54-та Американска

• 16 789
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
# 166
Миз, аз нали точно няколко страници по-назад писах и за Калин, точно затова го класираха в ЕСЛ, защото за К-1 теста имаше раздел четене и писане, които местните деца в К не ги могат, а той е още в прискуул. И понеже точки се губят от тях, влиза в класацията за ЕСЛ. Много странно наистина.

За математиката, да кажа, че съм с един гръб за Джена, Хиър и Блажка. Аз, като човек който не обича математиката ( в смисъл не ми е от любимите предмети) смятам, че е голяма загуба по-слабата подготовка по този предмет, но това си е мое мнение и не ангажирам никого с него. Аз като знам колко сълзи съм проляла за тази математика именно от липсата на подходящ учител, но за мой късмет попаднах на 2-3 преподавателки, които буквално ме запознах отново с предмета и това беше началото на едно трайно и ползотворно приятелство м/у мен и нея ( математиката).
Блажка, точно на 2 преки от нас има Кумон, май ще ги навестя.  Laughing

# 167
Блажка, точно на 2 преки от нас има Кумон, май ще ги навестя.  Laughing
Те имат безплатен пробен урок, доколкото знам. Сещам се за поне 3 семейства, които водят децата си там на математика. Но на мене лично не ми харесва методиката, струва ми се, че го свеждат до автоматизиране на операции, без словесни задачи и осъзнаване на принципите. Лично мнение. Според моите познати, децата им се чувствали добре там. Но аз не съм опитвала. Гледах им тетрадките в книжарницата, даже имаме някои от тях, но не сме ги използвали отдавна.

# 168
Деси, значи има светлина в тунела казваш Simple Smile И аз съм за " тормоза" в училище, защото след това се отплаща. Не съм с болни амбиции за знаене заради знаенето, а просто за развиване на потенциала на децата. Няма нищо лошо да са представени нещата като игра и да не се товарят, но не виждам това с какво ще им помогне за по-нататъшното развитие. За съжаление живота не ти предлага възглавница като падаш на земята, така че ми се струва, че има смисъл да си подготвен да си натъртиш четирибуквието малко.

Миз, все се каня да ти кажа за тези твоите шкафчета, пробва ли със шмиргел- има приставка за шкурене, ще ти спести много време! Аз си мислех да почвам нашите, ама се отказах, защото няма да станат добре, не са дървени а някакви плоскости и ще е драма и може да трябва да ги хвърлям после.  Peace

# 169
  • Boston, MA
Виждам, че математиката е разбунила духовете.  Laughing Аз винаги съм я мразила, нищо не помня от висшата математика, която съм взимала, но също смятам, че развива логическо мислене. Та с Тандури, Джена, Хиър и Блажка.

И да ви кажа, нали работя в инженерна фирма - страхотен глад има при нас за кадри - пряко следствие от факта, че децата избират лекото и в гимназията, и в колежа, всичко живо учи я Психология, я Undergraduate Studies. Не може всичко да е внос от Азия.

# 170
Аз пък завиждам най-безсрамно на всички, които обичат математиката. Аз не я. Мога я, но не я обичам. А има разни хора, които с такава любов се отнасят към нея, сякаш е някакъв деликатен и крехък предмет. За мен е чук по главата и то тежък. Но пък полезен. Вярно е това за мисленето чрез математиката. Обаче пък да мислиш само с математика не си е работа също. Баланс трябва, кой го каза...
А пък статистиката... Crazy Mr. Green

# 171
Ей ме на да се отчета -от снощи ви прехвърлям по диагонал.
Вегас пак беше незабравим,много си го обичаме и не може да му се наситим-обичаме лудницата и повдигнатото  настроение което струи отвсякъде.Решили сме да ходим колкото се може по често-плануваме октомври пак но с приятели този път.Пускам малко снимки в подписа(след малко)-мразя да снимам във Вегас защото е овъруелминг .

Успяхме да разгледаме извън Вегас...хич не мога да свикна да живея на подобно място...хубавите къщи оазиси но наоколо ужасна пустош...няма зеленко изобщо....голяма депресия като няма хубава зелена тревичка и дръвчета наоколо...иначе е интересно да се види че само на филми бях виждала.

Това малкото как ни се радва като се прибрахме ,с глас се е смяла от кеф-направо ни просълзи,купихме едно лъвче и сега само с него спи Heart Eyes.Уж обича баба си но откак си тръгна тя изобщо не е питала за нея,явно всяко малко гардже си търси мама и татко.
------------------------------------
А вие срещАчките дето се срещате снимки няма ли да предоставите -не стига че си изяждаме ноктите от яд че някои от вас все пак успяват да се видят  а и 1 фото няма -този бил сладък ,онзи бил хубав......ами ние как да видим Crossing Arms.Аз успях само веднъж да се срещна със съфорумка и представихме цял куп фотоси и аз и тя  Naughty

Смях се с клиповете на Киммел,аз успях да го гледам   със змията дето го ухапа и щях да падна...айде да не казвам какво стана ето го клипа http://www.youtube.com/watch?v=nMinGBgIK60

# 172
И да ви кажа, нали работя в инженерна фирма - страхотен глад има при нас за кадри - пряко следствие от факта, че децата избират лекото и в гимназията, и в колежа, всичко живо учи я Психология, я Undergraduate Studies. Не може всичко да е внос от Азия.
А аз нали работя в библиотека, да кажа, че понякога се потискам като гледам пренасищането от хора, които се опитват да вържат някой и друг долар с програми, предполагащи такъв тип образователна подготовка.

# 173
Бубка, не си единственната, която нищо не помни от висша математика Embarassed. Не само от нея, ами съм изпозабравила голяма част от биохимия, квантова химия и.... да не се задълбочавам. Аз немски език забравих тука (а ми е първи език, преди български). Български все още не съм забравила, въпреки, че само в къщи го поддържам (или поне се старая).

# 174
  • Boston, MA
А аз нали работя в библиотека, да кажа, че понякога се потискам като гледам пренасищането от хора, които се опитват да вържат някой и друг долар с програми, предполагащи такъв тип образователна подготовка.

Аз съм нещо бавна и глупава тази вечер, имаш предвид, че хуманитаристите и те са зле или друго? Обясни като за мен, моля.  Laughing

# 175

Аааа, да си имаме уважението  Naughty. Аз като един нърди мат майнър (домързя ме за 6 кредита за мейджър), да се изкажа, че статистиката не е критерий за хубавата наука математика  Mr. Green

# 176
  • Boston, MA
Бубка, не си единственната, която нищо не помни от висша математика Embarassed. Не само от нея, ами съм изпозабравила голяма част от биохимия, квантова химия и.... да не се задълбочавам. Аз немски език забравих тука (а ми е първи език, преди български). Български все още не съм забравила, въпреки, че само в къщи го поддържам (или поне се старая).

Абе, поне учих наскоро по-практически неща по бизнес обучението, и статистиката не че ми е любима, но поне знам като отворя учебника какво да търся (наскоро ми се наложи да правя регресии, та си припомних  Laughing), демек, все нещо трябва от механизма да ни е останало.

Я разкажи, ако искаш, как ти е немският първи език?

# 177

Аз съм нещо бавна и глупава тази вечер, имаш предвид, че хуманитаристите и те са зле или друго? Обясни като за мен, моля.  Laughing
Аз може би не се изразих добре. Имах предвид хората, които идват в библиотеката да предлагат разни програми и да правят презентации, но пренасищането на такъв тип програми е в пъти по-голямо от желаещите да ги посетят.

# 178

Аааа, да си имаме уважението  Naughty. Аз като един нърди мат майнър (домързя ме за 6 кредита за мейджър), да се изкажа, че статистиката не е критерий за хубавата наука математика  Mr. Green

А, не си съвсем права  Naughty. В статистиката има много логика и математика. Трябва обаче малко малко абстрактно мислене. Доста добри математици, ненавиждат статистиката.

# 179
Оле, 2 страници, само за математика сте изписали ooooh!. И математика и статистика и счетоводство съм учила newsm78. Подкрепям мненията, че развиват логическото мислене Peace
а сега да се оплача, Пухкавел има ушна инфекция Cry Ако до 3 дена не се подобри състоянието му пак ще ходим.
абе, криво ми е, да не кажа че ми се  smile3518

п.п. Честит празник на всички, които са имали повод вчера да празнуват  smile3525

dessivl къде са снимките на малкия разбойник  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт