Кое е най-доброто училище в Младост според вас?

• 129 051
  • 802
  •   1
Отговори
# 390
Ммм,..още една чудесна тема за мами като мен, които сега са на вълна образование Simple Smile и им предстои избор на предучилищна и училище за малчуганите им.
Тази година малкия трябва да е предучилищна. Искам да е в училище, понеже по ред причини критериите ми за детската градина са по-високи и..неговата група не ме удовлетвояра откъм обучение. Кандидатствахме в 145 към сдружение Шилер, но..наплива на деца е толкова голям,че..нямам идея какво е направил моя хубостник и дали ще го приемат там. Тия дни ще излязат резултатите. Обаче..ми се иска да имам план Б в случай,че се наложи.
В тази тема прочетох,че в 144 училище в Младост има паралелки с музикална насоченост.
Александър е доста музикален и..освен,че му се отдават езиците, ходи да пее при Смехоранчетата и има голямо желание да свири на нещо. В този ре дна мисли се замислих, дали не е добра идея да опитам предучилищна в 144 (ако учителките са добри ), пък..за първи клас да имам време да помисля къде да го запиша догодина.
Моля мамите, които имат впечатление да споделят повече за учителките, които тази година ще водят предучилищна паралелка в 144-то и също..дали не е вече късно да се подават молби за там.
Аз разбира се много харесвам идеята за сдружение Шилер, но, ако педагозита там преценят,че детето ми няма да издържи на натоварването, няма да насилвам природата Simple Smile (то детето си е умно, ама..си е своебразно и нямам идея какво е направило - всичко му се е сторило лесно на теста , ама..това може да означава също и че не е разбрало какво се иска от него и..което е по-притеснителното, че не се е постарало достатъчно да го направи както трябва )
Ще се радвам да дадете съвет за предучилищната ..

# 391
Мерси за отговорите!   bouquet
Мен ме устройва, че няма предучилищна група, иначе тези деца биха влезли с предимство в 1ви клас там.  Simple Smile

# 392
  • с/у ОколоМръсТното
... В тази тема прочетох,че в 144 училище в Младост има паралелки с музикална насоченост.
Александър е доста музикален и..освен,че му се отдават езиците, ходи да пее при Смехоранчетата и има голямо желание да свири на нещо. В този ре дна мисли се замислих, дали не е добра идея да опитам предучилищна в 144 (ако учителките са добри ), пък..за първи клас да имам време да помисля къде да го запиша догодина.
Моля мамите, които имат впечатление да споделят повече за учителките, които тази година ще водят предучилищна паралелка в 144-то и също..дали не е вече късно да се подават молби за там.

Много е добра идеята. Щом детето пее и има желание да свири...
За жалост не знам кой ще води предучилищната група за 2012/2013г. Но не биха ти отказали и директорката и зам. директорката (за нач. етап) да те осветлят и разведат, че и запознаят с тази г-жа.

# 393
Шани, много благодаря за бързия отговор..
Ти някъде напред беше написала,че учителките за 1 клас тази година ще са страхотни..А за следващата, дали ще са? Май наистина е най-добре да се разходя до училището и да попитам на място..Надявам се да не е много късно..

# 394
  • с/у ОколоМръсТното
Ами само за тези учителки, дето ще вземат наесен 1-волаци знам... Познавам ги лично и 3-те, които съм цитирала и са страхотни.
Но за следващата уч. година не ги познавам... Съжалявам.  Confused

# 395
  • София
Аз все още съм доволна от предучилищната в 144 СОУ, ама и преди 2 страници бях доволна и преди  това...

# 396
Влизам за да споделя информация за 128 училище. Оказа се, че имам познати с по 2 деца, които сега са 5 клас. Учили са от 1 до 4 клас в 128, сега са се преместили в други училища. Майките им са шокирани от факта, че в 128 училище явно децата не са учили почти нищо. Освен че са си понижили успеха в новите училища, ясно се виждали и всички пропуски в знанията им. Пушело се пред самия вход на училището, охраната явно няма задължение да изгони тези ученици извън пределите на двора. Физкултурните салони били в окаяно състояние, доста мръсни. Изобщо много са разочаровани и явно само близостта на училището ги е подвела да си запишат децата в него.

# 397
  • Русе/ София
През пролетната ваканция ходих да запиша детето в предучилищна група за 5 годишни. Влязох в това 128 училище - още от входа (този от двора) останах с негативно впечатление. Нямаше никой - можех да обиколя училището по коридорите без проблем. Самата атмосфера вътре е мизерна, макар и чисто, личи си че е много старо, неподдържано, без грам зеленина, цвят и изобщо...с две думи - не ми хареса. При все че се пада зад блока ни и ми е на 3 минути път, записах детето в 39 СОУ. Там ме посрещна охраната на централния вход - много любезно ми показа помещението за предучилищните групи (те са в отделно крило и не се смесват с останалите ученици), после ме упъти към канцеларията за записване. Навсякъде има страхотни цветни картини на децата - даже си помислих, че е някакво училище по изкуствата първоначално. Има цветя, персонала бе любезен - учениците от 12 клас учеха и имаше преподаватели по коридорите - усмихнати, ведри.... Охраната ми обясни условията на излизане. Каза, че учителката посреща децата в 8 часа на вътрешния вход в двора и в 13 часа ги извежда-шлеяене на родители по коридорите на училището няма. Без да имам информация за учители, ученици, подготовка и т.н - това бе моето вътрешно усещане и избор.  Peace

# 398
Да предучилищната в 128 е ужасна. Крилото в което е стаята , или стаите са влажни и мухлясали. Това не се усеща топлите месеци, но зимата те лъха миризма на мухъл от входната врата на крилото още. Вярно че се направи някакъв ремонт на стаята, но не знам дали е достатъчно. Учителката им също не ми харесва, за цяла година май са нямали едно тържество, все рисуваха. В 39 у-ще имаха  тържества, учителката им ги беше подготвила супер и най важното имаха страхотна дисциплина, за разлика от 128 дето госпожата им пред пенсия крещи по цял ден след тях на двора.

# 399
  • нейде там, където ....
Влизам за да споделя информация за 128 училище. Оказа се, че имам познати с по 2 деца, които сега са 5 клас. Учили са от 1 до 4 клас в 128, сега са се преместили в други училища. Майките им са шокирани от факта, че в 128 училище явно децата не са учили почти нищо. Освен че са си понижили успеха в новите училища, ясно се виждали и всички пропуски в знанията им. Пушело се пред самия вход на училището, охраната явно няма задължение да изгони тези ученици извън пределите на двора. Физкултурните салони били в окаяно състояние, доста мръсни. Изобщо много са разочаровани и явно само близостта на училището ги е подвела да си запишат децата в него.

Без да защитавам 128-мо (или което и да е) училище, но на много места има намаляване на успеха след четвърти клас. В различните училища може да са учили и по различни учебници, които покриват материала по различен начин. В добрия случай пропуските лъсват в 5 клас и има кой да се занимава с децата, за да наваксат. Често учителите до 4 клас се застраховат, казвайки, че в следващия клас е много по-трудно за децата и така прехвърлят вината за понижения успех върху новите учители, замазвайки пропуските, допуснати преди това. Аз смятам, че ако няма съществени пропуски в предните години - няма да има трудности и срив в успеха, където и да учи детето.
Което и училище в квартала да изберете (във всяко има поне по една добра учителка за първолаците есента) - имайте си едно наум и не се доверявайте само на високите оценки на децата. Проверявайте и вземайте мерки своевременно, ако се налага.

# 400
Така е , за никъде няма сигурност каква ще е учителката, ще си пасне ли с децата, те с нея, с родителите и въобще..... но не е само учителката, а и училището като цяло, занималнята-която според всички не става в 128 и са принудили учителките да поемат няколко дни и следобедната занималня. Училището е на 2 смени, което за мен е минус. Учителки не познавам, само споделих някои чути и видяни неща. 39 училище създава някакво усещане за ред, има различни празници за децата, охраната си е на мястото, двора се почиства всеки ден и е в много добър вид.............в 128 училище не забелязах да е така. Кусурите на 39 училище според мен са в текучеството на учителки за начален курс и предучилищна - или излизат по майчинство, или се връщат Simple Smile Но какво да се прави, всички тук сме раждали Simple Smile Също и чиновете могат да се сменят, че са доста стари.

# 401
Ех, жалко, че 128-мо така е западнало. Учила съм там от 1 до 7 клас и имам страхотни спомени. Направо ми е кофти като чета на какво е заприличало сега  Confused

# 402
Дана просто в това 128 училище  няма организация и ред. Двора и по твое време сигурно е бил така разграден, всеки си влиза и излиза както му е угодно. В двора на училището има един така наречен "фитнес" и какви ли не типове се събират там покрай него. Да не говорим, че бабите на някои деца са виждали с очите си как продават наркотици от кола точно пред входа на училището ! За 39 не съм чула такова нещо, напротив всички го изтъкват като училище с много добър ред, в двора има само няколко майки с деца, които сигурно си чакат по големите деца да ги вземат. Охраната е винаги или до вратата или събира боклуците от двора. Двора е изчистен и направен, с цветя отпред. Тоалетните обаче са в окаяно състояние, освен за най - малките, където са ремонтирани. В 128 видях, че са ремонтирали тоалетните, но пък там  проблема е такъв, че децата от предучилищна ползват една тоалетна с всички, защото е на 1 етаж.

# 403

Много точно казано. На кой да се сърдим като родителите, които чакат първолачетата пушат пред входа на училището. Синът ми е в 5-ти клас /от първи е в 128-мо/- не виждам да се е напрегнал нещо да научи. Затова пък класът не може да бъде озаптисан и да се предаде урока, ако си на първите чинове може и да чуеш нещо. Началната му учителка обаче беше мила и добра- смея да кажа, че ги научи на доста неща. Не знам дали ще го преместя догодина, но определено не съм доволна от 128мо училище.

# 404
Не знам дали е най - доброто, но след дълго проучване, направих моя избор - 125 СОУ Peace

Общи условия

Активация на акаунт