54-та Американска

• 16 769
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
MVK, много е сладък Пухкавел!  Grinning

Докато бяхме в София ходихме да стреляме, но на мен така и не спраха да ми треперят ръцете докато държа оръжието. Мъжът ми изпробва целия арсенал на стрелбището и много му хареса, иска и тук да ходим.  ooooh!

Болничките дечица да се оправят!

# 196
MVK, много е сладък Пухкавел!  Grinning

Докато бяхме в София ходихме да стреляме, но на мен така и не спраха да ми треперят ръцете докато държа оръжието. Мъжът ми изпробва целия арсенал на стрелбището и много му хареса, иска и тук да ходим.  ooooh!

Болничките дечица да се оправят!
Ей вие, младите, явно не сте ходили на военен лагер от училище.  Laughing Ние там стреляхме с Калашников. Сигурно за сума ти народ това военно се свързва с носталгично-купонджийски спомени, но на мене ми беше кошмар, много го мразех.
А малките да оздравяват!

# 197
sipirumi, не мисля че толкова висока темп. е реакция от ваксина. По-добре го води на лекар.

Ако моите  деца са толкова "влюбени" в математиката, колкото бях аз, значи ще им е екстра тук. Добре че беше висшата математика в университета, та да се отсрамя . Но пък доцента тогава ни казваше: "Футболистите от Академик Свищов, решават без проблем транспортна задача, затова колеги не се давайте"  Mr. Green

# 198
С температура сме вече цял ден - давала съм Ацетомнофен около 4 пъти, сега пак я мерих - 102.5 и пак му дадох една доза. Ако и утре е с темп мога ли да продължавам да го тъпча с ацетоминофена? Няма други симптоми - явно прави реакция от ваксината:(
Според мене редувай ацетоминофен с ибупрофен (т.е. тайленол с мотрин). Едното лекарство отива в черния дроб, а другото - в стомаха. Счита се, че така е по-добре за организма, защото не се пренатоварва един орган.

# 199
И ти ли Кейсе, Laughing
  Честит ви ърт уик!

# 200
.....И да ви кажа, нали работя в инженерна фирма - страхотен глад има при нас за кадри -......

Дори и сега ли Бубка? Че половинката ми яко се е сбръчкала от нерви, че работа няма. Иначе преди 6-7 години, когато започна да търси работа му се обаждаха от доста места с предложения, месеци след като беше почнал.
....
Сестра ми НЕ чете художествена литература. У нас има хиляди дебели тетрадки с изрешени задачи, прилежно подредени в кутии - алгебра и геометрия и книги -главно програмиране. След като завърши СУ информатика с успех над 5 реши, че алгебрата не я влече и иска да записва ВИАС. Отнема ми доста време докато прочета 10 реда е- мейл от нея. Съкращения, цифри, липса на препинателни знаци. Всичко подредено като задача.
....
Чета Хилядите слънца и ме избива на агресия. Егати 2 жени да не мога да му свият перките на тоя 60 и кусур годишен глупак (човече, изпускащо пара и нервно барабанещо с пръсти)...  Crazy

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 18:45 от Niki1

# 201
Леле темата свърши аз докато се запиша ooooh!
 С този рожден ден , два дена гости , да сготвиш за банда 20 човека , после да ги сложиш за "спят" , да оправя след тях-и вие изписахте темата ooooh!
 Щях аз да се запиша в събота сутринта , писах писах(както аз си знам) , отговарях на този , на онзи , и изведнъж тъкмо щях да публикувам вече и хоп - страницата се затвори , компютъра започна за се изключва. Защо ли? Ами малкия бъдещ инженер , много обича да натиска копчето (че то свети с една синя светлина). Отиде ми писането на вятъра , а за наново нямаше време.
  Аз вече забравих кой какво каза (цели 10 страници ooooh!)
 Изтървах снимките на Деси и Вики Sad
Хиър добре дошла обратно  bouquet
 Добре дошли и на новите" мами Х'американки" Wink   bouquet
Математиката сте обсъждали- аз съм за . Много си я обичах в средното , но и учителката ми си беше млада и готина, и преподаваше страхотно! За висшата , и аз 4 съм минала , и не помня от тях нищо , но ... по добре от картинките тук!
 Болните малчугани да оздравяват. Дида и тя имаше пак проблеми с ушите миналата седмица и лека температура. Тук вече се раззелени , полъна почна да пада , добре че валя снощи , дано го поизмие , че този зелен прашец ме "убива направо Sad"

# 202
  • У дома
Охо, как съм изпуснала любимата тема за математиката?  Аз искам да видя логическо мислене в децата си и  затова ме дразни нивото в училище, най-вече липсата на текстови задачи. Нямам нищо против работенето вкъщи, но при техния дълъг учебен ден и нашето свирене вечер, познайте колко време има детето ми за почивка и игри.
Иначе учителя на Мони постоянно ми се моли да му превеждам задачи от БГ сборниците по математика, защото целия клас много се забавлявал и с желание работели над тях.
Аз наскоро открих нещо интересно в библиотеката и ми хареса как е систематизирано - Math Starters, 5- to 10- Minute activities that make kids think, Judith Muschla, Gary Muschla

# 203

Великолепен е, Блажка! Чак в гърлото ми приседна, защото "познах" доста хора в него Sad Много, много добро око за детайлите, много издържано, мноооо "славянско"!...But then again making elaborate productions was a specialty here....

