ЮЛСКИ бебчета '08(тема 40)

• 11 144
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета  Hug

Тити, мерси за линка с ражданията. На мен лично не ми се струват страшни, даже ми действат успокоително. По холивудските филми май по-страшно представят нещата - майката обляна в пот крещи, пъшка и казва че не може повече. Само дето не виждаме какво става отдолу, затова не се стряскаме толкова. Къде точно има бебешки неща на Илиенци, че искаме да разгледаме и там преди да се втурнем да купуваме?

Сакси, и при нас сметката излиза минимум 1000лв - като се сложи креватче и количка  Tired

Моята тумба е 110 см  Rolling Eyes Като платноход с опънати платна съм  hahaha

# 121
Някой питаше за секциото - това е моето секцио преди 6г
 http://semeistvo.rozali.com/spodeleno-desi/c4303_30.html
Гледах нормалното раждане на по-късото филмче - а защо и котката беше на леглото?!?

# 122
Райка, така ни изплаши, имаше зацапване, тръгна на лекар и 3 дни те нямаше ... , по важното е, че си добре, почивай повече и всичко ще е наред  Hug

NBM и аз Омега пиех преди да забременея, заедно с фолиева, която продължих до към 16-18 седмица мисля  newsm78

Jullie.k, браво за постиженията и снимките са страхотни, но ако бях на тебе не бих си държала телефона на корема  Sunglasses

# 123
  • София
Здравейте,
изкарахте ми акъла с тия приказки за околоплодни води  Cry  И аз съм постоянно мокра отдолу, вече не знам какво да мисля. Само гледам календара и броя дните и смятам. Не ми се отразява добре това стоене вкъщи  #Crazy Надявах се днес да има малко слънчице, че тия облаци допълнително ме натоварват.
И аз искам да знам къде е тоя склад на Илиянци, не знам дали ще мога да се замъкна до там, но поне да планирам нещо.
Сметки за необходимите неща не съм правила. Иначе майка ми ще ни подари количката, каквато аз си избера, а на свекито "намекнах" за креватче  Mr. Green. Не задължавам никой де.

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 12:42 от ToHu_79

# 124
  • София
 Hug Като има толкова желаещи да помагат, ето:
Казвайте кое е излишно и кое липсва. А парите идват много май заради количката и легълцето.  Thinking

1.   Нокторезачка и ножичка
2.   Хавлийки
3.   Пелени
4.   Лигавничета
5.   Корито за къпане
6.   Количка
7.   Кошче/столче за кола
8.   Кошарка/легълце
9.   Чорапки
10.   Одеалце (едно за спане и едно за навън)
11.   Чаршафчета
12.   Термометър за тялото
13.   Прах за пране – бебешки
14.   Бебешко олио
15.   Сапун/ шампоан
16.   Мокри кърпички
17.   Памперси
18.   Биберон
19.   Помпа за кърма
20.   Клечки за уши
21.   Термометър за стая
22.   Пижамки
23.   Термометър за вода
24.   Блузка/ ризка
25.   Ританки
26.   Комплект за изписване
27.   Бебешко гребенче и четка
28.   Крем против подсичане
29.   Спирт за пъпчето
30.   Ръкавички
31.   Подложка против подмокряне.

Между другото аз днес вече се жалвах на мама и тя каза, че ще спонсорира малко предаването...  Mr. Green

Бухтичка
, не мисля че околополодни води изтичат така на такива малки порцийки и постепенно. Силно се надявам, че е нещо друго и всичко с бебчо е наред и за никъде не бърза малкото човече.  Praynig

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 12:51 от saxophone

# 125
Сакси, аз лично по този списък мога да кажа това: Аз не съм прала със специален бебешки прах. Термометър за бебето купих много по-късно - според мен не е от първа необходимост Thinking Комплекта за изписване бих ревизирала какво съдържа - и евентуално бих купила отделно. Ръкавици никога не съм слагала. Биберон не се прпоъчва да се ползва първите поне 6 седмици - възможно е да обърка засукването Peace Пелени - какви имаш предвид? Аз имам 2 обикновени, които си постилах на плота за повиване само. После открих, че има еднократни и ползвах тях.

# 126
  • София
Аа, потвърди ли се това за Токуда...Чудееесно Sad
Емиииии, остава си тогава Тина Киркова, дано само мойто докторче да не забегне по моретата тогава Laughing

# 127
на Илиенци точно склад не съм посочила. Има различни магазини. Има магазин на вис виталис, но не знам кой номер е. Други бебешки неща има в старото покрито хале/не мола с магазините/ - два щанда бг неща. количката и столчето за кола пък са ми купени от един сириец, който много добре говори бг и става и пазарлък - в магазина на "Мони" някъде непосредствено до входа за вътрешната част. Но нали ви казах, няма да ви препоръчам точно "Мони", сравнително тежка количка е. Столчето пък не съм го гледала изобщо за сертификати, ама вече 2 години си го ползвам.

сакси - на първ поглед веднага ти казвам - пижамки не ти трябват, на бебето му е все тая по какво ще спи, т.е. дневните ританки и бодита са напълно ок. термометър за вода не ти трябва. Помпа за кърма - и без нея може, ще се научиш да цедиш на ръка, най-щадящо е. Специален комплект за изписване не ти трябва, освен ако не държиш, разбира се на това. И без друго ще е жега, през зимата комплектите с дебело одеяло и шапки по-вървят. С ръкавички ще умре от жега.
подложки против намокряне аз поне две бих си взела. полезни са.
Ако имаш позната да шие, купи си весел плат - крепон, или нещо подобно - да ти направи по два тегела за чаршафчета и каквото още ти хрумне.
точки 6,7 и 8 са най-скъпи и най-необходими.

# 128
Интересно ми стана каква е тази подложка против подмокряне  hahaha hahaha hahaha

Незнам какво имаш редвид, но в Jumbo видях, че има непромокаеми пелени, примермо 3 в комплект за 15 лв. нвщо такова!

# 129
  • София
Хора, а тия ръкавички не се ли слагат, за да не си драска бебето само личицето. Защото в началото, колкото и да му реже човек ноктите, те пак са си остри като бръснач...  newsm78

А дали спалните чувалчета са по-удобни от одеалца..? Но май не са подходящи за лятото...

# 130
Интересно ми стана каква е тази подложка против подмокряне  hahaha hahaha hahaha

Според мен е за леглото - слагат се между чаршафа и матрака. Много е полезно, тъй като в началото и на мен често ми се случваше да "изпускат" памперсите на кръста.

# 131
  • София
Като говорим за мерки и теглилки и аз вчера се мерих - корем в изправено положение 88 см. За един месец е пораснал с цели 7 см.  Laughing Килограмите са 54 (4+).
Аз днес пуснах всички изследвания - кръвта и урината са ми ок, което много ме радва.  Flutter Интересното е, че утайката и хемоглобина са ми същите като преди 3 месеца Shocked
Аз ходя без ежедневни превръзки, защото имам чувството че ми запарват. Нямам много засилен секрет, но при ходене по голяма нужда се появява, явно от напъването.
Бухтичке, стискам палци само добри новини да чуеш днес Peace

# 132
да, както казва Майра, за мушамички става дума, да се подложат на леглото или като ходите някъде и не можеш да ползваш плота си за преповиване. Има различни размери и струват 5-6 лв. моите купувах от Бокал.

ноктите на бебето не са остри като бръснач и в началото дори не се режат, а се отлюспват Simple Smile можеш и да ги отгризваш , разбира се, както гласи суеверието Simple Smile

има летни спални чували. Но или ще го научиш отначало да спи в такова, или няма да се научи на по-късна възраст. Аз така и пропуснах момента и сега си спи отвит. Не че ме бърка.

# 133
  • София
Здравейте момичета  Hug

Тити, мерси за линка с ражданията. На мен лично не ми се струват страшни, даже ми действат успокоително. По холивудските филми май по-страшно представят нещата - майката обляна в пот крещи, пъшка и казва че не може повече. Само дето не виждаме какво става отдолу, затова не се стряскаме толкова.
Ина мен не ми се струват страшни,а по-скоро отвратителни

# 134
Май първите 3 месеца не му се режат ноктите, те сами се чупят!

Майра, наистина ли ти се е случвало памперса да пропусне и матрака да се намокри, чак ми се струва невероятно! В смисъл моята снаха ми каза, че е напълно ислишно (никога не и се е случвало) и майка ми ми се изсмя и ми вика, то това са памперси не пелени, като едно време...явно си зависи от бебето!

Сакси, как ще стерилизираш?

Общи условия

Активация на акаунт