МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвет&#

• 195 872
  • 1 002
  •   1
Отговори
# 600
Не знам нищо за болницата, но реших да пиша.

Ако можете да занесете пробата  за не повече от 10 минути- да. Имам предвид от отделянето  до предаването 10 минути. Иначе си давате парите напразно.

Нищо няма да му стане да даде материала на място, влиза сам в една стая, свършва си работата и излиза. Никой няма да го преглежда, да рови в тялото му, не боли. Naughty Какво им става на тия мъже!?! Ние се подлагаме на какво ли не, а те все специални  Crossing Arms

# 601
 Здравейте моми4ета и мом4ета!
Бих искала да събера информация за методите PESA  и TESE! Ще бъда безкрайно благодарна ако някой ми посо4и линк към подобна тема. Про4етох малко в сайта на клиника Щерев, но не ми е достатъ4но.
Интересува ме практикуват ли се тези методи у нас или са само на " книга"? Има ли някой минал през подобна процедура?
Предварително благодаря!

# 602
  • близо до Кресненското дефиле
Здравейте!Бих истала да попитам след направена операция от варикоцеле и приемна витаминит,и добавките,посочени от Норе,кога най-рано може да се очаква подобряване на показателите в спермограмата?Благодаря за отговорите! Hug

# 603
Здравейте моми4ета и мом4ета!
Бих искала да събера информация за методите PESA  и TESE! Ще бъда безкрайно благодарна ако някой ми посо4и линк към подобна тема. Про4етох малко в сайта на клиника Щерев, но не ми е достатъ4но.
Интересува ме практикуват ли се тези методи у нас или са само на " книга"? Има ли някой минал през подобна процедура?
Предварително благодаря!
Да, практикуват се и мога да кажа с доста добри резултати.  Успешни опити имат в Надежда, при д-р Владимиров, при Щерев, както и д-р Александров във Варна.
Пиши ми на лични.

Здравейте!Бих истала да попитам след направена операция от варикоцеле и приемна витаминит,и добавките,посочени от Норе,кога най-рано може да се очаква подобряване на показателите в спермограмата?Благодаря за отговорите! Hug
От 6 месеца до 2 години.

# 604
Zdraveite znam 4e tazi tema e razli4na no tam kudeto pisah ot dosta vreme ne e pisano izvinete me predvaritelno,skoro pravihme spermograma na muja mi i rezultatite ne sa mnogo dobri bih iskala da mi kajete ne6to pove4e ako imate informaciq,pravena mu e himioterapiq predi vreme i tova se e otrazilo iskame bebe no ne se polu4ava ot 2-meseca probvame i za tova napravihme izsledvaneto molq da mi pi6ete :{

Име на теста (изследването)
 Резултат

Единици
 Референтни граници

Спермограма *
 Профил Виж по-долу

Обем 2
 ml 2-6

Сперматозоидна концентрация 20
 млн / ml 40-120

Сперматозоиди с нормокинеза 70
 % над 70

Сперматозоиди с хипокинеза 20
 % 

Сперматозоиди с акинеза 10
 % 

Сперматозоиди с нормална морфология 95
 % над 90

Левкоцити 10-12
 на поле до 10

Брой нормокинетични сперматозоиди 14
 млн./ml 

Общ брой нормокинетични сперматозоиди 28
 млн.

# 605
Zdraveite znam 4e tazi tema e razli4na no tam kudeto pisah ot dosta vreme ne e pisano izvinete me predvaritelno,skoro pravihme spermograma na muja mi i rezultatite ne sa mnogo dobri bih iskala da mi kajete ne6to pove4e ako imate informaciq,pravena mu e himioterapiq predi vreme i tova se e otrazilo iskame bebe no ne se polu4ava ot 2-meseca probvame i za tova napravihme izsledvaneto molq da mi pi6ete :{

Име на теста (изследването)
 Резултат

Единици
 Референтни граници

Спермограма *
 Профил Виж по-долу

Обем 2
 ml 2-6

Сперматозоидна концентрация 20
 млн / ml 40-120

Сперматозоиди с нормокинеза 70
 % над 70

Сперматозоиди с хипокинеза 20
 % 

Сперматозоиди с акинеза 10
 % 

Сперматозоиди с нормална морфология 95
 % над 90

Левкоцити 10-12
 на поле до 10

Брой нормокинетични сперматозоиди 14
 млн./ml 

Общ брой нормокинетични сперматозоиди 28
 млн.

# 606
somsom, къде е правена спермограмата? Прилича като да е правена в Майчин дом.
Направете достоверна спермограма в клиника по репродуктивна медицина, дай жокер от кой град си за да те насочим.

# 607
  • София
Здравейте,ние с моя човек сме в дни на въздържание, заради предстояща спермограма. Да споделя опасенията си-той е имал две операции, все на левия тестис. През 2000 - варикоцеле, и през 2005 г. - хидроцеле. Има ли надежда всичко да е наред с тия операции... Praynig

# 608
Да, варикоцелето затормозява сперматогенезата, щом е опериран, значи има шанс да са добри резултатите. Успех!

# 609
  • София
Благодаря   bouquet, утре ще видим... Confused

# 610
Здравейте! Може и да сте писали някъде и ме извинете,ако се повтарям,но се чудя newsm78 може ли да се понижи ФСХ (сега е 20.12) при мъж,на когото тестостерона е в норма? Защото иначе варианта ни е донор. smile3518
Сега чета,че в друга лаборатория горната граница на фсх за мъже е 18.1. Това значи ли,че малко сме над нормата? newsm44 newsm44

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 20:31 от lunhua

# 611
  • София
Здравейте, сладурчета!Ето и нашите резултати от спермограмата, ако може да си кажете мнението Rolling Eyes:
Дни въздържание: 4
Време за втечняване в лоб. условия: 201/предполагам секунди/
цвят: сл.кост
обем: 3,2
аглутинати:Не
pH: N
вискозитет: 0
левкоцити:1,2
обща концентрация на сперматозоиди/1мл.:103 Х 106
нормокинетични сперматозоиди: 56%
А. Сбързи линеарни постъпателни движения ЛПД: 30%   В. С бавни ЛПД: 26%
Хипокинетични : 3%            Акинетични: 41 %
концентрация нормокин. сперматозоиди/1мл. 58 Х 106
Тотален брой нормокинетични сп. 185,6 Х 106.
 newsm78 Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 612
spoko231 , къде я правихте?
На мен ми изглежда добре, морфология правихте ли?

# 613
Втечняването май не е добре!

# 614
  • София
Ами, във Щерев го правихме, а за морфологията нищо не знам, честно казано...Къде, как, защо... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт