Малките февруарчета са сладки великденски зайчета

• 16 998
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
Приветик от нас Simple Smile

За даването на играчките мисля, че несъмнено всички ще минат през периода, когато всичко е тяхно и нищо не дават, на който най-хубавото му е че минава...

Бети, завиждам ти за преживяването  Blush

Аним, ще има подобрение, не мигновено, но затова пък дълбоко  Peace

Ние тия дни бяхме в Разградско. Как издържаха децата по 8ч път в двете посоки не знам Shocked Ту спирахме за пишкане, сладолед, вода... ту за това, че колата е загряла  ooooh! По средата на пътя на отиване установих, че Ангел е с варицела  ooooh! Леко мина, имаше малко пъпки до последната нощ, когато му избиха ужасно много и насякъде  ooooh! Вече е по-добре де, дори започна да се усмихва Simple Smile Поне вече няма да им треперя дали са я хванали или не...

Шоколад аз няма да му дам, но виж сестра му може да го захрани в близко време.... Всъщност вече е ял, когато преди няколко месеца набара един кроасан...

# 241
Гърнето и Виктор си го носи  Joy, ама само до там - носи го влиза вътре с двата крака, излиза, обръща го , сяда на обратната страна и други такива. Но не знае какво се прави вътре. Майките ни бързат, защото едно време и те са бързали, за да се отърват от безкрайното пране на пелени - голямо жулене и гладене е падало. Но сега не смятам да бързам - така ми е добре и лесно  Crossing Arms. Като се стопли ще го сабуя по гащи и да видим като се напишка 2-3 пъти дали ще се сети какво да прави. Ако не се сети - здраве да е , ще опитам пак след месец...
Да ви питам за памперс гащите - някой има ли наблюдение дали попиват колкото и обиконовените памперси ?! Или се предполага, че бебето ще пишка повече в гърне и затова не попиват много , само колкото да спасят положението , ако има инцидент?!

# 242
Здравейте и от нас Simple Smile
Преди два дни се завърнахме от кратка почивка с децата. Бяхме в Априлци и децата подишаха чист въздух.Издържаха геройски пътя WinkБорко се научи да се качва по стълби ,но не може да слиза.Забравих да отбележа ,че се нареди в редиците на ходещите -на Цветница проходи. Научи се да се качва на ниски кревати , както и вече самостоятелно слиза. Гоним всякакви животни Simple Smile
Борко и той опита от сладоледа на батко си Wink, дори на няколко пъти.Почти нищо не можем да скрием от него - той сам си иска и ако не дам настава едно крещене и тръшкане не си е работа Laughing Шоколада ,обаче си остава забранен!!!

# 243
Гърнето и Мартин не зне за какво е. Аз уж на няколко пъти да го започна, ама...Всъщност слагах го веднъж и май не му хареса, взе да мрънка и да иска да стане. Оттогава не съм го слагала, пак. Май още не ми е дошла музата, както явно и с миенето на зъбките  Embarassed
Радостче, аз съм му обувала памп-гащи, имам наблюдение, че попиват дори повече. Но се връзват по- скъпички, ако решиш да ги замениш съвсем с пелените. Аз преди му слагах за навън, през деня, но сега сме си с пелените, пък като стане по- топло и започнем да се учим на гърне ще му ги слагам пак.

# 244
  • Стара Загора
Да се запиша и аз докато пак не сме хукнали нанякъде. Моя мъж е отпускар и все сме на път Laughing
За играчките е период.На площадката гледам, че всички деца се тръшкат за играчката на другото.И Ивка е така, понякога сама подава нейна играчка на някое дете, но е повечето случаи си варди нейната, пък иска чуждата  Mr. Green За гърнето - вече го имаме, ама не го ползваме все още. Тия дни се каня да я пробвам пак.
Днес бяхме на консултация - следващия месец ще е ваксината за полиото.Док каза, че няма нужда да купувам Пентаксим/ както на предната имунизация/, а или Инфанрикс или Тетраксим.
Като кг Ивка не е мръднала - 12.500, но пък е пораснала с 2 см  Simple Smile
Айде отивам да се вихря в куФнята   chef

# 245
  • София
Ето ме и мен Grinning
Ели, бързо оздравяване на Ангел. Поне ти се е махнало от главата.
Ходихме до Говедарци и до Щъркелово гнездо. Беше прекрасно. Алекс за пръв път копа в пясък Twisted Evil И и стана любимо занимание. Нагледа се и на разни животни. Снимки ще кача по-късно.
За шоколада: давала съм няколко пъти по микроскопична трохичка. Харесва и, ама аз съм имала алергия като малка и не смея повече.
Играчките си дава доброволно, ама иска чуждите. Аз пък не я спирам. Обикновено предлагам наша. Не разбирам родителите, дето не си носят играчки. Ясно е, че всяко дете иска чужди. Тъпо ми се струва и да обяснявам "Това не е твое. Не пипай!"
На гърне се учим от април с относителен успех. В повечето случаи се заиграва и като се изпишка, си ръкопляска. Днес за първи път показа, че и се пишка, ама майка и не разбра Embarassed Дойде при мен мрънкаща, после ме задърпа за панталона. Аз аз, патката, и викам "Защо се сърдиш, бе, маме?" Crazy
Памперс-гащи пробвах на Либеро. Попиват, ама в сравнение с Хъгис като че ли седят по-мокри, та засега не ползвам много.
Алекс вече пие от чаша Laughing Характер и тя проявява. Като бебе гласът не и се чуваше, а сега реве за всичко Close И се тръшка, опъва се... Ужас. 
Айде доскоро, че стана дълго Hug

# 246
Яс ние всъщност живеем доста близо до Извора, а на Гергьовден точно и ние бяхме при животните, така че може и да сме се засекли, но.....Поне 3 пъти в седмицата ходим да гледаме пауна как се пери и сърничката  Grinning.
       За шоколада и аз съм категорична, ама много се ядосвам на тес пусти баби, като вземат да тикат какво ли не в устата й.
       Миналата седмица свекърва ми като взела да й тика едно голямо, ама голямо парче вафла   #Cussing out едно че е шоколадова, ами то детето се задави, аз направо полудях, а тя свеки: "Не се притеснявай, тя трябва да свиква"  #2gunfire   
        Ааа за гърнето, почти беше свикнала с него, ма напоследък нещо ме домързява  Embarassed иииии май ще се почва отначало.
        И да питам с какво давате риба, щото аз й пасирам риба с картофено пюре, ама с какво друго може?

# 247
  • София
Благородно завиждам на всички пътували по празниците  Heart Eyes Къде ги намерихте тези мъже  Thinking, моят не ще да мръдне от клавиатурата  Crazy
Купете си лаптоп Mr. Green
badem-че, значи Ники вече си има 2 дрънкалки и 2 топки Laughing Трябва да купя и аз някоя топка за Данита  Laughing
Mak, бързо оздравяване на Ангел Hug
Риба дадох веднъж и Ники се обрина Tired

# 248
риба - с домати, морков и лук.. или с ориз и царевица.. давам риба печена на скара също с картофено пюре.. от както почнах да му готвя човешки манджи спря да повръща..
пак темата за гърнето ей...  Rolling Eyes
сиерче що да не купуваш пентаксим.. да не би менингита да е само 3 према... че и на мен тъй ми казаха, ама аз и се озъбих пък тя може и да излезе права, видиш ли..

# 249
  • Стара Загора
сиерче що да не купуваш пентаксим.. да не би менингита да е само 3 према... че и на мен тъй ми казаха, ама аз и се озъбих пък тя може и да излезе права, видиш ли..[/color]
Най-вероятно, но не питах. Пък и менингита нали не е от задължителните.Сега и мен ме "хвърли" в размисъл  newsm78

# 250
Радостче за памперс гащите от всички които срещнах в бг, най ми допаднаха гащите на кан-бебе, малко са по широки от другите, но пък са най тънките и добре попиват, оставяла съм Стоян дори за през ноща и не е имало инциденти, единствения проблем им е че ластика май запарва. Незнам дали е от това, но Стоян се изприщи по едно време точно където са ластиците, но е много вероятно да е и от честото миене на дупето, защото като не можех да го сложа да легне да му го избърша и айде на мифката, та спрях да ги ползвам постоянно, а само като сме на вън.
За играчките и ние даваме, но ако му вземат нещо от ръцете пищи, а и сам се опитва да взима, но от по-големи деца с по-малките е много нежен , даже ги гушка да успокоява ако плачат, страшен батко се очертава hahaha
Шоколад освен единия път когато се омаза сам безнадзорно повече не е видял и не мисля скоро да види, първо да се научи да яде важните неща пък за шоколада има време, после цял живот няма да може да се спре от него. Ей на, вижте майка му - през ден по цял шоколад (скришом Sick) съвсем пъпчасах
Риба вече съм казвала че яде на корем още от осмия-деветия месец, не я пасирам и не я готвя по-различно отколкото за нас , но не я соля колкото моята , гледам да е риба без кости и си яде парченца без нищо друго, защото при наличие на риба другото няма шанс Grinning
 Малко ми е странно като слушам как бабите дават разни неща на децата без разрешение newsm78 Незнам дали щото са далече или заради първоначалния тримесечен тренинг-курс около мен като новоизлюпена майка, но нашите баби не смеят дори памперс да сменят ако не съм казала че може Mr. Green Като им го оставях за по-дълго последния път предварително се знаеше къде ще ходят какво ще правят какво ще яде, как ще е облечен, абе с една дума всичко, само играчките не съм контролирала освен на майка ми която има навик да не забелязва опасни предмети Naughty Отстрани може да изглеждам като майка-орлица, но мисля че като има някаква сигурност и за детето и за околните е по-добре.

# 251
Аз пък съм купила някакви памперс-гащи - "куча" марка. Италиянски били.Седващият път ще опитам да запомня как се казват...  Днес съм ги сложила на обяд , точно след като пишка в гърнето и до сега още не съм ги сменила  Embarassed... Не са пропуснали. Сруват 0.35 лв. - доста по-малко от някои памперси. Отгоре ластикът им е само от ластична хартия, няма ластици като на чорапите например (ама как го обясних ) . Купих само 5 за проба, ама ако се държат все така добре , ще минавам на тях. Ми аз се виждам в чудо докато го наглася обикновения памперс, ми то не е мятане, то не е въртене , то не е чудо .... А пък гащите само ги нахлузвам и край Mr. Green

# 252
  • София
пак темата за гърнето ей...  Rolling Eyes
Е то ако не "гърнясаме" всяка тема ще ни забранят да пишем във форума  Mr. Green

# 253
  • Стара Загора
Е то ако не "гърнясаме" всяка тема ще ни забранят да пишем във форума  Mr. Green
Нищо де, лаф да става  Mr. Greenпък и си е актуална тема  Wink
Мойто диване "превзе" барикадите на компа преди малко :  Shocked ей го
Голям бяс е, сега е качена на масата и прави "дий, дий конче"
К'во ли още ме чака ?  newsm78

# 254
Роро, блазе ти тогава, незнаеш аз ква свекърва имам - всезнайка, вече всичко трябвало да яде детето, а аз съм я била лишавала и всякакви от тоя род, ама айде да спра, че има достатъчно такива теми и да не оспамя

Общи условия

Активация на акаунт