Малките февруарчета са сладки великденски зайчета

• 17 001
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от нас Simple SmileНие най- накрая се научихме да си даваме шишето и играчките.Незнам при останалите деца как е с думичките,но нашият бръщолеви постоянно обаче аз нищо не му разбирам.Става ми смешно като почне да ръкомаха и да се кара на нещо hahahaНаучили сме се като сме гладни да вика па-па.

Anim  явно имаш нужда от малко почивка.Ако можеш остави детенце на някой и се разходи по магазините с приятелки.

# 226
  • русе
Здравейте и от нас! Честити празници на всички, които са празнували тези дни и сме ги пропуснали! Много здраве и късмет!

Ние мислихме да ходим за няколко дни до Трявна, но тъй като се оказа че отдавна хотелите са резервирани, се отказахме! Но и вкъщти не сме стояли въпреки лошото време. Направихме си няколко еднодневни екскурзиийки в региона - ходихме до скалните църкви в долината на Русенски Лом, после ще кача снимки в албумчето. И на сбор ходихме / с преспиване / ! После минахме през една етнографска сбирка на открито и един зоокът в едно русенско село! И вчера за край на почивните дни бяхме на имен ден на свекървата!

Другото интересно при нас е че от 3 дни вече не се кърмим! Може да се каже, че сама се отказа - от около две седмици като й давах да суче, все се въртеше, и една вечер така ме ухапа няколко пъти / че и се смее после дяволчето Shocked /  и така дотук бяхме кърмачета - все пак мисля че година и три месеца са доста добре! Сега обаче не иска да пие вечер АМ, снощти й давах кисело мляко и изпи към 150 мл. Вашите деца по колко мляко пият вечер? И ако има майчета , които скоро са отбили - какво АМ давате? Аз  бях купила Нестле / за след 1 г /, дали да не купя някое друго  newsm78

sisa788, как се научихте да си давате играчките? При нас това е голям проблем - дето не дава нейните на другите деца, но и тяхните взема и после не можем да ги върнем! Не искам да расте такова дете , постоянно обеснявам, но тя си знае нейното!

# 227
Поздравления за дългия кърмачески стаж, Стеф!!! Дано периода мине спокойно и лесно. Аз още се каня как и кога да отбивам, струва ми се, че ако го оставя сам да се отбие, няма да е скоро. От др. страна си мисля какво лошо има и лятото да отмине така, пък и нашето е само сутрин и вечер и то по малко. Ще трябва да се настройвам известно време, а и емоционално ще ми е трудно...Но има време и това ще мине  Peace
За даването, смятам, че още са доста малки за да им обясняваме (което не означава да не го правим). То си е до дете. Марти май не прави така, но определено е имало случаи, когато иска да вземе определена играчка и ако е чужда другото дете също заплаква. Аз я взимам от Мартин и той ми се сърди и започва да реве. Определено чуждите играчки са по- интересни, дори да му купя нова играчка, не и обръща внимание, но всичко чуждо на площадката е ултраинтересно Laughing
А ние пък си отстояхме у дома по празниците  Confused Но, ще наваксаме през делниците  Wink

# 228
Аз пък да попитам, как сте с шоколада?
Давате ли на децата. На Никол избягвам да и давам, досега си е кусвала малко детска милка и киндер. Ама по тия празници, навсякъде я черпят с бонбони, аз казвам не, бабите бутат, да си вземело детето. И тя взима по 2-3, колкото може да събере в ръце. Близва ги и ги мачка после. Ама баща и купи едно шоколадово яйце, на магистралата бяхме в една бензинсотанция, и аз докато се върна от вц, гледам детето го нагънало барабар с станиола  Twisted Evil Половината го изяде. После кумата и подари един шоколад, е докато не и го дадох, не спря да се тръшка. Яде едно блокче и го отнех. Мисля че е рано за шоколад  newsm78

# 229
Джоя да не се обринете от толкова шоколад.. винамавайте
За даване на играчки .. Ники по принцип дава.. не винаги рабира се.. но като цяло не ни е проблем това.. проблем ни е, че др деца не си дават играчките.. А нали се сещате, че дори да я имаме същата у дома, не мога всичко да помъкна на площадката.. и почва да плаче, да иска, да се сърди..много ми става жал така.. по този повод четох в една книга, че в такава ситуация е хубаво да застанете на страната на детето.. не го убеждавайте как не може или че не е негово (чудя се защо всички си учат децата това е твое това е мое.. аз не уча Ники на такива собственичеки добродетели.. и без това в детската градина ще усвои това гадно според мен качество..) та в такава ситуация вадя някаква играчка да забаламосвам др дете ако мога.. в повечето случаи минава.. та мъкнем играчки за другите деца ама мир да има..

