Моля за съвет: 14 годишно момче само пред компютъра и без приятели.

• 5 662
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
 сега ще е 7 ми клас. живот и здраве 2016-2017

играе на игри

# 16
Повтарял ли е някой клас? По какви причини?

# 17
streetz, как така да слага парола би ли ми обяснила, искам да огранича малкия от таблета например след 30 минути да изключва или нещо такова дали има newsm78
Правиш 2 акаунта с пароли. Единият е твой /администратор/ и паролата я имаш само ти. Вторият е негов и ти му определяш достъпа и часовете.
Освен това и рутера ни е с парола, че да се връзва с телефона и плейстейшъна  Mr. Green
За таблет - не зная дали е точно така.

# 18
  • Бургас
не е повтарял клас,на 26 септември навършва 13 години и почва 14

# 19
  • Sofia
значи темата е за 12годишен,не за 14...

Къде живеете,няма ли негови връстници около вас...по градинките,в дворове на училища не се ли събират да ритат,карат колела и т.н.?

# 20
  • Бургас
Живеем в Бургас, негови връстници няма около нас, в парковете има, но не иска да отиде да се запознае.

# 21
Дай пак отначало. На колко години е момчето, в кой клас беше и ще бъде и защо няма никакви контакти със съучениците си и с децата, с които ходи на занималня?
Здравословни проблеми ли има?
И изобщо как си го представяш това "запознаване"? Излиза на улицата и започва да се запознава с всеки срещнат?
Ако изобщо има нещо вярно в цялата тази история, зарежи сериалите и обърни повече внимание на детето си. Като начало вземи се заинтересувай какво го влече, запиши го на спорт, кръжоци, музика, поощри го да си намери хоби.
Никак няма да сгрешиш, ако изключиш не само компютъра, но и телевизора. И да си намерите някакви общи занимания - вие двамата. Че и ти май имаш нужда някой да ти цъкне копчето...  Thinking

# 22
  • София
Да, наистина нещо не се връзва. Защо така това дете е отделено от връстниците си? Смяна на квартал, смяна на училище?
Но нищо не пречи да излезе и да се запознае с нови деца. Ако трябва, излез със него, но стой на някоя пейка отстрани.
Моята дъщеря скоро ще направи 11, познава целия квартал, излиза с деца, с които се познава от ДГ, но се запознава с нови без проблем.
Компаниите на 13-14 г момчета също са оформени, но като гледам приемат и нови членове лятото.

# 23
Да, наистина нещо не се връзва. Защо така това дете е отделено от връстниците си? Смяна на квартал, смяна на училище?
Но нищо не пречи да излезе и да се запознае с нови деца. Ако трябва, излез със него, но стой на някоя пейка отстрани.
Моята дъщеря скоро ще направи 11, познава целия квартал, излиза с деца, с които се познава от ДГ, но се запознава с нови без проблем.
Компаниите на 13-14 г момчета също са оформени, но като гледам приемат и нови членове лятото.
Или детето не се разбира с тях.Аз на същата възраст бях абсолютно същата и майка ми нямаше проблем с това..Стоенето на компютъра не му е голям проблем.Аз бих препоръчала на майката да попита детето си защо е такова положението,защото всяко дете е различно - едни са срамежливи,други трудно си намират приятели и така нататък.
Щом играе игри е нормално,но да не прекалява и да седи по цяла вечер на него - тогава става страшно.Според мен му е трудно да се намери приятели с неговите интереси.

# 24
Според мен му е трудно да се намери приятели с неговите интереси.
Същото мисля и аз.
Не бива да насилваш социалната му активност. Просто поговори с него, индиректно засегни темата, за да разбереш има ли проблем. Защото е възможно да има. Възможно е и да няма.
И както Ън каза по-напред, това поколение е различно от нашето. Няма как да наложим на децата ни своите идеали за добре прекарано свободно време.
На кого ли му харесва да му налагат, особено да го лишават от любимо занимание.
Не бих ограничила времето му на компютъра, заявявайки го в прав текст. Бих го направила под формата на ангажимент -Отиди да купиш..... , Подреди си стаята..., Ела да ми разкажеш.... Ей такива неща.

# 25
  • Бургас
Agora    bouquet

# 26
Това е голям проблем. Трудно е, но не бива да се отказваш. Всъщност борбата ще започне в момента, в който осъзнаеш, че това е наистина голям проблем.
Колкото по-късно започнеш, толкова по-трудно ще бъде.
Като начало провери дали е зависим, като му съобщиш, че няма да има компютър и смартфон един месец. Виж как ще реагира, и се посъветвай с психолог. Не подценявай проблема. Замести компютърните му занимания с нещо друго - дори можеш да си направиш списък с неща, които да му предложиш да прави - езда, плуване, и други такива интересни неща, на които един малчуган не може да устои. Ако е необходимо, бъди до него в началото. След този един месец, той сам ще осъзнае от какво го лишава компютъра.
Успех!

# 27
Не е ли странно, че има НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА ЛИНИЯ ЗА НАРКОТИЦИТЕ И АЛКОХОЛА, но няма такава за зависимостта от компютър Simple Smile

# 28
  • Варна
Не е ли странно, че има НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА ЛИНИЯ ЗА НАРКОТИЦИТЕ И АЛКОХОЛА, но няма такава за зависимостта от компютър Simple Smile

Не е странно. Rolling Eyes
 Зависимостта от компютър не те прави опасен за околните както алкохола и наркотиците.

# 29
Шегувах се, разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт