Днес ми каза:"Вече нямам мама"

• 2 420
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
какво ще се обиждаш на някакво бебе? ти в чАс ли си или се вдетеянваш наистина? Я си гушни дететоп като се събуди и дете да му вzемеш сладолед ида поиграе  Wink

# 31
  • sofia
Подкрепям мнение на мамите да не се вързваш на думите на голямото "бебе".
А за бабите - не се учудвам. У нас дойде ли някой друг - детето става неузнаваемо  - лигавене до небето. Честно казано се е случвало да не ги издържам и да отида в другата стая, за де не гледам... Оставям ги да се оправят сами.
Интересното е, смятам и нормално, че детето знае къде какво му се позволява. Елементарен пример - като е при баба си, спи при нея или скача от раклата върху леглото - у нас няма такива работи. Редовно чува изрази от типа "Като си при баба ти това го прави, щом си тук - няма да го правиш" В първия момент следва мрънкане, но веднъж като му покажеш че НЕ трябва да се прави така - след това няма ядове. И нещо много важно, щом си убедена, че в случая не трябва ти да го приспиваш на ръце, значи ще отстояваш мнението си, иначе децата се объркват и положението става критично и за двете страни.

# 32
за бабите - не коментирам, щото почвам да се ядосвам.

имах подобен случай веднага след Нова година, когато снегът беше до кръста и хлапето пожела да има шейна. силно бременната, но все пак и силно обичаща го майка се засили и издрапа целия град. на втория ден с много мъка успях да се сдобия с возилото, а малкият бяс след дребно тръшкане по друг повод ми каза, че не ме обича... колко рев изревах, да не споменавам.
като се успокоих, му казах ,че е неблагодарник и подробно му обясних какво е това.
не очаквах да ме разбере на тази възраст- изненада! много добре разбра.
съветвам те да седнете двамата и да си поговорите за това колко те е наранил.

# 33
  • София
Сериозен разговор ти трябва с майка ти май! Thinking
Това ми напомни как една мама разказваше,че майка й научила 2.5-годишния й син да смуче биберон-залъгалка.

Намирам за правилно ти да го приспиваш. Просто идете в другата стая,за да не пречите на бебето.

# 34
  • В заешката дупка
Може би е бил наранен, така както ти си сега наранена.

# 35
  • София
..."махай се"
 "не искам да се прибираш от работа"
 "не те искам"...

И Тано ги реди такива на баща си. Tired

# 36
Май всяко дете реди такива "нежни" слова на родителите си. Сега си мисля, че няма да се връзвам, ама знам ли след година-две...
Аз самата ги бръщолевех такива на моята майка, ама тя ми го връщаше с някой шамар. Бях по-голяма де.

# 37
ами аз какво да кажа като една вечер, след цял ден караница и дори и пошляпване, преди лягане дъщеря ми, на 4 г., каза на баща си следното: Не заслужавам такава майка. Искам майка да ми е майката на Алекс.
Аз бях в другата стая защото вече и бях много ядосана и не исках да я гушна и целуна за лека нощ и затова баща й я сложе в леглото.
И мен в първия момент много ме заболя и ми стана много криво. И аз се чудех дали да й се сърдя, но не съм й се сърдила за думите.Правех се на обиден затова че не ме е слушала.

# 38
  • Варна
Представи си, че ти е казал това на друг език, който той не разбира, но е чул отнякъде. Ако вземе да го повтаря, тогава си поговорете и му обясни, все едно най-добрият му приятел му казва, че вече не му е приятел, например.

# 39
И на мен са ми го казвали.Отварям вратата и ги пращам да си намерят по-добра. Confused
 Следва рев и извинения. Whistling
Взе ми го от устата. Laughing На моя репликите като е ядосан са:
Ще те дам на кучето!
Наказана си!
Махай се от тук!
И като изляза от стаята и кажа , ами добре, бърза да ме вика. Grinning
Така, че не се връзвай на думите на такова малко дете, то ще ги е забрави, докато ти мислиш какво да правиш. Hug

Общи условия

Активация на акаунт