54-та Американска

• 16 765
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Какво си правите? Аз меся курабии цяла вечер. Не съм чела всичко, но за математика искам да си кажа.. Мразя я!  Mr. Green Това не ми попречи да взема и двете висши такива с прилични оценки, но просто съм човек на неточните науки. Мъжът ми е от ФМИ, има ли смисъл да говоря, имам чувството, че може и пермутации да смята наум.. Laughing

Правили ли са ви изследване на стомаха с каша (рентген)? Утре ме зове и много ме е страх от облъчването, че в САЩ ме снимаха за добър ден постоянно и доста ми се събра.  Confused
Клеър, не остана, а..  Grinning

# 211
Явно има неписан закон-който мрази математиката отнася поне по 1-2 висши за отскок  Laughing . Аз съм тотален математико-физико-химически инвалид  ooooh! , ама наистина нищо не отбирам. Затова пък съм учила по Сендовската система, където учехме дробите в 3-и клас  Rolling Eyes . Та исках да кажа, че макар да съм много зле това уравнение, което Тандури даде го реших наум и никак не ми е реално да се дава на ученици в 10-и клас и съм  на мнение, че трябва да се стимулира мисленето с по-сложни неща- така поне на тези които им сече пипето по математика ще се даде шанс да си развият таланта.Ох вярно не остана, поне не ходя на работа вече и съм накупила всички подаръци  Crazy Черпи една курабийка  Flutter

# 212
Здравейте Simple Smile
Искам и аз вече официално да се запиша при вас.
Преди почти година спечелихме зелени карти, в началото на месеца беше интервюто ни и от два дни сме на американска земя. В един не много голям град сме /на мен всъщност ми се вижда доста голям/ - Колумбия МО. До колкото знам от зълва ми, при която живеем, тук няма много българи.
За сега се чувстваме като на екскурзия и много ни харесва. Някой неща са ни малко странни, разбира се, но в общи линии е това, което очаквахме.

За списъка: аз съм Ваня, синът ми е Румен - 15.11.2003 г.
От Бургас сме, а в момента, както вече писах сме в Колумбия МО.
Поздрави на всички и да се извиня предварително, ако ви досаждам с лаишките си въпроси в бъдеще Blush

# 213
Добре дошла, Wild Child! Дано ти хареса туканка!

Ева, с бариева каша не са ми правили, но днес личният обяви, че има идеята да ми завре камера в дупето - колоноскопия да ми прави искал!  Rolling Eyes Ти кажи как е минало и какво са открили!

Разказът на блажка още не мога да смогна да го прочета. Главно защото навън е слънчево и аз копам по цветята. За срам насред Earth Week замолих мъжа ми да ми разпечата разказа и да ми го носи довечера да си го чета.  Embarassed

# 214
Аз пък си мислих, че обичам математиката като млада, но после от ФМИ бегАх още първата година и отидох да уча къде по- благородното и спокойно озеленяване  Mr. Green... За математиката тук все още нямам мнение...   newsm78

Тандури, ПОМОЩ!!!
Пиши кога купихте на Калин легло за "големи", ползвате ли предпазни парапети, кой размер матрак/че? Наумила съм си, че е време да го местя нашичкия, ама се чудя дали не избързвам... И се колебая, мъничко дървено легло влакче ли да му взема, или голямо и ужасно пластмасово легло кола... щото съм сигурна, че ако е нормално дървено легло с решетки няма да стъпи в него... та ако може... съветче... може и на лични?

Ако и някоя друга мама има мнение- ще ми е добре дошло.

Wild Child, ха до бре дошла!!!   bouquet

# 215
А моите хлапета пък обикаляха навън да търсят боклуци, да чистели майката природа. То не че има кой знае колко боклук, де. Намериха недопита бутилка вода, гумено пате, и тук-таме някакви отломки от нещо. Надявам се никой да не си търси патето, защото докато се усетя, патето полетя в контейнера в чест на майката природа и седмицата на земята.  
Добре дошла на Wild Child!

