Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-14

• 93 269
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Лъки, какво стана с огледа?

# 571
Лъки, какво стана с огледа?
Не са го показвали до сега, след 8-ми ще мога да го видя.

# 572
Според мен на тази тераса е имало течове, а не е просто недовършена.
При закупуване на имот няма смисъл човек да гадае за течове.
Наема фирма за обследване с инфрачервена термокамера и всичко ще "излезе" наяве.
За този мезонет ще е около 200лв.
Скрит текст:

# 573
  • София
Тази термокамера не се ли използва за топлинни загуби, термомостове, течове на вода и кражба на парно. Как ще разберат дали има теч, ако не вали дъжд?

# 574
Петното не може да изсъхне за един ден на 100%. Остават "следи", даже и да е "ударена" една боя.
Установява се, че има(имало) теч, но трудно се открива първоизточника.
Скрит текст:

Скрит текст:
=течове от комина - този вид течове са причинени от неправилно монтирани обшивко на коминското тяло или от износени такива.
=течове на тераси - терасата е цялосто хидроизолационно решение на открита част от сградата. Теч от тераса е трудно откриваем и скъп за отстраняване. Теча от терасата се проявява първоначално в стаите стоящи до терасата, като най-характерно се образуват петна около вратата и прозорците към терасата. Там хидроизолацията е най-ниска и водата прониква първо там. След проникване на водата под хидроизолацията водата се стича надолу и стига до съседите под терасата. Откриване на теч от тераса се извършва в подходящи климатични условия с термокамера.
=течове от покрив - за теча от покрив може да се пише с часове. Това е най-сложният тип теч, които се открива трудно. Проявява се само при дъждове, след дъждове или при снеготопеене.
http://xn--80aaeb2adaam9bto4b9k.com/%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5?start=2

# 575
  • София, Bulgaria
Лятото продавах един апартамент на последен етаж, сграда на 10г. , прекрасен имот, никога не е имало грам влага, теч или нещо подобно...След предварителния договор и една седмица преди нотариалното изповядване се обадиха съседите под ап. , че тече при тях/ в апартамента никои не живееше/ Отиват собствениците веднага и какво да видят, покрива тече...в дневната направо капе...И хайде ремонт на покрива, за тяхна сметка разбира се...Но това можеше да се случи и една седмица след нотариалното изповядване на вече новия собственик....Който със сигурност ще си мисли, че е имало проблем, а е бил скрит...нарочно.
Друг случай от преди 3г., купуваме страхотен апартамент, висок клас сграда, довършителни работи, обзавеждане....ползвахме и външни консултанти: конструктор и строителен инженер. Апартаментът беше на среден етаж, без отворени площи над него...с една дума минимизирани бъдещи проблеми. След няколко месеца, не беше минала и година, ги наводниха съседите....някаква авария станала. Не бяха големи щети, но тавана стана на петна...

Задължително е да се оглежда подробно имота преди да се вземе решение и ако се прецени и консултации със специалисти да се направи....нооо...все пак и имотът, като всичко друго се "чупи",  няма вечни ситуации, както при перфектния имот, така и при този със забележки...ако може да се ремонтира, се преценява за какви пари ще е и влизаме ли в бюджета с този допълнителен разход.

# 576
Докато сме на тема течове, да си кажа, и в 2 имота съм имала проблем. Единия предпоследен етаж, там си го очаквах, все пак отгоре е открита тераса...другия на втория етаж...от стената на комшията се появи влага...душ кабината му си събирала вода и беше мармалад...така че гаранции, няма ако е писано да протече, ще протече. Laughing

# 577
  • In the shadows of my mind
Имотът, който ние купихме преди време, има една спалня, половината над която има открита тераса. Имаше следи от теч в единя ъгъл, който ни обясняваха, че е оправен. Викнахме хора за обследване с точно такава камера, запушихме терасата отгоре и я напълнихме с вода. Ясно се видя как на едно място не е оправено и щеше да създаде проблем в последствие. Инвеститорът изпрати хора, вдигнаха терасата, направиха нова хидроизолация и налепиха наново плочките и префугираха за тяхна сметка. Ние платихме на наш работник след това да покрие цялата тераса със специална смес, която допълнително предпазва и не сме имали проблем от тогава (да чукна на дърво).
Но подкрепям напълно обследване на имоти, които имат дори потенциални съмнения за проблем (тераси над стаите, покриви и т.н.). Подобно нещо струва около 150-200лв и спестява хиляди левове и главоболия след това...

# 578
  • София
Здравейте. Малко помощ!
Започнах да вадя документи за да съм готова, но не знам кое след кое следва.
Днес отидох до Агенцията по геодезия.
После със скицата къде да отида?

# 579
  • София, Bulgaria
Здравейте. Малко помощ!

Вие сте продавач, нали...?
Изваждате си семейно положение от общината, с отбелязани дати на брак/развод, ако има такива.
Може да си направите една справка за тежести с кадастралната схема, за всеки случай. По принцип това е ангажимент на купувача, но при толкова грешки по имотите е добре да се проверите, дали всичко е ок и дали няма вписана някаква тежест без да знаете.

# 580
  • София
Здравейте. Малко помощ!

Вие сте продавач, нали...?
Изваждате си семейно положение от общината, с отбелязани дати на брак/развод, ако има такива.
Може да си направите една справка за тежести с кадастралната схема, за всеки случай. По принцип това е ангажимент на купувача, но при толкова грешки по имотите е добре да се проверите, дали всичко е ок и дали няма вписана някаква тежест без да знаете.

Продавач съм. Не, няма тежест. Купуват е с ипотека и освен брокерите е проверен и от банката.
Благодаря! Simple Smile

# 581
So Lucky*,
след два месеца за 49 000Евро (иска собственика) ще се продава такъв апартамент:
Скрит текст:
район: зад "Пикадили" Чаталджа; панел 1990г, 1-ви етаж от 8
Има много въздух и светлина - градинка с двуетажна детска градина.
Скрит текст:

# 582
Здравейте,

видях, че споменавате предпоследен етаж, под октрити тераси....

Какво ви е мнението за този тип апартаменти, които са  примерно хола или спалнята  леко под откритата тераса на съседа ви отгоре? Знам че, преди време , малко по-старото строителство( 2000-2010) не са били много надежни, но сега как е ? Имате ли отзиви?

Гледам апартамент, които съвсем малко, около 1 метър издадено, холът му е под терасата на съседа?

Благодаря

# 583
  • София
Здравейте,

видях, че споменавате предпоследен етаж, под октрити тераси....

Много индивидуално! Не знам какво му е старото на 2010  newsm78 , нашият сега е такъв, от 2009 е, над хола е тераса, не сме имали проблеми!

# 584
  • Sofia
Здравейте! Някой знае ли какъв е случая на тази сграда: https://www.imot.bg/1c147636952710166
Изглежда запусната и ненаселена, а цената, на която са пуснали апартамента е доста висока. Чудя се дали има смисъл да си губя времето с оглед. Ако някой има информация, ще се радвам да сподели  Hug

Общи условия

Активация на акаунт