Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№8

• 41 169
  • 316
  •   1
Отговори
# 300
"Новата година е дошла да зарадва нашите деца"не знам става ли newsm78
Става,но за седмична на целия подфорум,а тук ни трябва нещо профилирано
Първите бяха само ДЕЦА С ОЧНИ ПРОБЛЕМИ,после я направихме КЛУБ НА.......,сега искам да е пак в този смисъл,но различно от тези две заглавия Wink

боже колко съм досадна Mr. Green

# 301
Здравейте.Има ли мами на дечица,
които учат в училище за деца с нарушено зрение?Нашето дете е с ретинопатия на недоносеното,и учи в такова училище.Искам да споделим опит.

# 302
Здравейте.Има ли мами на дечица,
които учат в училище за деца с нарушено зрение?Нашето дете е с ретинопатия на недоносеното,и учи в такова училище.Искам да споделим опит.
Мойто естествено Mr. Green
Само че сме потготве,щото хем е малка,хем е с ДЦП

# 303
lunaizvezdi ,извини ме ,че прочетох последните ти публикаций и разбрах какъв е случая,но ти тук нищо конкретно не писа,а аз искам да помогна до колкото е възможно.Та пиши при нас,питай,ще ти съдействам с каквото мога HugТакива хора като теб са достойни за уважение и на мен ще ми е много приятно да си говорим Hug Hug Hug

# 304
Здравей viki i mama.Радвам се,че ми отговори.Да,по последните ми публикации се вижда какъв е нашият случай.Трудно е,но ще се справим.Където са три деца,там са и четири.Да е живо и здраво детенцето,ще си го отгледаме.Сега по същество.Той е на 8 години.Ражда се преждевременно,в кувьоз е бил 52 дена.Има ретинопатия на недоносеното 4Астепен на едното око,и 5 Б на другото.Вижда съвсем леко с едното око и то от много близо.Правени са му процедури с лазер в Калуга,но без резултат.Преди това го водихме със съпруга ми при доцент Дъбов,но той направо ни каза,че и на луната да отидем,все тая.Учи в момента в град Варна,кв.Аспарухово в училището за деца с нарушено зрение-1 клас.Миналата година беше подготвителен.И на мен ми е много чудно,как  в такова училище нямат очен лекар,поне почасово.Друго отиваме да си го прибираме за събота и неделя,и детето със огромни нокти-и на ръцете,и на краката.Попитахме лелята,която отговаря за това,а тя ни отговори,че нямала ножичка.Значи в училище,където учат120 деца,няма една ножичка,или нокторезачка.Друго,което ми прави не-добро впечатление е ,че госпожите обръщат по-голямо внимание на 2-3 деца,който вече са се научили горе-долу да четат и да пишат.Вие в кой град сте подготвителна?И при вас ли е така?Той е и малко разсеян,може би си има някакви страхове,които му пречат да се съсредоточи.Когато излизаме с баща му ,ме пита-вие нали няма да ме оставите като мама?Аз също ще се радвам да си говорим.  bouquet  bouquet  bouquet

# 305
Здравей lunaizvezdiHug Приеми моето искрено възхищение!!!   bouquet  bouquet  bouquet Моето дете е с 5та степен, но е още малък да посещава училището /на 4г./ и затова при нас идва ресурсен учител от Луи Браил!  Peace Ще се радвам да споделяш с нас!  Hug

# 306
Благодаря за топлото посрещане,момичета.  bouquet

# 307
ме пита-вие нали няма да ме оставите като мама?
Много тъжно ми стана като прочетох това  Sad
Вероятно това е неговия страх.
Тези деца усещат много повече от другите,повярвай ми.Детето е на пансион нали,сигурно това допълнително му напомня ,че той е сам,въпреки че вие не сте го изоставили,а и няма как да му обясните ,че училищата за незрящи в тая скапана държава са само две,в София и във Варна-където е той.Много е трудно,но се надявам ,че е умно дете и ще се справи,както повечето умни,незрящи деца Peace,само не го игнорирайте,накарайте го да разбере че може да разчита на вас,повтаряйте му че го обичате и че той е нормален човек,просто няма училище по-наблизо,тека чува тези неща редовно,това ще му помогне психически,за да не се чувства сам и да не живее в страх,че може и вие да го изоставите Peace
За училището......така е навсякъде,персонала е малко,парите им са малко и ред други неща,които всъщност не са само в училищата за незрящи,тъй че не се учудвай,радвайте се че поне учителите са на ниво и ще му дадат подходящото за него обучение.
Ние сме в София в Луи Брайл,положението е същото,персонала е страхотен,просто базата е ужасна ,а и са много малко хора,недостатъчно за децата там,особено за тези на пансион,трудно им е и на персонал и на деца,но пък са добри хора и ги гледат с любов,а това е най-важно,ноктите не са толкова голям проблем Hug
Варненското училище е най-доброто място за него,бъди сигурна в това,нищо че някой неща куцат,както всъщност всичко в тая държава Peace

# 308
Viki i mama,аз постоянно му говоря,че няма да го оставиме.Все едно аз съм го родила.Не правя разлика между него и другите деца.Обичам го.Държим се с него като към другите деца.Може би бях малко рязка  в изказването ми за ноктите,но ми стана много болно,като го видях с такива големи нокти.  bouquet

# 309
Може би бях малко рязка  в изказването ми за ноктите,но ми стана много болно,като го видях с такива големи нокти.  bouquet
Разбира се ,че ще ти е болно,точно защото го обичаш Hug
Дадох го като пример,но не визирам това,имах предвид,че наистина проблемите са много и едва ли скоро ще се оправят,но пък нашите деца нямат друг шанс,или аз поне другия не го приемам,защото по въпроса с интергацията още сме много далеч от истината.
Когато моето дете се роди с проблема си,най-големият ми кошмар беше че ще учи в училище за незрящи,не за друго,звучеше ми зле,а и все още се борех със себе си да приема нещата.Говорех:Ще се боря да я интегрирам в нормално училище.Да ама не,седем години по-късно,мисля по съвсем различен начин,дори на въпросите в приемната комисия,дали желая интегрирано обучение по-късно,отговорих че не желая.За мен психичното здраве на детето ми е по-важно от всичко,а това е възможно само сред себеподобни,поне за сега Hug

# 310
Мами искам да ви попитам следното: днес водихме синът ми на профилактичен преглед, т.к стана на 1 год. Докторката ми каза, че имал далекогледство, но всичко било наред т.к. това било нормално при малките бебета. С течение на времето докъм 3 год нещата се нормализирали сами.
Дали да съм спокойна???

# 311
Мами искам да ви попитам следното: днес водихме синът ми на профилактичен преглед, т.к стана на 1 год. Докторката ми каза, че имал далекогледство, но всичко било наред т.к. това било нормално при малките бебета. С течение на времето докъм 3 год нещата се нормализирали сами.
Дали да съм спокойна???
А каза ли ти колко диоптъра подозира ,че е това далекогледство,защото наистина има физиологично детско далекогледство,но то е максимум до +2 диоптъра,ако е повече вече можеш да се притесняваш Hug

# 312
Дали да съм спокойна???
А каза ли ти колко диоптъра подозира ,че е това далекогледство,защото наистина има физиологично детско далекогледство,но то е максимум до +2 диоптъра,ако е повече вече можеш да се притесняваш Hug

Да толкова беше!!

# 313
Значи можеш да си спокойна Hug

# 314

боже колко съм досадна Mr. Green

аз предлагам     " Ветераните от "деца с очни проблеми" още са тук за помощ"     м?

Общи условия

Активация на акаунт