки, бебето в количката дори не пречеше, а и като беше по-малък шанса да го оставя на баща му да го гледа , а аз да поизляза го имаше, за разлика от сега.Колкото по голям става толкова повече внимание и грижи изисква, по труден за гледане, съответно никой неще да помага.
Съответно аз се превръщам с всеки изминал ден в една перманентно уморена жена, а социалните ми контакти / не по мое желание разбира се/ сведени до приказки в нета или срещи с мамчета и разговори около децата. От четири години моментите , в които съм се чувствала жена, а не майка се броят на пръсти. Sad

# 73
С какво се променихте откакто станахте мама?

Пораснах във всяко едно отношение и превъзпитах себе си!

# 74
Станах по -щастлива, удовлетворена, търпелива, оттам и по- добра и отстъпчива.

Общи условия

Активация на акаунт