Пролет искаме сега - заедно с нашите цветя -2 !

• 39 494
  • 512
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Честито на всички за хубавите цветенца  bouquet
geleva,това първото не е алоказия,на алоказията се вижда сама част от листото-с дебели бели жилки

# 466
  • София
Росита 77 , права си, бях объркала снимките  Embarassed, оправих ги. Simple Smile

# 467
  • Карлово
Здравйте!
Аз съм на вълна пресаждане на цветенцата ми, че горкичките откакто бях бременна с Мартина не съм ги пипала. И в двора садя, оформям, тия дни ще приключа и ще снимам да ви се похваля.
Желева, това ми прилича на кензия - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160843&photo=93

# 468
  • София

микки , и аз се чудех между ХАМЕДОРЕЯ и ХОВЕЯ/КЕНЗИЯ/, но като че ли е вярно твоето предположение. Peace

# 469
а пък на мен ми прилича повече на хамедорея ...  Laughing а третото е драцена Wink

# 470
Честити цветенца на всички, радвам им се, все едно са мои. На Георгьовден ходихме при моите родители, градината им е огромна, такива красоти имаше, обаче си бях забравила фотоапарат, че снимах с телефона.
алпинеум

късни лалета
Градината много ми хареса. Личи си, че е направена с много любов.  Party

# 471
  • София
Lenyto
, благодаря ти. Hug Ако това ще помогне да се определи дали е хамедорея или ховея, ниско долу на стъблото, близо до корените има едни "дарадончета", ето ги. Laughing

# 472
geleva , според мен е хамедорея, но все пак потърси и ти.
Ето я моята.

# 473
Честити цветенца на всички, радвам им се, все едно са мои. На Георгьовден ходихме при моите родители, градината им е огромна, такива красоти имаше, обаче си бях забравила фотоапарат, че снимах с телефона.
алпинеум

късни лалета
Градината много ми хареса. Личи си, че е направена с много любов.  Party

Да, майка ми се пенсионира преди две години и се занимава доста с нея

# 474
  • София
Тайна, най- вероятно си права. Hug Каквото и да е, ще си го гледам с удоволствие, много им се радвам. Heart Eyes Ето и малко снимки от другите ми цветенца, при които има развитие:
коледната ми звезда, която подрязах, изкарва нови листенца
новата издънка на голата пръчка авокадо
грудковата бегония оформя листенца
и единствената пасифлора, която поникна, се развива

Деси, какво стана с твоето авокадо, добре ли е, изкара ли стъбълце?

# 475
  • Пловдив
Мила, според мен това не е пасифлора, нейните листа не са такива. Аз имах 5-6 бр. и всички ми пуснаха коренчета и съвсем различно изглеждат. Даже три от тях вече са в градината да плъзнат по оградата  Wink

# 476
geleva ,
Моето авокадо неочаквано тръгна - пусна и издънка и се разцепи много и вече се вижда зеленкото.
До седмица ще излезе и ще го снимам.
Много му се радвам.

# 477
  • София
Ето го пликчето със семенцата на пасифлората, надявах се да е това, друго не съм сяла там. Rolling Eyes Ще го видя като поотрасне какво ще излезе. Simple Smile

Деси, много се радвам, със сигурност печелиш баса с мъжа ти. Laughing

# 478
Да спечелих го,но аз исках да си купя ново растение,за да си обезщетя баса.
Но не ми дава да си купя ново.но ще настоявам.Пък и не му искам пари

# 479
Момичета, в новото списание "Къща и градина" има цяла статия, как да засадим и отгледаме авокадо:) ако има въпроси, мога да препиша от нея!
Опитах се да намеря някъде описание на разликите между ховеята ( кенцията ) и хамедореята, защото някъде в книжките си бях чела, но не намерих нищо по-конкретно от това, че кенцията нараства много бавно - по два листа на година.

Общи условия

Активация на акаунт