Обърнат сладкиш с ананас

  • 11 315
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 11 747
1ч.ч. събира около 200гр захар и около 150гр брашно. За маргарин не знам.

Интересен сладкиш, може да се пробвам скоро, но мисля с друг плод, май...

също сикам да попитам vesi_127, или друг ако знае, круши, праскови и сливи пак от компот ли трябва да са или става и с пресни?? Скоро ще има доста пресни плодове, та затова.

# 16
  • под тепетата
  • Мнения: 9 305
Става и с други плодове от компот.Правила съм с кайсии,праскови и круши. Със сливи не съм, защото след изпичане заливам  със сока , а мисля, че тъмния цвят на сливовия сироп няма да е хубав за сладкиша. С пресни май няма да стане, защото при печенето ще изпуснат вода.
 Моите пропорции са по-различни. Така няма нужда да се прави двойна доза.
 Калин@, ако мислиш, че мястото и не е тук, ще я изтрия.   bouquet
 6 яйца,1ч.ч. захар,2ч.ч. брашно, 1ч.л. бакпулвер, 125г масло,1 компот от ананас.
 На дъното на тавичката се карамелизират 4-5 с.л. захар.прибавя се маслото да се разтопи.Предварително отцеденият плод се нарежда във формата,отгоре се изсипва сместта от разбитите яйца,захар,брашно и бакпулвер.Пече се в умерена фурна. След изпичане се обръща в тортена  чиния и се сиропира със сока от компота. Пожелание може да се украси с разбита заквасена сметана.

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 11:49 от bilqna_69

# 17
  • Мнения: 11 747
ааа, само за компот се говори явно. Мен компот от праскови ми се струва добре. Другата седмица ще взема да се пробвам, ще купя компот от Метро.

# 18
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Моите сладкиши, които съм показала на снимките по-горе, са с пресни плодове. Компоти много рядко правим, а и предпочитам пресните плодове. Ще стане, разбира се, и с плодове от компот, стига да не са разварени много.  Peace

# 19
  • Мнения: 11 747
Ооо, щом може с пресни, ще пробвам с пресни праскови, като излязат. Ние компоти изобщо не правим, то кой да ги прави, но мога да купя.
Мерси!

# 20
  • Мнения: 3 830
Много благодаря за рецептата!   bouquet
Обожавам ананас  chef Heart Eyes

# 21
  • Мнения: 577
страхотен сладкиш Crazy
тази вечер го направих и много ни хареса.Не го издокарах на търговски вид защото обърках консервите и вместо ананас на шайби взех нарязан на парчета Embarassedно другият път по добре Simple Smile
и аз му сложих сладко от боровинки и една ч.л. лимонов сок.
Много благодаря за рецептата.
сладкиша вече влезе  графа "любими"   bouquet
http://images25.snimka.bg/005757495.jpg  chef
http://images25.snimka.bg/005757488.jpg  chef
http://images25.snimka.bg/005757500.jpg  chef

# 22
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Добре, че не съм бременна.  Mr. Green
Много вкусен изглежда, браво!
Ооох, добре, че вече и аз не съм бременна!  Peace

# 23
  • Мнения: 95
Мисля да го направя, но ми трябва двойна доза, а за целта нямам толкова голяма тефлонова форма. Дали ще стане в обикновена? Thinking

# 24
  • Мнения: 95
Направих два сладкиша в тефлонови форми. Стана страхотен.  Simple Smile Чудесна рецепта Hug

# 25
# 26
  • Мнения: 3 695
Страхотен сладкиш! Облизахме си пръстите, а и видът му е убийствен! Благодаря за рецептата!
Ето и снимки от моя резултат:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10714739
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10714731

# 27
  • Мнения: 22 867
Страхотен сладкиш! Облизахме си пръстите, а и видът му е убийствен! Благодаря за рецептата!

tini-mini , разкошен ти се е получил!  bouquet А и ми е любим..... Heart Eyes

# 28
  • София
  • Мнения: 604
а дали става сочен сладкиша, би ли било подходящо да го залея с малко сироп?
И дали би станало с пресен ананас? Имам един цял и затова се разрових из рецептите за нещо интересно-и попаднах на темичката Sunglasses

# 29
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Наистина е много красив.Съвсем друго е с ананас!

Общи условия

Активация на акаунт