МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвет&#

• 195 885
  • 1 002
  •   1
Отговори
# 660
Консултирайте се с д-р Кацаров. А на първа страница на таzи тема и линк към друга тема zа витамини и добавки. Прочети я и нея.

# 661
Djiji,
За да успокоя и теб и съпруга ти, ако това изобщо е възможно, ще ти кажа, че аз преди година бях с аналогични резултати относно морфологията, че даже и по лоши - само 3% с нормална морфология. След като спермограмата е правена в клиниката на д-р Владимиров може да си сигурна, че резултатите са адекватни на състоянието на съпруга ти.
Правилно са ви посъветвали Хоуп и Миле  Hug Hug Hug да се насочите към д-р Кацаров за преглед. Това, което ще ви каже и той е, че показателите на спермата са нещо динамично и на всеки три месеца (толкова трае спермогенезата) търпят промяна. Това, което също е хубаво е, че проблемите с морфологията не са диагноза,а са състояние както казва д-р Кацаров. Търсете причината - може да е стрес, цигари, алкохол, тесни слипове/боксерки, висока температура или запарване на тестисите, диета (както беше в моя случай), а също и физиологични - варикоцеле и т.н. Физиологичните ще изключите само след преглед при д-р Кацаров, който ще ви насочи какво да направите след това. Препоръчвам ти да прочетеш темичката за витамините и съпруга ти да започне да ги пие - това са витамини, така че няма да му навредят.
Заредете се с търпение, т.к. процеса не е кратък - минимум 3 месеца. Подкрепяй съпруга си, т.к. това е голям удар върху мъжкото самочувствие.
Желая ви най-искрено да постигнете резултатите, които постигнах аз и всичко да си влезе в нормите  Peace Peace Peace

# 662
  • София
Благодаря ви  Hug  TATKO BARBA , Миле
Четох за добавките и още днес ще ги купим, какво ще правим с цигарите и алкохола незнам /пие рядко ама все пак/.
Ще запиша час и за лекар. При такава морфология има ли шанс в момента да забременея в смисъл да продължавам ли да меря температура, да купувам тестове за ову. или за момента да почиваме ???
Наистина много ми помогнахте, нямам думи да ви благодаря  newsm51

# 663
Djiji,
Историята познава какви ли не чудеса - забременели и с 2,5% нормална морфология, така че съвета ми е в никакъв случай не спирайте да  luvbed
Не лудвайте, само спокойно, т.к. нервите само ще ви навредят. Помни, че след като имате 4% нормална морфология, чрез витро или ИКСИ бебе може да имате, така че във всички случаи ще имате бебе. Въпроса е как и кога ще стане - това е.
Обичайте се и ви желая успех.
Пиши какво ви е посъветвал д-р Кацаров.

# 664
Историята познава какви ли не чудеса - забременели и с 2,5% нормална морфология, така че съвета ми е в никакъв случай не спирайте да  luvbed
Какво доживях да чета.... Laughing Hug

# 665
  • София
Благодаря ви наистина   bouquet

# 666
Имам много спешен въпрос към вас.Моя мъж ще прави спермограма в понеделник,а утре иска да заваряват ( съответния инструмен,но незнам как се казва) в къщи едни железа.Това може да промени резултатите на спермограмата,нали?Незнам как да му обясня,че всичко би могло да има значение. Sad

# 667
Мила, остави мъжа да се чувства МЪЖ!!!
Нищо не променя така спермограмата, както разклатеното его и само4увствие!
Изпийте по една 4аша вино, кажи му, че е най-добрият оксиженист и...утре ще видиш:-)
Успех!

# 668
Благодаря,мисля че много се притесняваме и двамата, а не трябва.

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 15:14 от ela79

# 669
Ela79,

За какви ли не неща съм чувал, че влияят на спермогенезата, но определено заваряването с електрожен не е от тях  Joy
Бъди спокойна, освен това спермогенезата е с период 3 месеца, така че 1 ден по никакъв начин няма да се отрази на показателите му.
Успех  Peace Peace Peace

# 670
бЛАГОДАРЯ ВИ.Наистина не разбирам много много и затова задавам такива въпроси.Така или иначе всичко вече свърши и сега ще чакаме резултата.Надявам се да ми помогнете с резултатите,тък като прегледа ни при док е чак на 1.04 и до тогава ми се ще да знам имаме ли проблем или не. HugЩе пиша.Лек ден

# 671
На спермограмата пише NORMOZOOSPERMIA.БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОДКРЕПАТА ,НО ЯВНО В МЪЖА МИ ВСИЧКО Е НАРЕД.Остава аз да реша своите проблеми.Успех на всички.

# 672
Здравейте-на спермогрмата ми пише Normozoospermia но морфологията ми е 12 при норма над 14.....това обезпокоително ли е?....правена е при Владимиров...

# 673
Aldim, не се притеснявай, аз мисля, че няма проблем. Ако докторът смяташе, че тази стойност е обезпокоителна, на спермограмата ти щеше да пише Тератозооспермия - нарушена морфология на сперматозоидите.

# 674

И нашата спермограма, направена при д-р Владимиров е Normozoospermia, a морфологията ни е 9.5% по критериите на Крюгер newsm78. Малко ми е странно това...

Общи условия

Активация на акаунт