Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-14

• 93 242
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Има срок за обжалване, после се плаща 1.5% и съдията те вкарва във владение с полиция. По принцип бившият собственик има право да си свали всичко, включително и интериорните врати  Wink
Имаше нещо от сорта, че ако това е единственото му жилище, гоненето е много трудно.

# 556
Има срок за обжалване, после се плаща 1.5% и съдията те вкарва във владение с полиция. По принцип бившият собственик има право да си свали всичко, включително и интериорните врати  Wink
Имаше нещо от сорта, че ако това е единственото му жилище, гоненето е много трудно.

Не, няма такова нещо, имотът си е секвестируем. Ако не беше, цялата процедура нямаше да започне.

Собственикът има право да си вземе всичко, което не фигурира в протокола на оценителя. Практиката показва, че много длъжници правят мизерии, преди да освободят жилището, включително счупени плочки, ако са нови, излят силикон/цимент в тръбите, за да се налага къртене, и други подобни. Не всички обаче.

Ходила съм на много огледи на имоти от ЧСИта, има една категория длъжници, които по неизвестни за мен причини си заплашват купувачите, кълнат ги... Това никак не е в техен интерес, обикновено имотът не се продава на първата продан, което е само в ущърб на длъжника, и същото жилище ще успеете да си го купите след месец по-евтино. За обжалването и протакането са глупости, смятам всеки човек може да отвори ГПК и да се информира при какви точно основания може да се обжалва. Инатост на длъжника не е сред предвидените хипотези, за щастие. 

# 557
благодаря ви момичета. този конкретен случай е май такъв. и този ни кълна. инак, апартаментът е на майка му, не негов. казва, че му го вземат защото преди години бил станал гарант на свой приятел. сега приятелят му имал много имоти, но се бил защитил, и сега вземали неговия. аз ... не знам, не вярвам много на тази теория. инак, апартаментът ми харесва. ако се задържи на тази цена, дори и да се ремонтира, пак ще е ОК за мен. Но, ще видим.

това с обжалването - колко време трае, знаете ли?

# 558
  • София, Bulgaria
Не разбирам, как ви се влиза в такива филми.. с имоти на публична продан...особено, когато идеята е да се купи за семейно жилище. Хайде, за бизнес...по го разбирам... но да живея аз в такъв имот... никога. Още повече с проблемни собственици. И не ми казвайте, че сами са си виновни....с нашето правосъдие т.е с липсата на такова...и ЧСИ-та, които станаха държава в държавата...и банките, които едно ти приказват, второ подписваш, трето се случва после...Обикновеният човек е без никаква защита, нито от държава, нито правосъдие има за него.
Никога не съдете хората, животът е въртележка и не се знае, дали и ние няма да се окажем в подобна ситуация...

# 559
  • In the shadows of my mind
Аз не бих се захващала с мезонета.
Просторен,  луксозно обзаведен и до там.
Освен проблемите с незаконно усевояване, приготви се за голям студ. Освен това апартамент на Борис - не мерси. Ти покрай влагата ще трябва редовно да проверяваш, и/или са се обзаведеш с няколко влагоуловители.

Пак се започват обощенията и говоренето наизуст. Дали едно жилище ще е студено или ще има влага далеч не се определя само от етажа. По принцип по снимките не се личи въобще да е имало проблем, на място трябва да се усети и то точно сега, в това време, дали има някакви проблеми. Ако е влажно и мухливо, ще има специфична миризма и въздухът ще е тежък, не коментирам за пораженията по стени и тавани, там може да се замаскира.
Единственото притеснително нещо в този имот са документите и факта, че зимната градина/тераса (както и да се нарече остъкленото пространство) е недовършено - на снимките се вижда как е боядисано до някъде и не е завършено и оправено финно. Но причините зад това могат да са много.
Всичко останало е субективно - кой харесва високи етажи, кой иска близост до булевард или отдалеченост, кой харесва мезонта като идея и кой не, кой харесва обзавеждането и кой би сменил всичко, кой иска ТЕЦ и кой не и т.н.
Познавам хора, живеещи в подобни жилища, с огромни покривни пространства, които си ползват само те - еми, прекрасни са. Разбира се, че и поддръжката е фактор, който не бива да се забравя  Peace

# 560
  • София, Bulgaria

Много е права Josellyn, като почне българина да търси кусури... е голяма сила!!!
Какви ли не негативи се изговориха... Няма по-хубаво от това да имаш големи тераси към 3-ст апартаменти или мезонети, било то и покривни...Да, така се водят в новото строителство и не влизат в квадратурата на имота. По цял свят и в България тези апартаменти са най-скъпи и първи се продават. По стечение на обстоятелствата през годините  2 от жилищата ми са били мезонети...прекрасно беше!!! И пак си мечтая за следващото да е такова и с голяма тераса!!!

# 561
ако се задържи на тази цена, дори и да се ремонтира, пак ще е ОК за мен. Но, ще видим.

Вероятността да се продаде без наддаване е минимална. Преди две-три години съм виждала чудесни апартаменти да се продават на минимални цени именно заради несъдействащи пазачи, но на днешния пазар не съм убедена, че това би било толкова сериозна спирачка.

Иначе от книжата по делото много лесно се разбира кой е взискателят, от къде идва дългът и прочее. Мои близки са в такава ситуация, два техни апартамента са дори в момента на публична продан. Съдействат максимално, за да могат да започнат на чисто след продажбата на апартаментите, и ни най-малко не винят бъдещите купувачи.

# 562
така си е-хора всякакви. bouquet

# 563
  • София
Няма как човекът да е гарант, а да взимат на майка му имота. Пуска ви по пързалката. Предполагам той е теглил кредит, а майка му е гарант  Wink

# 564
Пак се започват обощенията и говоренето наизуст. Дали едно жилище ще е студено или ще има влага далеч не се определя само от етажа. По принцип по снимките не се личи въобще да е имало проблем, на място трябва да се усети и то точно сега, в това време, дали има някакви проблеми. Ако е влажно и мухливо, ще има специфична миризма и въздухът ще е тежък, не коментирам за пораженията по стени и тавани, там може да се замаскира.
...

На деветата снимка ясно се вижда черно (горе вдясно на снимката) по дограмата на остъклената тераса, а също и при свързването на покривните греди със стената на стаята (горе вляво).   На десетата снимкла долу вдясно (а също и горе вдясно, същото място като на деветата), пак на свързването на конструкцията със стената, има широко тъмно петно. Изобщо не ми изглежда като да не е имало влага там. И мен ме съмнява това остъкляване да е законно, но това  се проверява.

# 565
Единственото притеснително на тези снимки, както написах вече, е недовършената тераса. Според мен там просто довършителните работи не са приключени, видно и с просто око без детайлно вглеждане по ъглите. Дограмата най-вероятно не е обърната и довършена както трябва, ъглите на терасата са само подмазани наново - най-вероятно терасата е била пълна с непостичен сняг и той е дал ефект на мазилките, но не са направени наново и боядисани. Тъмното около крилата на дограмата според мен е монтажна пяна, непочистена и обърната като хората.
Пак казвам - всичко е до субективното усещане, дали на някой му харесва това или не. Терасата се ремонтира лесно. Важното е вътре всичко да е ок, да няма течове, шупнала мазилка и латекс, мухливи ъгли, миризма на мухъл и тежко. А че кусур може да се намери на всяко едно жилище - може.

# 566
  • София
Напълно възможно е някой съсед или доброжелател да е пуснал жалба и затова и да се продава имота. Обикновено купувачите не се сещат или не им се струва удачно да потърсят съседи или домоуправители да им разкажат за какво става въпрос и после - хоп изненада, ама то имало жалба, че и решение да се възстанови до първоначалния вид и като потърсиш сметка на агенцията или продавача - ами ти нали виждаш по НА какво си купуваш, наясно си за какво си си дал парите...

# 567
моят брат даде 4000 лв за проект, в общината мисля, за да си остъкли терасата. за да няма някой, ако тръгне да протестира. може в София да се налага, при нас на "село" никой не прави проект за остъкляване на тераса.

инак - за покриването на тези големи тераси, според мен е наложително - иначе почва да тече на долния етаж. е, след 10 години, де, но ..

ако не позволяват с такава покривна конструкция - може с пластмасова. ако се сещате - едни бели, или зелени. за тях не се изисква проект.

# 568
Напълно възможно е някой съсед или доброжелател да е пуснал жалба и затова и да се продава имота. Обикновено купувачите не се сещат или не им се струва удачно да потърсят съседи или домоуправители да им разкажат за какво става въпрос и после - хоп изненада, ама то имало жалба, че и решение да се възстанови до първоначалния вид и като потърсиш сметка на агенцията или продавача - ами ти нали виждаш по НА какво си купуваш, наясно си за какво си си дал парите...
Подкрепям. Но по принцип разпитването на съседи/домоуправител какво се случва в блока/входа си е задължително преди покупка. Независимо дали купувате мезонет на последен етаж или мазе... Представете си, че апартаментът е пуканка, не е на последен етаж, всичко му е хубаво, но тихомълком са спестили лудия комшия / луда съседка отгоре/отдолу/отстрани или някакви други красоти, дето си ги знаят само живущите...

# 569
Според мен на тази тераса е имало течове, а не е просто недовършена. И на покрива й (гредореда) е имало покритие с бяла боя, което е компрометирано, и затова са започнали да боядисват наново с червеното, което на мен ми прилича на байц. И прясната замазка около вратата (права е Josellyn, замазка е  Peace) също говори за нарушена изолация там и теч/влага. Вътре в помещенията няма или поне не се виждат следи от течове. Но не съм го виждала на живо. Аз не бих го купила, ама щом им харесва, нека го купуват - всеки си преценява за себе си с какви кусури може да се съгласи   Peace  

Общи условия

Активация на акаунт