Линдинет 30

• 1 355
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте Simple Smile
От един месец пия Линдинет 30 по лекарско предписание и сега имам един въпрос, но понеже съм в чужбина няма как да се видя с гинеколожката ми. Интересува ме ще си навредя ли ако изтегля 7 дневната почивка от хапчетата с два дни по-рано. Изпила съм 19 хапчета и ми се иска сега да направя почивката и на 8 ден да си започна новата опаковка. Защитена ли съм през тези 7 дни и отразява ли се зле на организма ако ги прекъсна сега?
Мерси предварително Simple Smile

# 1
  • В сърцето на любимия човек
Здравей,
понеже ти е първи месец, по-добре не нарушавай схемата на прием, макар и с 2 дни.
Оралните контрацептиви съдържат в себе си прогестини (синтетичен прогестерон), който подтиска овулацията. В идеалния случай тя настъпва около 14-ти ден, но при някои жени е по-късно. Аз не бих разчитала на това, че хапчетата ще ме предпазят.
По-добре се консултирай с лекаря си, макар и по телефона  Peace

# 2
Мерси за отговора Simple Smile Ще опитам да се свържа с гинеколожката ми по телефона. По принцип през следващите 7 дни няма да имам полов акт и съм притеснена не толкова от евентуално забременяване, а до това до каква степен ще се отрази това на организма ми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт