Голямо клюкарче е това ЯНУАРЧЕ, в лошото време само придремва!

• 12 335
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
добре, тогава ще почерпя утре - кажете какво да купя ?!

# 196
И аз се казвам Диляна и мама цял живот ми е празнувала този празник. Нали дилянката е билка, от която се прави валериан. Макар че не съм сигурна, че действам успокояващо на хората около мен  Laughing .

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС И СПЕЦИАЛНО НА ЛЪЧЕЗАРА НА СЛЪНЧОГЛЕД!

# 197
  • Пловдив
Дилянките да празнуват утре, но да не забравят, че Еньовден е празника на билките.
И тогава да почерпят  Mr. Green

Честит Имен Ден на Лазаринките днес   bouquet
И на Лъчи, разбира се   bouquet

# 198
Дилянките да празнуват утре, но да не забравят, че Еньовден е празника на билките.

Този празник преди векове се е смятал за един от най - важните празници през годината , защото денят тогава е най - дълъг и хората са вярвали, че луната предава магическа сила на всички билки .
Вярвало се, че ако билките се берат рано сутринт преди изгрев слънце имали магическа сила и може ли да излекуват болни.
Това помня за този ден ?!

# 199
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

Мама Танче, не мога да ти пратя паролата, пълна ти е кутията с ЛС.

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 13:53 от Alexandra

# 200
  • София
Честит празник на всички именници!

Усмивка!, аз бих празнувала - с такива прекрасни подаръци  Peace.
За Дилянките и аз знам, че празнуват на Цветница (а ако искат може и на Еньовден - тъкмо още един повод за подаръси и парти).
Ханна, благородно завиждам за кръчмата.
И аз се чудя моя син кога ще се очовечи, за да отидем и ние. Иначе пробвахме да ходим на гости с него - е той в 8.30-9 часа ревва и трябва на бегом да се изнасяме.  baby_neutral

# 201
  • Пловдив
Impatient, ами може би защото бяхме на кръчма на открито и затова кротува.
Пък и на хладничко спи по-добре.
  Grinning

# 202
Здравейте мами,
Надявам се да ме приемете при вас. През бременността не ми остана време за форума, тъй като работих почти до последно, вкъщи нямахме интернет, а после - през отпуска по майчинство, сменяхме квартирата и нали се сещате, че докато всичко се подреди си е доста тичане, и съответно сме с нет отскоро.
Моята бебка е родена на 16.01.2008г. Казва се Ева и се роди 3.700, 51 см., първо дете ни е.
Първите три месеца, които отминаха бяха много тежки, защото малката имаше тежка жълтеница, която продължи дълго - два месеца, съответно сучеше много вяло, често заспиваше на гърда, в определени периоди по съвет на педиатърката й преварявах изцедена кърма, която й давах с лъжичка, за да се изчисти жълтеницата, и имах чувството, че денонощно правя само това - да храня бебето, а за другите задължения - почти насън гладех и т.н. Чувствах се страшно изморена, но сигурно и всички други са така.
Сега сме вече по-добре, от седмица спи почти по цяла нощ, само понякога примрънква, но вече не яде нощем.
Все още се кърмим, не съм я захранвала с нищо. Сложихме ваксина преди три дни - на Пентаксим сме, но добре й понесе, нямаше температура.
Това е засега.
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ  И ОТ НАС!   bouquet

# 203
  • до една звездичка
Добре дошла, Миа 74   Hug

# 204
  • до една звездичка
И аз имам скромен принос към албума Спинкай сладко Simple Smile

Моята бебка от скоро придоби много смешен маниер на спане - "засенчва" си очичките като някаква жътварка на нивата и заспива сладко-сладко Laughing

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238430&photo=5

# 205
  • София
Mia74 добре дошла  Hug
И аз съм Миа, а момиченцето ми (голямото де) също се казва Ева и е родена на 19-ти януари  Simple Smile Но пък мъжът ми е роден на 16-ти  Wink
Сега само да разберем дали мъжете ни носят еднакви имена   Joy

# 206
Здравей М И А.
Аз не съм точно така - Миа, по-дълго ми е името, но като малка съм си казвала така. Иначе всички други варианти на съкратено, че и на цялото име, странно включително и с цифрите от набора, щото други ще забравя, бяха заети. А името на щерката го избра мъжа ми, бяхме решили, ако е момче - на моя баща, ако е момиче - на майка му, която е Елка, ама запазихме само буквичката. А мъжът ми се казва Георги. Вие как избрахте името ЕВА и според теб има ли имен ден детенце, че се чудих, но не открих нищо.
Днес почетох малко от темите тук, включително и поста ти за захранването, който ми хареса, и аз няма да бързам, пък камо ли да започна със сок от джанки. Макар, че и моята свекърва натиска, че се пише и медицинско лице, ама ще удържим фронта. На нея дори и се видя много странно, че направих толкова усилия да запазя кърмата и кърменето, при положение, че част от педиатърите ме съветваха да мина на АМ, защото в кърмата имало белтък, който пречел на разграждане на билирубина, а както писах по-горе детенце беше с тежка жълтеница. Тя видите ли била кърмила 15 дни, после от стрес й спряла кърмата, ама децата й си били тип-топ, а аз едва ли не отглеждам Крали Марко в рокля ...Сигурно е въпрос на поколения и разбиране.

# 207
Добре дошла, Миа74!   bouquet

# 208
Здравейте, мамчета  bowuu
Д Peace До сега само съм чела, а ми се ще да се запиша и аз с моя слънчо-зрънчо Димитър и ние сме януарчета! Peace

# 209
Честито на всички празнуващи днес! Весел празник   Laughing
Добре дошла Mia74 Laughing

Общи условия

Активация на акаунт