Вики - Да Живее Провокацията! Simple Smile))

Миз - грабвай черната боя Simple Smile Децата винаги са на вълна драстични промени, кой ти гледа детайлите Wink

Математика си требе, по-многу и по-тежку... създава мисловни модели, по-често полезни...

Деси - ще си призная, че възпитателните ти и обучителни методи ме блазнят, но се чудя коя огнена зодия си Simple Smile Баща ми така процедираше...

# 204
Чета Хилядите слънца и ме избива на агресия. Егати 2 жени да не мога да му свият перките на тоя 60 и кусур годишен глупак (човече, изпускащо пара и нервно барабанещо с пръсти)...  Crazy
Чети, чети, не изпускай пара Laughing

# 205
Точно вчера се оплаках, че пусто не ми остава време да я почна тази книга. Прочела съм само няколко страници.

# 206
Охо, как съм изпуснала любимата тема за математиката?  Аз искам да видя логическо мислене в децата си и  затова ме дразни нивото в училище, най-вече липсата на текстови задачи. Нямам нищо против работенето вкъщи, но при техния дълъг учебен ден и нашето свирене вечер, познайте колко време има детето ми за почивка и игри.
Иначе учителя на Мони постоянно ми се моли да му превеждам задачи от БГ сборниците по математика, защото целия клас много се забавлявал и с желание работели над тях.
Аз наскоро открих нещо интересно в библиотеката и ми хареса как е систематизирано - Math Starters, 5- to 10- Minute activities that make kids think, Judith Muschla, Gary Muschla
Аталанта, благодаря!
Аз и друг път съм казвала, че ми харесва сингапурската система:
http://www.singaporemath.com/
Харесва ми и като логика, и като темпо, и като разнообразие на материала. На места вече са я въвели в пъблик училищата в САЩ.
Работенето в къщи у дома при нас трудно става, защото трудно се мотивират в извънучилищна среда, особено големият.  Rolling Eyes
А ми се струва, че с малкия също ще имам некомфортности по отношение на математиката. Той през зимата можеше да събира наум числа до 10. И понеже това в предучилищната го пишат и повтарят сума ти време, явно му е писнало, и вече не обръща внимание, и започва да прави грешки. Вчера бях на родителска, беше хубаво, но математиката не беше централна тема, просто между другото учителката спомена, че бил добре, но напоследък започнал да прави careless mistakes. В резултат на което тя го върнала пак към конкретното ниво, да брои мечетата, което той не обичал, защото бил твърдоглав, но трябвало да го измайстори. Сега ме е яд, че не можах да реагирам навреме, защото аз това нещо го знам от брат му: първо започват да правят грешки за елементарни неща, защото са ги дъвкали сума ти време, в резултат на което учителките ги връщат назад да си "доизмайсторяват" уменията, и в крайна сметка математиката става скучна и омразна. Не са ли учили тези жени по педагогика за Виготски, за зоната на най-близкото развитие, за това, че в момента, в който детето наближи да приключи някакъв етап, веднага трябва да му се даде нещо по-трудно, което да го стимулира?
А като погледна супер резултатите по математика на дистрикта, вече имам едно основно обяснение: да са живи и здрави родителите, че пак са се постарали добре.
Агентката, радвам се, че разказът ти е харесал!

# 207
Ама чета бре Тина джо, сутринта си дочетох главата и обръщам нетърпеливо да видя как започва следващата. И какво виждам - 2 години по- късно. Аз да бях го заключила в затъмнената стая в горещ юлски ден и с неговите камъни по неговата градина. Айде да не си помислиш, че съм лоша, и пакет с цигари бих му оставила.   Mr. GreenКейси, на мен не ми вървеше книгата в началото, но след първите 10 страници се върнах да ги прочета отново, да хвана нишката.

# 208
За нашата система по математика - ще се съглася с Аталанта, че и на мене ми харесва това, което виждам, поне в учебниците за първи и втори клас, и се радвам, че и в американското училище оценяват нашите задачи. Ако може да бъде преведена и адаптирана системата ни към тукашните условия, ще е супер! Просто в този си вид не е съвсем пълна може би - струва ми се, че липсват техните мерки, преминаването от нашата към тяхната метрична система, не знам също доколко са застъпени статистиката и вероятностите. Като се замисля за това нещо, не само че сравнявам, ами се надявам някой да си припомни и сравнява до такава степен, че да го развие като бизнес.  Mr. Green

# 209
Блажка, супер е разказа, благодаря! Peace

Общи условия

Активация на акаунт