ДЕКЕМВРИйските деца са наша сбъдната мечта!

• 8 733
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
Нели, честит ти племенник! Ей, устиска тази вуйна  Grinning
СтелаМария, изпекох двойна доза овесенки и станаха супер, много ми харесват. Благодаря ти за рецептата отново  Heart Eyes. И понеже не съм на диета на половината добавих стафиди, а на другата- шоколадови парченца  Blush Сега с мъка се удържам да не обядвам с тях  Mr. Green

# 256
Поктор,и при нас имаше доста такива моменти-суче 5 мин,дърпа се,реве,но отминават за няколко дни.Веднъж и аз като теб се пробвах да дохраня,но не пожела да суче от биберона,пробвах да и дам с лъжичка-плюе!И реших,че не е гладна.Иначе и ние вървим фини-62см,5520 беше последния път!
 Боряна от малка (все едно сега е много голяма! Laughing) си държи главата стабилно,но племенника ми до 5-6 месеца му клюмаше,така че няма страшно!
Чигес,направи ми впечатление,че на лентичката ти пише"Калина е бебе без памперс"-ЕБХ ли практикувате?Отдавна се каня да питам дали има мами и бебета тук,които се справят без памперс,и все забравям!Много ми се иска и аз да пробвам,но ми се струва много сложно.Моля те,сподели опит! Praynig

# 257
Здравейте и от мен!

Клер много хубаво момиченце, да ти е жива и здрава!
Аз сега като женска майка най-сетне Crazy все заглеждам момиченцата и определено забелязвам колко много дрешки има за тях. И аз и мъжа ми много мразим да се мотаем безцелно по магазините, но сега сме първи в детските магазини и купуваме, купуваме...Той настоя да и купи един син суитшърт и като я облякохме я помислиха за момче. Не мога да ви опиша колко нещастен стана и заяви, че повече няма да го обличаме!!

За захранването, аз ще почна с класиката - картофи, най малко дразнят стомахчето и лесно се усвояват. После моркови, но ги избягвам, защото много запичат, особено ако не са смесени с друг зеленчук. За тиквата се въздържам в началото, заради обратния на морковите ефект, като я позахраня тогава. След това каши - оризовата е най- подходяща за начало, но запича и сокче ще давам още от начало с пюретата, като ги въвеждам поотделно като нова храна. Досега съм давала 2-3 дни новото и после почвам цяло хранене, но правилото е 1 седмица адаптация с постепенно увеличаващо се количество. Всяко дете различно реагира на новото, тъй че си зависи от него.

Някои беше писал, за това, че главичката на бебето е още нестабилна и затова му трябва кинезитерапевт, че то това е нормално за 4-5 мес. бебе. То трябва да може да стои с изправена главичка, но вратната мускулатура още не е достатъчно силна, за да държи главата като възрастен. Когато лежи по коремче, то само си прави гимнастиката за врата, като се мъчи да си изправи главичката.

Гледах едни поставки за къпане, исках да кажа, че аз ползвам такава още от началото и е много удобна. За пътуване не съм я ползвала, но е чудесна идея, защото ние много пътуваме с Адриана по служебни командировки с таткото. Просто бях поела дългосрочни програми за по 2-3 години и трябва да ги довърша. Затова Ади още на 1,5 мес беше в Бургас, в Стара Загора, в Сливен, а сега в двата раб. дни 29 и 30.04 ще бъдем в Русе, Шумен и Търговище. Купувам вода за кърмачета в бутилки, имам малко бързоварче с което я топля и готово, мия я на чешмата в банята и хоп в ресторанта на хотела. От тези пътувания я наричаме бебе- пътешественик.

Е, хайде стига съм писала. Весели празници на всички!

