Моля за съвет: 14 годишно момче само пред компютъра и без приятели.

• 5 659
  • 41
  •   1
Отговори
  • Бургас
 Имам голям син на 21 години, а малкия е на 14 години. Малкия не иска да излиза навън да играе и да се запознава тепърва, има двама приятели от занималнята и с тях на компютъра само играе, те не са от града.
И така минава лятото, говорих с него молех да излезе да се запознае, не иска и не иска. Края на август тръгва на занималня и само това ме успокоява ,че пак ще е сред деца.
Моля дайте съвет как да постъпя ? Искам да играе навън, да общува с деца, по догодина ще влезе в гимназия а усещам, че не е подготвен за това което го очаква там.

# 1
Единственото, за което се сещам е да го запишеш на някакъв спорт- без значение какъв,каквото му е интересно, това. Иначе това е ужасно с компютрите и прочее. Онзи ден минах през една детска площадка и 3 момченца на по 8-10 години бяха забили в един таблет и това им беше играта навън... Sad

# 2
  • София
А преди излизал ли е? Къде са му приятелите? Съучениците?
Моята хайта е все навън лятото.

# 3
  • Варна
Имам голям син на 21 години, а малкия е на 14 години. Малкия не иска да излиза навън да играе и да се запознава тепърва, има двама приятели от занималнята и с тях на компютъра само играе, те не са от града.
И така минава лятото, говорих с него молех да излезе да се запознае, не иска и не иска. Края на август тръгва на занималня и само това ме успокоява ,че пак ще е сред деца.
Моля дайте съвет как да постъпя ? Искам да играе навън, да общува с деца, по догодина ще влезе в гимназия а усещам, че не е подготвен за това което го очаква там.

Много позната история.. Confused
Запиши го на някакви курсове по изкуства, театрална школа, някаква доброволческа работа. Не знам какви са интересите му.
 Може и на спорт, но при спортуването, особено на индивидуални спортове, той по-малко ще общува и повече ще е конкурент, което според мен не е добре за социализирането.

# 4
  • Бургас
А преди излизал ли е? Къде са му приятелите? Съучениците?
Моята хайта е все навън лятото.

Не,не е излизал. Има приятели от класа, но в различни комплекси от града са и няма как да играят.

Благодаря ви за съветите   bouquet

# 5
На каква занималня ходи момче на 14 години?
Сина ми е на 12 год - срам не срам у дома РС е с парола и часове на достъп до нета.
И моето дете има малко приятели, но не е редно да виси само в екраните....

# 6
  • Бургас
На частна занималня до 7 клас, със допълнителни уроци по математика и български.

# 7
Аха, ясно  Peace
По въпроса - ангажирам моя син с книги и работни тестове, обича да рита свободно, затова купувам скъри топки  Crazy Обича и ролери да кара, но НЕ желае да ходи на спорт никакъв.
Тази година обаче съм му поставила ултиматум - да направи избор мужду плуване, вобейбол и баскетбол  Crossing Arms

# 8
  • Бургас
ох и аз май трябва да поставя ултиматум. днес му забраних да сяда на компютъра и ме пита какво да прави  ooooh!

# 9
по догодина ще влезе в гимназия

Кога ще влезе в гимназия?

# 10
Като завърши 7-ми клас, какче.
Авторке, не се стягай чак толкова, това е характерно за цялото поколение, те са интернет деца, нямат нищо общо с родителите на същите години. Ще се оправи, само да е жив и здрав. То насила хубост не става все пак.

# 11
А какво прави на компютъра - играе игри или си пише с момиченца? Ако е второто - няма проблеми, в днешно време там стават заварките. Ако обаче играе игри или гледа анимета слагай парола и 30 минути на ден максикум пред компа, колкото да си провери пощата. Иначе докато стигне университета ще се е чалнал тотално. Ако не го влече спорта насила нищо няма да стане. Пускай го с големия да излиза от време на време, поне ще е сред хора. Или пък ако има братовчеди или деца на приятелски семейства на неговата възраст също може да ги събирате и покрай тях ще завърже и други запознанства.

# 12
Като завърши 7-ми клас, какче.

Аз искам авторката да уточни, ако може.  Peace

Скрит текст:
Ако съм момче на 14 години и още ходя на занималня, даже и през лятото, аз също няма да искам да си подам носа навън и "да се запознавам" (каквото и да значи това) с мои връстници. От срам.

# 13
  • софия
streetz, как така да слага парола би ли ми обяснила, искам да огранича малкия от таблета например след 30 минути да изключва или нещо такова дали има newsm78

# 14
streetz, как така да слага парола би ли ми обяснила, искам да огранича малкия от таблета например след 30 минути да изключва или нещо такова дали има newsm78
При таблета слагаш парола за отключване на устройството. За компютър - парола на акаунта.

Общи условия

Активация на акаунт