# 230
  • София
Активизирахме се нещо  Laughing
С Ники направихме една петчасова разходка, детето хапна и заспа умаломощен, след малко и аз мисля да положа морно д..е до него.
Ники си дава играчките без проблем и не само тях, дава камъни, шишарки, всякакви боклуци, бибата си, а веднъж най-учтиво предложи на Дани на badem-чето и една дълго дъвкана сламка. Докато ги видим бяха обменили лиги  Joy
Да ви питам - какво давате на мъниците за вечеря?
Ники отказа да пие АМ  Sad и сега се чудя как да го залъгвам. Сутрин му слагам АМ в попарата, а вечер дробя бисквити с АМ и плодово пюре. Мислех да му давам супа със сухар, но дали бих могла да слагам и АМ в нея, че хич не ми се иска да му го спирам.
stef77, Ники е на Аптамил, но съм чувала, че Нестле е добро мляко  Peace
За шоколада: нямам никакво намерение да давам скоро. Според мен в него няма нищо полезно, което да не може да се набави от другите храни.

# 231
  • София
Здравейте и от нас!
Със закъснение- честит рожден ден на Ани и честита годишнина на Ели и Юли   bouquet

Много хубави бяха тези почивни дни и жалко, че свършиха. Бяхме в Плевен, Пловдив, видяхме се с много приятели- веселба  Simple Smile Аз да се похваля- летях с парапланер в тандем (не с Ева де  Grinning) след много години пауза. Беше невероятно зареждащо преживяване!

Малката ми къдравелка също е доста непослушна- тръшка се, извива се като се опитам да я вдигна, научила се да издава някакъв страховит вой- крясък с цяло гърло, който накрая преминава в хриптене, сякаш се е задавила. Най- често употребяваните думи са "даййййй"  и "нама", т.е. няма.
Но като цяло е добричко и слънчево дете. Много е общителна и щом види друго дете, особено ако е по-голямо, веднага се присламчва и започва да му се радва, да го милва, черпи със солети и майки, и бебета- голяма е скица  Laughing
Дава си играчките, но иска да играе и с тези на другите деца, а те не винаги дават  Confused Наистина, не е възможно да понеса едновременно  кофичка с лопатки и формички, топка, кукли и какво ли още не. Наскоро се принудих да я прибера, защото се разплака и затъркаля по земята заради топката на една какичка на 6 години, която не си я даваше и дори я занесе на баба си да я скрие от Ева  Shocked Не че са длъжни да дават, но ми стана криво.

# 232
Bettie Page къде ходихте за парапланерите? И детето как реагира Simple Smile Искам и аззззззззз
За вечеря Никол обикновенно яде супа, когато не напада нашите манджи.
Ние играчки не даваме, защото не носим с нас. Никол не си пада по играчки, иначе си спомням, че при една разходка нападна търкалцето на Валентинка. Иначе гали децата, гушка ги, пищи им и нещо им говори Simple Smile.

# 233
  • София
Джоя, на Сопот ходихме, пуснахме се от възвишения на южното било на Стара Планина; но Ева беше долу с баща си, а аз с инструктора - горе  Mr. Green

# 234
Ааа, за шоколада съм непреклонна и никакви баби и роднини не мога да ме разубедят  Naughty. Аз по отношение на това какво може и не може да яде съм мноооого ...лоша, ако не ме слушат. А пък за шоколада мога да стана най-лошата  Twisted Evil По принцип аз прекалявам със сладкото и се опитвам засега да го предпазвам.
За вечеря правя на Марти каши, кисели, овесени ядки, грис, кис. мляко с б-ти и подобни. Днес пак го пробвах със супа +сухар и сирене, не го хареса и се разсърди. Нещо е перко и той тези дни... Laughing Та дъвка сухар, хляб и като гледам не е гладен  Rolling Eyes
Стеф, нищо чудно да не харесва това мляко, може пък и да не е свикнала с вкуса му. А ако не искат АМ, не може ли да се дава кисело мляко  newsm78 ?
Бети, супер емоции сте си имали...Аз ако се кача на нещо екстремно ще се пръсна от страх, но евала на теб, че си се накефила добре.
И на мен ми се е случвало деца да не дават играчки, но е нормално, когато са малки.

