54-та Американска

• 16 764
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
Ей още една Мисурска мама, да не съм сама  bouquet То ти си ми комшийка направо-аз съм на Lake of the Ozarks или по точно в Osage Beach, само на 80 мили сме от Колумбия.
Мда, почти комшийки сме Simple Smile
Като съм чела какво райско кътче е при теб, с най-голямо удоволствие ще наминем натам някой ден Wink

# 226
Wild Child, добре дошла.
 Леглата нищите гледам.На моят му е време за биг бой бед.От сума време заспива на нашето и го преместваме.Като беше болен, спа при нас, и да, сега няма мърдане.Дойде ми и на мен до главата.Преместим вечер, той се събужда, рев, пробва се да прескача решетката.Премята крак и майка му тича сънена ooooh! грабва го и бам! на спалнята....
  Дано като купим легло, да му се стори мнооого интересно, и да забрави за нашето.
Блажка, днес прочетох половината от разказа, после ще довърша.Само мен ли ме изнервя четенето онлайн  Rolling Eyes

# 227
  • usa
Само мен ли ме изнервя четенето онлайн  Rolling Eyes

тц, и мен. не само, че ме изнервя, но и ако е по-дълго от параграф-два, не го възприемам. ако трябва да чета дълги текстове от интернет и държа да ги разбера и запомня, разпечатвам и чета по класическия метод...

# 228
Само мен ли ме изнервя четенето онлайн  Rolling Eyes
И мен. И аз разпечатвам. Някак си не ми влиза, ако е на екрана.

sipirumi, как е Иво?

KTB, благодаря ти за отговора!

# 229
Джи, няма защо.

И аз не обичам да чета дълги текстове на екран - изнервям се.

# 230
И аз разпечатвам дълги текстове. Чувала съм, че са правени такива изследвания. Средната поносимост към четене онлайн е около 2 страници. От 5 страници нагоре е малък процентът на хората, които издържат.

# 231

Горе-долу и при нас е така - имат задължителни групи по четене, но в 1 и  2 клас, особено в 2ри учителката занимаваше отделно по-напредналите с математика деца. Но явно е било нейна добра воля, защото сега в 4ти клас, учителката не полага особени усилия. Моят ходи при друга учителка, но другите родители се оплакват.

Аз знам, че ако държа децата да научат нещо специфично, трябва сама да си ги обуча. Не мога да разчитам на училището - приемам, че дава минимума.

При нас има доста интересни инициативи, които допринасят за разнообразяането на учебния процес - имаме си QUEST day и ISP.
Първото се осъществява изцяло от родители доброволци, които един следобед месечно преподават различни предмети на децата. Правят се и експерименти и изложения, стимулира се нетрадиционното мислене. Моите много се радват и винаги го чакат с нетърпение този ден. ISP е проект на TAG учителката - децата няколко месеца работят върху някакъв проект - абсолютно свободен избор и в края на учебната година има изложба - нещо като ТНТМ, но по-свободно. Много интересни неща съм видяла и там.

# 232
Фююю, камък ми падна.От сума време се каня да ви питам тук.Ама си викам :"трай си, сигур' е куул да се дзвериш у компютъра"  Mr. Green
 Друго си е да си 'фанеш листа хартия, да ти замирише на мастило(нали, Блажка).
 Гледах малко хел'с китчен.Добре е.Този пич го гледах при Елън, но с едното око и ухо...нещо пусна паралел м/у абюзвач баща и себе си, викащ нервак....приятен ми е.

# 233
Фююю, камък ми падна.От сума време се каня да ви питам тук.Ама си викам :"трай си, сигур' е куул да се дзвериш у компютъра"  Mr. Green
 Друго си е да си 'фанеш листа хартия, да ти замирише на мастило(нали, Блажка).

Мммм, и аз мириша.  Heart Eyes Но нещо ми се деформираха възприятията покрай тукашните книжарници, и миризмата на книга я свързвам с миризма на мока, шоколад, ей такива работи.

# 234
Самуил има подобно легло, като от снимката на КТВ. За последно спа в него преди година и половина. Реши че му е тясно и оттогава се шири на голямото легло в стаята за гости.
Добре че не взехме някое по-скъпо, та да не ме е яд.

И аз приключих току що с разпечатването на разказа. Отварям си кутия сладолед и го почвам...

# 235
... от години не разпечатвам, диоптрите си растат, прегръщам си либовно лаптопа и чета ли чета Wink

Апропо - същият автор има и 2-ра разказ пак там, не толкова силен, но добър...

# 236
... от години не разпечатвам, диоптрите си растат, прегръщам си либовно лаптопа и чета ли чета Wink

Апропо - същият автор има и 2-ра разказ пак там, не толкова силен, но добър...
Намерих го, благодаря, оставям си го за утре.  Simple Smile

# 237
Ух, абе девойки, гложди ме още една мисъл... и с риск да ви стана досадна днес, ще я споделя:

ОБГ-то ми упорито се опитваше да ме убеди, да правим амниоцинтеза, още като ходих в 6г.с. да ми взимат кръв и т.н...
А, аз дори като родя няма да съм на 35, но както той каза, съм ги наближавала... Та странно ми се видя това...
Нали, ужким такова, имаше някакъв трипъл скрийн тест, поне той, ако ме показваше рискова, разбирам...
А, и амниото, недай си боже би констатирало проблем, ако има такъв, но с какво би помогнало... Каза ми да си помисля до другия път.
Та съм леко озадачена от това настояване... на вас някой да ви е натрапвал амниоцинтеза?

# 238
Софко, странно е така да те напъва, да. Знам, че над 35 съветват да се прави, на приятелка моя препоръчваха малко задължително, но в твоя случай защо? Трипъл теста ще покаже, ако има вероятност от нещо, но и там има вероятност от грешка. При амниото има вероятност от спонтанен аборт, не знам дали си заслужава риска, ако на трипъл теста не се види нищо и нямаш някаква предразположеност към нещо, или утежняващи фактори..
Няма с какво да помогне амниоцинтезата, освен да знаеш с какво точно имаш работа, ако недай боже, покаже нещо...
Моята лекарка никога не е споменавала да я правим, понеже питаш за нашия опит.

Провокаторката, видя ли на Вики специалната снимка поздрав за теб?  Laughing

По темата за математиката имам да кажа само, че колкото по-далече, толкоз по-добре... пропуските ме започват още от трети клас, като се започна с разкриването на скоби... За съжаление, продължава да ме преследва и досега, та ми се наложи да наваксвам....

Wild Child, добре дошла.

# 239
  • Чикаго / София
Wild Child, добре дошла, както в темата, така и на американска земя.

Общи условия

Активация на акаунт