# 216
Добре дошла на Уаилд Чайлд! Не се притеснявай да питаш, каквото и да е Simple Smile

Софко, зачекна ме по болна тема!!! Rolling Eyes На Калин леглото купихме като беше на 2.5, като забременях с Ели, но пък той спа при нас докато тя стана на 6 месеца, после вкупом ги изместихме в тяхната стая, ОБАЧЕ моята госпожица от 1 седмица ми прави фасони и не иска да си спи на кошарата, а ходи и се завива в батковото си легло! Shocked Аз си мислех, че е малка, обаче не, детето не ще в кошара и това е. Аз да ви кажа май малко се и притеснявам да я оставя вече в кошарата, защото няколко пъти се опитва да падне и май е време да я махам докато не се е претрепала. И сега се чудя какво да правя...
Иначе бед рейлс ползвам още даже и за Калин от едната страна. Като вземем на Ели легло задължително и от двете страни ще има.
Аз съм много доволна от тях, Калин не ми е падал, а Ели до 6 м спеше при мен, като от едната страна на кинг сайз-а бяхме сложили един бедрейл и направо си беше супер!
Аз лично съм против шарените легла. Ние купихме обикновен туин с хедборд дето може да се слагат на него книги и т.н, самото легло има чекмеджета и там си прибира дребния играчките. Мисля и на Ели да купим такова, ама май няма да намерим същото, че да видим какви ще ги мъдря.  newsm78
Моят съвет е да вземеш възможно най-евтиното легло от двата варианта, защото ако не го хареса и не иска да спи вътре, да не те е яд Simple Smile Като стане човек и си спи на леглото, тогава вземай скъпо Simple Smile Не се лъжи, че като е шарено и интересно ще иска да спи там, една моя приятелка купи пожарна на хлапето си. Да, много го хареса, да играе си вътре, но стане ли време за сън.  Naughty
Успех и дано вземеш правилното решение!

# 217
Моите след кошарата от около 2 годишни спяха  в ето такова легло

Чак до 5 години се побираха в него. Много съм доволна, няма как да се падне, матракът е голям колкото кошарения. И не са скъпи

# 218
КТВ, а не се ли опитваха да прескачат тези ниските решетки (страничните) и съответно да падат (при игра това, иначе виждам, че имат дупка, от където да излизат, но за беля, ако е моят, ще реши точно през решетките да слезе Crazy). Освен това, Антъни например се върти из цялото легло, със сигурност ще се намери на отвореното пространство в един момент на нощта, имат ли тези решетки продължениа, които да се слагат само нощем, да не се изсухли в съня си или не?

# 219
Wild Child добре дошла.Ей още една Мисурска мама, да не съм сама  bouquet То ти си ми комшийка направо-аз съм на Lake of the Ozarks или по точно в Osage Beach, само на 80 мили сме от Колумбия.
 Това със спането на децата- Дида едва преди окло 8м я отделих- не искаше да спи сама. Но като се роди бебето-иска не иска я преместих. Иначе като беше по малка , си спеше на едно обикновено легло от Wal Mart , сега като порасна направо си я сложих на голямо-куин сайз( тя и от него е падала на земята-като шило в торба е Mr. Green)
Софкобофко не казваш как се чувстваш. Похвали се
Clairette подготви ли се за жегата в Далас вече? Wink

# 220
Джи, не съм слагала допълнителни решетки. То е толкова ниско, че те и да се изхлузят въобще не усещат. Понамествала съм ги след падане, а след 3та година те сами си припълзяваха обратно.
А относно катернето по решетките - пробваха, но нямаме инциденти - те само на снимката изглеждат високи, иначе не са чак толкова и няма как да се падне лошо (макар че от деца всичко може да се очаква).
Малкият ще го прехвърлям наесен, засега няма нищо против кошарата си.

# 221
  • WA, USA
Благодаря за съветите момичета. Преди малко им се обадих и казаха, че едва ли е от ММР-а, а най-вероятно е от Cicken Pox vaccine, щото му ги биха едновременно. Сега го преглеждах и има около 10-ина пъпчици по тяло и глава. Утре ще го заведа да го видят, ама ме е яд, защото можеха поне да му разделят двете ваксини ако е толкова нормално да даде реакция на една от двете. Ама и аз патка, съгласявам се на всичко що е до ваксини, сега ще си блъскам главата и тормозя детенцето заради простотията си.  Sad

# 222
блажка, а не можеш ли да говориш пак с учителката и да я помилиш да не го връща назад? Или поне да намери някакъв друг начин за стимулиране на детето? Много е неприятно това със скучаенето и за съжаление доста определящо в  перспектива.
Тук при нас  е прието и аз съм си изисквала някои по-специални натоварвания към моите. И без друго висят твърде много в училището, поне да има полза.

# 223
Тандури, мерси!!! Изказа опасенията ми с думи, също... ама ще пробвам нещо евтино да...

Проблемата ми е, че Дребния НЕ СПИ в криба си от 9 месечен, когато и тримата бяхме пред побъркване и купихме кинг сайз, в който все още спим  Mr. Green...
Дневните дремки успях да го науча да си ги прави в неговата стая на един туин размер матрак, даже сам ходи да се тръшка в него и си затваря вратата, ама за нощното забравете...
Май ще взема , пък каквото сабя покаже...
Нали за втория рожден ден ще става батко, та ми се щеше да го науча на нещо полезно дотогава...
КТВ, май точно решетки не понася моя младеж, и не можах да се преборя с това...  Embarassed. Иначе много обнадеждаващо звучи това дето си го описала!
raya_usa, ами как да се чувствам- все забравям, че съм "трудна", добре че е постоянния ми денонощен глад, да ми го припомня  Laughing...

# 224
блажка, а не можеш ли да говориш пак с учителката и да я помилиш да не го връща назад? Или поне да намери някакъв друг начин за стимулиране на детето? Много е неприятно това със скучаенето и за съжаление доста определящо в  перспектива.
Тук при нас  е прието и аз съм си изисквала някои по-специални натоварвания към моите. И без друго висят твърде много в училището, поне да има полза.
Ами не е много прието при нас, защото сума ти народ претендира, че има дете, на което училището е под възможностите. В крайна сметка се спасяваме поединично.
Не че не съм го правила, де. На тази учителка в предучилищната и бях писала есента, че детето може да чете, т.е. чете си сам книжките, и я питах дали знае това, защото малкият не казваше да си е признал. Оказа се, че знае, че ги е тествала, и ще работи групово с тях според нивото. Наистина е така, поне за четенето, дели ги по групи от 4-5 и работи на различни нива, това го знам, защото веднъж на 2 седмици по същото време доброволства в класа, т.е., аз и един помощник организираме и занимаваме класа, а тя работи с групите. Но за математиката не съм виждала такова нещо, нито съм чувала. А и вече идва краят на учебната година, ако стане нещо съвсем притеснително, ще видя, те са в предучилищната по 2 часа и половина.
За големия син обаче се бях изпуснала, като учителката есента каза, че бил добре по математика, т.е. събирал едноцифрени числа до 20. Тогава казах "Той може да събира и двуцифрени!" И това беше така, дори регрупинг събираше. Отговорът беше : "Чудесно! Но понякога не реагира достъчно бързо, като събираме едноцифрени, значи трябва да го измайсторява". Това през есента обаче, напоследък дръпнаха, ще има какво да повтарят и измайсторяват наесен.
Та затова ходи в руското училище на математика. Догодина смятам да записвам и малкия. Народът около нас ходи на Кумон, а дистриктът смята, че сме откачено амбициозни и с претенции, че имаме гениални деца.

Общи условия

Активация на акаунт