# 258
Честит рожден ден на Софилина и Амадис на патерици!!!   bouquet

Shantal, благодарско за Лаура кетъринг!!! Харесаха ми много. Може накрая и да се оженя за мъжа ми  Wink, че в някакъв ресторант с управител с мазна коса, който иска да те измами и отвратително меню /поне в такъв бях последно/, нещо не ми се женеше  Rolling Eyes .
Миленски, тука съм, бе жена, ама компа ми сдава багажа, оня ден нямаше кирилица, изобщо е много зле, всеки момент ще рухне машината.
Клер, страхотна е малката Лилка!! Да ти е жива и здрава и да спира бързо да повръща!!!
За повръщането и ние сме така, недей ходи при тая Маринова  Crazy, тя на всички деца диагноза АБКМ слага, дъщеря й ги внася тея Фризопепи.
На Максим му помогна много АР мляко, след като повръщаше зверски и през носа и постоянно и се давеше и задушаваше, почнах Аптамил АР и край, край с повръщанията, ами то друго дете. Обаче получи запек, но т`ва е друга песен. Рефлукса е следствие на физиологично по-халтава клапа на горния край на стомаха /ти го знаеш, де/, какви алергии, ох тая Маринова, като я чуя и се изривам  Tired. Да не говорим, че ти я кърмиш, а кърмените деца нямат АБКМ, независимо какво си пеят наш`те педиатри и най-вече алерголози.
Рорина, ние нашия го наричаме Максо Поло, че и той пътува бая  Simple Smile.

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 13:40 от kalinuccia

# 259
Дани, да, практикуваме ЕБХ откак Калина стана на 20 дни. И на мен ми се струваше много сложно и си мислех, че не е за мен, но реших да опитам. Мислех си, че е огромна робия, но съвсем не се оказа така. Изчетох материалите в началото на тази тема, след време ги повторих  Grinning, че някъде бях чела с едно око. Като започнах беше едно постоянно събуване и обуване, но постепенно се престраших да я оставям по голо дупе и завита с пелена. Изненадващо и за мен не и изстиваха крачетата и беше топла. По този начин горе- долу се ориентирах какъв и е ритъма. Сега са по- големи децата и от една страна може да ти е по- лесно, защото храненето и другите нужди не са така свързани. Сега не че не ползвам еднократни пелени съвсем- когато излизаме слагам, но е една дневно. Иначе не подава кой знае какви сигнали, но аз като я знам и и предлагам. Успехът е около 70 % най- много за сега  Grinning, а има и дни с далеч по- малко, но мен ме устройва това положение. Бърша, пера, подлагам кърпи, одеяла, пелени от баща и още и така я караме Mr. Green. Един- два пъти като е опикавала света почти съм си казвала, че край, не мога повече и ще и сложа памперс, но просто не мога да се върна към него отново. Пък в горната тема доста момичета са споделили опит (сред които и Вещичка   Heart Eyes) и си заслужава да се прочетат и преведените статии в началото, ако човек го интересува. После ще ти възникнат и още въпроси, но нищо не струва да се опита  Wink.

# 260
По - повод ЕБХ-то, сега за всички познати от много отдавна неща има термини, смяла съм се много на този, но...никак не е лишено от смисъл. Преди много години майка ми, която е лекар, /водена от съвсем други подбуди, като липса на еднокр. пелени/ ме е научила на 4 мес. да върша тези неща в гърне, като ме държи с ръце , разбира се, по нейните думи с 80-90 % успеваемост  Shocked Аз нямам време и търпение за това, но очевидно става.

# 261
  • Бургас
Момичета, чета ви аз и изведнъж поглеждам към кошарата - Стефи се обърнала. Изпуснах момента, макар, че съм на няколко метра от нея. Но съм много щастлива. newsm53
Още не съм я захранила, има време, пък и вие ще споделите опит.

Клер, Лили е страхотно бебе  Hug По-често да я снимате.

Честит племенник на Нели! stork-boy

Имам една молба към мамите, при които ходи Бистра Лечева - попитайте я за колега от Бургас, че ми се иска да я заведа, но не просто на кинезитерапевт, а при някой, който ще ни обърне достатъчно внимание.

Юлианка и Алекс са супер.

# 262
  • Бургас
Момичета, чета ви аз и изведнъж поглеждам към кошарата - Стефи се обърнала. Изпуснах момента, макар, че съм на няколко метра от нея. Но съм много щастлива. newsm53
Още не съм я захранила, има време, пък и вие ще споделите опит.

Клер, Лили е страхотно бебе  Hug По-често да я снимате.

Честит племенник на Нели! stork-boy

Имам една молба към мамите, при които ходи Бистра Лечева - попитайте я за колега от Бургас, че ми се иска да я заведа, но не просто на кинезитерапевт, а при някой, който ще ни обърне достатъчно внимание.

Юлианка и Алекс са супер.

