54-та Американска

• 16 770
  • 306
  •   1
Отговори
# 240
Ирка, а ти как си? С какво се занимаваш, продължаваш ли с фитнеса?

# 241
  • usa
Фююю, камък ми падна.От сума време се каня да ви питам тук.Ама си викам :"трай си, сигур' е куул да се дзвериш у компютъра"  Mr. Green
 Друго си е да си 'фанеш листа хартия, да ти замирише на мастило(нали, Блажка).

...да си вземеш купичка семки, да се свиеш на леглото и да си зацъкаш слънчогледа и зачетеш мат`риалчето Mr. Green...

# 242
[sfkbfk],
И мен ме навиваха на амнио, но отказах. Е, аз раждах над 35 и съм в рисковата зона, но реших че няма смисъл. Беше ми 3та бременност, след 2 здрави деца, направих трипъл теста (много добър резултат) и подробен ултразвук в 20та седмица, но бях в България. Знам че и тук е задължителен.

Иначе всичките ми приятелки и познати тук над 35 са ги карали да правят амнио - за всички е било без проблем. (Аз преди 2 години голямо проучване направих, защото си се притеснявах - много стресиращо решение си е)

Имаш ли някакви фамилни обременености, че толкова да настояват?

Успех в решаването.

# 243
Миз, аз си имам една мечта...ся да видим, уж като го напишеш ставало...Да си имам една стая в къщата, средно голяма, стените- рафтове, по тях книги, ама стари, четени, употребявани.Едната стена е прозорец.Самата стена е еркер, прозорецът-малко изчекнат такъв, издаден навън, съответно.Отвътре, миндер.Облицован с нещо  меко.По него възглавнци.Аз там да си приседна, облечена в нещо меко, памучно.Чета си.Пия си нещо .Тръскам цигарето, примижавам(ма само кат ми влезе дим в оЧото).А навън, снежна буря.......Желаещи за стори тайм  Mr. Green

# 244
  • usa
Та съм леко озадачена от това настояване... на вас някой да ви е натрапвал амниоцинтеза?

единствената причина да настоява без конкретен повод, за която се сещам, е парите, които могат да бъдат измъкнати от застраховката. ако трипъл теста не е показал нищо, нищо подозрително не е отчетено при ултразвука, няма причина за амнио.
терминът ми беше три месеца преди да навърша 35, резултатите от ултразвука бяха леко обезпокоителни и лекарката ми пак не настояваше за амниосинтеза. изпрати ме на генетична консултация и каза "ти си решаваш".

# 245
  • usa
и аз имам подобна мечта Simple Smile. я щом си рекла, че може да се сбъдне, да взема и аз да я напиша... тя доста прилича на твоята, само и липсваха подробностите за прозореца, но ги добавям без затруднение. питието присъства и в моя дрийм, но на мястото на цигарчето аз си настоявам за семките. и много важна за мен добавка - едноседмично отсъствие на деца от всякакъв вид, включително и такива, с които съм сключила граждански брак! че тъкмо стигна на най-интересното място и неминуемо в историята се появява неочаквана реплика от рода на "ма`и, какво има за вечеря?"...

# 246
Wild Child,  добре дошла! Леко аклиматизиране и питай  за всичко, което те вълнува или притеснява. Аз съм получавала голяма подкрепа и добри съвети тук Hug

въпросче към тортените майсторки- ако правя торта с фондант, мажа ли с нещо между блата и фонданта, да се залепи. Последния път фонданта ми се отплепваше. Нещо аз ли правя грешно или има трик?  и още нещо- пандишпанов блат добре ли се съчетава с муса на Танита?  Трябва ли блата да е без яйца за едногодишно? Извинявам се, но паниката започва, малко остана до рождения ден. Благодарности!