# 235
  • София
Благородно завиждам на всички пътували по празниците  Heart Eyes Къде ги намерихте тези мъже  Thinking, моят не ще да мръдне от клавиатурата  Crazy
И аз шоколад не давам  Crossing Arms въпреки бабите и останалата рода. Таткото една вечер се смилил над Данка и дал да близне шоколадов сладолед ..... тя пък решила да близне бялата стена в спалнята  hahaha и прегрешението излезе наяве  Grinning След грандиозният скандал за шоколада и стената, тя скоро няма да опита пак или поне не от него  Whistling
За играчките -  понякога дава, понякога не, според моментното настроение. Винаги обаче чуждите са по-интересни, дори дрънкалката на Ники, на eleinbg, която е абсолютно същата като нейната. От вчера сме обзаведени вече с две дрънкалки, също така топки (два вида), пакет сламки, пакет гризини, бисквити, книжка и т.н.  Някой да знае лека лятна количка с ремарке  Crazy

# 236
ХАХ Joy!Оле не съм влизала вчера откакто писах.Дава игачките на мама и шишето си,явно ние сме от последните ,които го правят .Досега ми взимаше ръката и ме водеше където иска,а за децата на вън пак дава,но не всеки път.Това да дава всеки път просто не е възможно,но се учим с едно детенце с което се вижда всеки ден.Тя е по малка и му казвам да и даде играчката,тя се смей и така.

За шоколада,давам ,но много рядко и то по малко да не направим беля.За количката с ремаркето незнам.Каквато и да вземеш няма да ти стига никога коша Joy

# 237
За шоколада - ял е Виктор, но само когато положението е неспасяемо. Няма обриви за сега. Не прекалявам с крайностите. Всъщност той вече яде почти всичко, което и ние..
За проявата на характер : леле мале - играчките си дава, обаче до там. Когато се ядоса започва да хвърля всичко , което му попадне , във всички посоки. А от няколко дена така ни налага с баща му. Докато се обърна и - прас един шамар, или пък дум с дистанционното по главата. Според мен си мисли, че е някаква игра, но на мен не ми е забавно хич. Чудя се как да го отуча. Никога никой не си е позволявал да го шляпне - от къде с енаучи да прави така не знам ... Давайте съвети моля  Hug

# 238
Никол пък напоследък е решила, че ние с татко и, не пием достатъчно течности  newsm78
И непрекъснато ни бута нейните шишета в устите. Ние се борим, ама тя е непреклонна. Чак ти отваря устата и бута шишето вътре. Клати пръсчето ето така  Naughty И смей да не пиеш, става лошо. Вече не иска за ръчичка и търчи където и падне. Засега паданията са леки. Обаче ми прави впечатление, че тръшканията и, вече са съпроводени с блъскане на главата, в стената или в гардероба  newsm78. Писъци до небето и стискане на умруци. Посяга с ръчички, бие драска, скубе хапе, каквото докопа.
Мен най-рядко, ама баба и е като герой от войната, цялата надрана.
Иначе е много сладка, като докопа нещо, дето не трябва и хуква да бяга и да се смее. И много добре разбира, че не трябва, ама сякаш нарочно го прави. Гледа хитро хитро, чака да види как ще реагирам и хуква

# 239
  • София
Здравейте и от нас..интересни темички сте заформили. Оня ден ядох шок.сладолед и й дадох да опита, давала съм и и парченче киндерче...но това е...не реве за такива работи, щото не й се дават, струва ми се рано за толкова сладки неща. За играчките - дава ги, дори като отиде при някое дете си подава играчката, но определено очаква същото, което не винаги става. Откакто се преместихме и излизаме основно в парка, там е пълно с деца естествено и ситуацията в началото беше ужас....всички чужди играчки трябва да се пипнат и да се вземат, но явно повечето деца са свикнали де...в ръката винаги държа поне топка и ако Кати вземе играчки подавам на другото дете топката, после ги разменяме и така горе долу без проблем решавам ситуацията. Тръшкането при нас май премина. Досега не съм я водила за ръчичка и може би затова сега започна да й става интересно и като й кажа дай ръчичка я подава и тръгва да ме води някъде при това много важно, защото тя ме води, поне такова ми е усещането.  Откакто се записахме на кухня, вечерята/силно казано, защото яде към 18,30/ й е супата, а ако не й харесва супата правя каша и преди сън си цока. Как сте с гърнетата? newsm78 Майка ми непрекъснато ми казва как аз на тази възраст съм си носела гърнето, а Кати още дори незнае за какво става въпрос....ама като я сложа на гърнето, тя става, немога насила да я държа. Държах я едни път 30 минути и като й сложих памперса се наака...незнам дали беше нарочно, ама определено мисля, че не зацепва още. Като се наака изва и почва да сумти, ама преди това никви реакции.

Общи условия

Активация на акаунт