Сори, нещо стана и съм публикувала отговора 2 пъти и не мога да го изтрия. smile3538

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 15:27 от bissera

# 263
Момичета, благодаря ви!!!!!
Малкото човекче и мама се чувстват много добре. Досега само женоря се раждаха и бебе Кики е първия мъж. Няма да ви казвам каква е радост, какво е чудо!!!!!!

# 264
  • София
Привет, най-накрая, и от нас  Rolling Eyes

Още от оня ден щях да пиша, ама к'во станА? За снимките, където Цвети каза, че съм като момиченце Mr. Green - потърсих я, ама не видЕх Mr. Green Само дебелите ръце видях, тук-там по някоя цица, добре че бях седнала на гъза си, та да не се вижда и той - тинейджърския г*з hahaha hahaha hahaha

Честити месечинки, годишнинки и др. празници   bouquet

Ние още не сме се захранвали - цоцкаме си, като пичове. След някоя и друга седмица мей би. Най-вероятно с картофче. Щепробвам да му дам парченце от сварения картоф да подъвче - казва се педагогическо захранване.

ЕБХ, както го наричат сега, правилно забеляза Рорина, е нещо, което са практикували всички до преди 20-на години. А аз сега стигнах, Чигес вече каза. Няма нищо страшно и стресиращо, освен, ако напикани гащи ви карат да изпаднете в агония. Тогава позачакайте малко Laughing

Чиги, Стелче, ще трябва да понаправя и аз овесени бисквитки, щом толкова ги Фалите Rolling Eyes

Днес бяхме на консултация - малкия е 7500 и 66 см, главата е по-голяма от гърдите - май учен шъ става, не спортист Mr. Green

# 265
Хелоу!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Клер,Лилито е много красива(като мама) дай сега снимка и на Ивето да я видим и нея(обзалагам се,че и тя е голяма красавица!

Честит племенник,Нели!

Колко неща мислех да напиша,ама забравих.smile3555

# 266
Здравейте мами  Hug ,

Аз много, много отдавна не съм писала и влизала  Blush, но просто не ми оставаше време. За последно писах на 31 Декември и след това последваха два много тежки месеца за мен. София беше с денонощни колики и почти два месеца изкарах с 3-4 часа сън на ден, а е имало нощи с по 2*45 мин сън. Сега дори не искам да си спомням за този кошмар и дори сама се чудя как съм издържала. Хубавото е, че сега това вече е минало. В момента, в който коликите минаха, бебка от едно непрекъснато ревящо бебе се превърна в усмихващо се слънчице.  Сега сме добре, растем и ставаме все по интересни. За сега сме само на кърма и още не сме почнали да се захранваме. Нашата педиатърка смята, че се развиваме добре, растем (66см), наддаваме добре(6,6 кг преди 10 дена) и захранването може да изчакаме до 6 месец.

Ами това е накратко. Надявам се от тук нататък да мога по-често да съм с вас.

Вещичке, да знаеш, сънувала съм те докато ни бяха най-силните колики, че те питам за съвет, какво да направя, че бебка да не плаче толкова и да спи Laughing

# 267
Вещичке, да те предупредя- хубаво си помисли преди да предприемеш подобен самоунищожителен поход  Grinning. Овесените сладки наистина стават невероятни, особено ако не ги препечеш много.
За ЕБХ и аз упорито продължавам да разпитвам познати какво са правили на времето, но никой не си спомня с точност  Wink.
Бисера, имам таман две колежки от Бургас, но за съжаление малко сме си поизгубили дирите.

# 268
  • София
Абе аз съм авантюристка, Чигес, що да не проверя дали ще издържа на напъна на овесените ядки? Mr. Green

irina_nik , добре дошла пак Hug Ако знаех как, щях да дам съвет. В съня ти, поне, не съм ли се направила на най-знаеща? Laughing

# 269
Вещичка, к'во не се харесваш? Къде ги видя тия дебели ръце  newsm78 (като се има предвид, че даже ми каза, че съм била слаба Crazy, че ти тогава трябва да си кожа и кости).
irina_nik да пишеш вече по-често и София да ти е едно усмихнато бебе Simple Smile Доста добре растете!
Аз утре ще съм на центъра, че на майка ми ще отчитат парното, пък няма никой и така. Ако е хубаво времето може следобяд да поизляза наоколо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт