Апартамент на последен етаж

• 5 554
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте отново, темата, по която имам въпроси, вече съществува във форума, но е доста стара, затова правя нова. Ето линк към старата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=852809

Та исках да попитам, тъй като наскоро започнахме търсене на апартамент, харесахме един, който отговаря на изискванията, които имаме и също така е в рамките на бюджета.

Това, което ме притеснява, е че е горе долу на последен етаж. Казвам горе долу, защото се намира на 5ти етаж, до нас има само още един апартамент и над нас има огромен мезонет. Тоест не е баш на последен, но! терасата на мезонета е като покрив на част от бъдещата ми (надявам се) дневна. Не знам дали го обясних добре и дали ме разбрахте. Просто част от дневната ще бъде нещо като все едно е на последен етаж. Затова искам да питам дали тук има хора, които живеят на последен етаж на ново строителство. Сградата в момента се достроява, не е на зелено и огледахме апартамента и изглежда ок, но пък какво разбирам аз.

Просто повечето хора казват, че много течове имало, много било студено зимата, топло лятото (но аз така или иначе мисля да сложа климатици, това не мисля, че е такъв проблем). Най-се притеснявам от течове.

Разбира се, знам че има и значение какво е строителството и така, проблема е че нямам познат или приятел който много да разбира. Майка ми познава една жена, която преди време се занимаваше със строителство на жилищни сгради, но фалира и мислим нея да я повикаме да поогледа, ама... честно казано не знам какво толкова може да се гледа.

Ако някой може да даде съвет за това какво трябва да се види така на пръв поглед, или какви въпроси трябва да зададем, моля да сподели  Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 08:03 от Анонимен

# 1
  • София
Аз живея в точно такъв апартамент. Питай.

# 2
Всичко зависи от качеството на строителството. В момента има материали които са толкова добри, че поне 10 години няма да има проблем. Имай в предвид, че тези жилища са по евтини именно поради тази причина, иначе високите етажи са хубаво нещо.
Аз съм на предпоследен етаж, и едната стая ми е с тераса отгоре, появи се влага, фугите на горната тераса са изронват (8 годишна е сградата вече), и да не ти обяснявам какъв кеф е да гониш комшия и да се разправяш с неговите фуги...
За по студено зимата не е, лятото виж ако е изток или юг или и двете, да, жегичка си става.

Има си и плюсове, има си и минуси, обикновено цена и район са решаващи, така че преценете.

# 3
Според мен плюсовете са повече от минусите. Зс дневната под тераса очаквай проблеми. Евентуално да помолиш бъдещите съседи отгоре да чистят снега зимата и т.н., но пак няма гаранция. За студеното не е вярно, нагоре е по- топло.

# 4
Отгоре в мезонета ще живее управителката на строителната фирма. Тя ни развеждаше на огледи и като питахме за мезонета, тя каза, че го е оставила за нея си. 300 квадрата мезонет... май съм сбъркала професията Grinning

# 5
Както го описваш, не виждам никакъв проблем Simple Smile

# 6
Според мен плюсовете са повече от минусите.
  Peace
Точно в такъв апартамент живея вече 16 години. Никакви проблеми.
Най-се притеснявам от течове.
 проблема е че нямам познат или приятел който много да разбира.
Самоцитирам се:
Според мен на тази тераса е имало течове, а не е просто недовършена.
При закупуване на имот няма смисъл човек да гадае за течове.
Наема фирма за обследване с инфрачервена термокамера и всичко ще "излезе" наяве.
За този мезонет ще е около 200лв.
Скрит текст:

# 7
  • София
Ние сме на последен етаж ново строителство.
Никога не е било по-студено от предишния ни среден апартамент, обаче лятото си е по-топло със сигурност, което не е много ОК. Обаче ние сме си реален последен етаж и имаме над 40м2 тераси, които се водят покриви на предпоследния етаж. Рано или късно ще им протече на тях, не на нас. Обаче сега ние тропаме на съседите и имаме простор, гледка и спокойствие и то в Манастирски Ливади  Mr. Green
Скрит текст:
Т.е. ти си в по-лошия вариант и ако тези отгоре след време не искат да оправят ще страдаш  Wink

# 8
 Аз живея в апартамент на последния етаж - краен. Изложението е изток-запад-юг, има 3 много дълги външни стени с външна изолация. Старо стоителство е, отгоре има ниско подпокривно пространство, отдолу живее сам човек, който не отоплява през зимата, и е ледников студ през студените месеци. През лятото пък е жега. За сметка на това обаче никой не ми шуми отгоре, никой не тупа и не ми залива прозорците с помии. Има си и минуси, и плюсове.

За описания апартамент положението е малко по-различно. Хем е на последен етаж, хем има съседи отгоре, които да правят мизерии. А и щом няма въздушна възглавница, а таванът на хола се явява под на тераса, жегата през лятото и студът през зимата ще са невероятни. Аз не бих купила такъв апартамент.

# 9
Както сега живее строителят, така след няколко годни ще се смени собствеността и ще дойде някой друг или ще стои празен.
Изключения са безпроблемните апартаменти от този тип.
И каквато и изолация да имат не може да се сравни с покрив или друг етаж отгоре.
При продажба също се бавят повече, ако след време решиш да продаваш.
Като цяло не си заслужава да поемаш подобен риск. По-добре чисто последен, те пак са на по-ниски цени.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 10:46 от Не се сърди, човече

# 10
Не го купувай,ще си сложиш таралеж в гащите ,а и ще ти струва много.

# 11
Зарежи я тази оферта, каквото и да правиш винаги ще тече от някъде и сама ще трябва да се оправят. А съседите ще те гледат само състрадателно Simple Smile

# 12
  • София
от 5 години живея в такъв апартамент и течове няма. апартаментът над нашия не е обитаем. никой не чисти снега от терасата, която е над цялата ми дневна.

# 13
И ние живяхме в мезонет на последен етаж преди да се преместим в къщата. Нашите тераси са покрив на съседите отдолу. След като се нанесохме, след втората зима (2000 год) имаше течове от нашите тераси на съседа под нас, което беше повод да се разбие всичко и да се направи наново, като се положиха топлоизолация, два пласта тегола, армирана замазка и отгоре мозаични плочи, фугираха се със Сика до миналата година не е мръднало нищо, вече 16 години. Но тази пролет, чистейки снега забелязах, че фугите са започнали да се отлепят, явно им е дошло времето, тук таме холкерите са се компрометирали и ако не се ремонтира нищо чудно да протече.
Така че, всичко е временно.

В къщата, където сме сега е също така - правено е преди 5 години, но тази пролет ще се наложи да се ревизират полите (улучните), снадките между ламарините и към мазилката, особено в местата, където са обработвани с полимер за да поемат казликата в движениета по процеса замразяване-размразяване на различните материали.
Просто , няма вечно, иска си поддръжка.
Така че, ако искате да нямате такива проблеми - в блок взимате по-нисък етаж.

Ако е последен, или пък е къща - имайте предвид, че компромис с качеството на материалите не бива да се прави, трябва да са материали, работещи в "система", изчислени от производителя как ще взаимодействат във времето. И както се сещате, малко стрителни фирми се съобразяват, а дори и сам да настояваш да го направят сега, гаранция, че ще буде сторено, или ако е сторено, че съответните работи ще се извършат по начина и в последователността, предписана по работната карта на Сика или Церезит или който да е, е минимална, защото кадърните и съвестни не само работници, а и технически ръководители (а в крайна сметка те полагат материала) се броят на пръсти.
Това е проблемът, решението на който се постига или с висене на главите им - лично или чрез доверен технически, или като изобщо се игнорира - не се оставят открити тераси, това е винаги потенциална язва.

След всичко това, замислете се, искате ли да си го причините....

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 12:03 от StefanB

# 14
Над дневната на моите родители има балкон, хем вътрешен, имало е течове, да, особено една зима като беше започнал да се топи леда. А пък собствениците на балкона живеят в чужбина...

Общи условия

Активация на акаунт