# 247
Ама, Миз, чеки се разбереме...тя, тая стая ще е шумоизолирана, със специално заключване,замаскирана врата, само ти ще си я намираш етц., етц....  Mr. Green

Леле, Бенсън, чета тореНТените майстори..и изведнъж-фондан, мус  hahaha...аз слагах сладко,кайсиево, както бе описано в кутииката при фондана. Но, все едно нищо не съм написала Laughing Чети си Тандури и Танита Blush

# 248
  • Чикаго / София
Ирка, а ти как си? С какво се занимаваш, продължаваш ли с фитнеса?

Сраааам, срааам! Embarassed От десетина дни, нещо ми е много криво и смотано настроението, и общо взето нищо не правя, освен да ямммммммм! Embarassed Но днес си казах - Стга, Иренски, стягаш се, че ей сега ще се изнижат тези 3 месеца и нямаш време, трябва да отслабваш и да смаеш мъжо с нова фигура!  Flutter Та така, от утре /хм, звучи малко несериозно, това утре, ама../ започвам отново. 

Вече започна да ми харесва Чикаго. Топличко, приятничко, ммм, чакам още малко да се затопли и да се впусна в пеш-обиколката ми на даунтауна! Simple Smile

Това което ми липсва, са кафенцата на тефирич. Само не ме нападайте, че това е за хора без работа, които се шляят по цял ден. Липсва ми това да седна на масичка на вън, да си пия сокчето и да си побъбря с някой половин - един час.  Мхм, вие имате ли си такива заведенийца около вас, защото тук не съм виждала. Rolling Eyes

# 249
  • usa
Ама, Миз, чеки се разбереме...тя, тая стая ще е шумоизолирана, със специално заключване,замаскирана врата, само ти ще си я намираш етц., етц....  Mr. Green

така мооооооже Simple Smile. знаех си аз, че не съм доизпипала детайлите, ама то така става като все ме прекъсват на най-интересното...

# 250
Иркааа, само кажи кога.Има една улица Саутпорт, маси по тротоара бол... Simple Smile))

# 251
Сраааам, срааам! Embarassed От десетина дни, нещо ми е много криво и смотано настроението, и общо взето нищо не правя, освен да ямммммммм! Embarassed

О, аз по това съм шампионка, да ям  Laughing имам още кила за сваляне, ама никакъв успех... и аз така .. от утре почвам пс фитнеса, всеки ден...
При нас тук-таме има такива кафета, компанията е по-важна, и пред Старбъкс може да се направи лаф моабета..

# 252
То моят опит няма да е най-релевантните, защото амниоцентезата я правих в България, но да споделя просто. На 31, без triple test (в България доколкото си спомням го наричат също и "биохимичен скрининг"). При изследване на фетална морфология откриха патология на пъпната връв (с една артерия, вместо с две). И доста проблеми се навързаха вследствие от тази патология. Не бях правила кръвен тест за преценка на риска, затова ме изпратиха директно на амниоцентеза. Пък и така със сигурност се установяват проблемите на плода, а тройният тест показва риск в зависимост от общото здравословно състояние на майката. Повече от месец чаках резултати. За щастие заключението беше "нормален женски кариотип, 46 ХХ". Е да де, ама това не попречи в седмия месец онова малкото да спре да расте в следствие на патологията (може би, лекарите не са сигурни) и в началото на 9 месец да се роди 1400 гр.

Моите заключения са, че амниоцентезата е хубаво нещо, но да се прави на всеки без причина не е оправдано, предвид риска от увреждане на плода или аборт. Решението не е от най-лесните, но стискам палци да е най-правилното!  Peace

irka, Зора, нормално ли е за 7 месеца прекарани в САЩ да кача 6-7 килограма?  Embarassed

# 253
Тино!!! Забрави камината!

# 254
Пфу, най-после прекратихте темата за математиката та да взема и аз участие  Mr. Green

Тина, говори, говори...аз няма да почвам, че в главата ми мечти все за големи прозорци, но така е, като душата ми се е затворила в апартамент под наем  Laughing

Бенс, кога станахте на почти една годинка лелеееее  Grinning

Ирка, при нас рядко заведението няма маси отвън, но наш град е изключение де.

Сега да ви ФпИчатлЪ  Laughing www.liquidimageco.com   /дигитална подводна камера/очила, с която и видео можеш да правиш/

Общи условия

Активация на акаунт