Пролет искаме сега - заедно с нашите цветя -2 !

• 39 499
  • 512
  •   1
Отговори
# 480
И аз си купувам Къща и градина,но като бях на Ст.Загора изпуснах последния 27 брой.
Не можах да си го купя.
А сега вече почна пак от първи брой.
За втория казаха че ще има класьор.
Много полезни неща има в това списание.
Повечето то нещата ги знам от там.

# 481
И аз купувам Къща и Градина,  харесва ми и има много полезна информация

# 482
Харесват ми,че освен информацията за цветя има и много интересни неща за интериора в къщи,за външната градина,за оформяне на хол,детска,кухня.
Има и не малко идеи за нещо от нищо.

# 483
Харесват ми,че освен информацията за цветя има и много интересни неща за интериора в къщи,за външната градина,за оформяне на хол,детска,кухня.
Има и не малко идеи за нещо от нищо.

Най - вече за външната градина. Така си мечтая да живея в къща и да имам голяма градина. Мога по цял де да се занимавам с нея  Grinning
Имаме вила, но тя е на нашите и не я чувствам толкова своя въпреки че ходим за уикендите и постоянно купувам за там разни китки и храсти

# 484
  • Виена
Момичета, в новото списание "Къща и градина" има цяла статия, как да засадим и отгледаме авокадо:) ако има въпроси, мога да препиша от нея!
Ленито,напиши накратко,какво пише за авокадото  Hug.Някой от нас нямат възможност да си купят това списание  Rolling Eyes.Сигурна съм,че е много интересно.
Ех,и аз как си мечтая за една къщичка с градинка,дори и да не е много голяма...Но трябва да съм доволна,че имаме тераса  Flutter,и то доста голяма.Тук във Виена терасите са си направо оскъдна работа.В първите две квартири нямахме,а във третата беше метър на два...А в центъра въобще ги няма.Строителството им е толкова странно.В БГ живея в голяма къща с огромен двор,но никога не съм имала тази страст към цветята.

# 485
Трудно е да се устои на желанието да засеете тази гигантска семка,която сте извадили от сърцевината на авокадото,след като сте се насладили на вкуса му.Ако искате сами да отгледате този екзотичен плод,тогава ще са ви нужни само няколко неща: едно добре узряло авокадо,средно голяма саксия,почвен субстрат и много търпение.
За да покълне семката,тя трябва да бъде засята веднага,след като се извади от плода.Необходими са ви универсален почвен субстрат.Любителите на стайни растения са разработили един ексцентричен начин за покълване - с клечките.Забождат се три клечки на равно растояние(клечки за зъби).Клечките трябва да са в една хоризонтална равнина,спрямо изправената семка,така че като потопите семката в стъклена чаша,да е потопена само долната част.Трябва да се подменя водата в чашата всяка седмица преди да е станала мръсна и без кислород.След известно време което може да продължи от един до три месеца семката ще се разпука и ще видите появата на корена,последвана от крехко стъбълце.След появата на първите листа можете да засадите в саксия.
Може да се засади направо в саксия ,но така ще пропуснете забавната част да наблюдавате растежа на корена и стеблото.
Предимството на засяването направо в саксия е че почвения субстрат осигурява достатъчно кислород за развитието на семеначето и растението се чувства много добре.Може да се ускори покълването в почвата,ако се махне люспата на семката.Да не се заравя цялата семка, а една трета.
Почвения субстрат да се поддържа влажен,но не подгизнал.Да се подхранва на 2 месеца с течен тор.
Авокадото ще се превърне в буен храст с едри наситенозелени листа.
Подрязвайте го ,за да поддържате формата му.

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 13:48 от desi_minkova

# 486
  • Виена
Благодаря ти Деси,много си бърза  Hug.Моето е в саксия и искам да попитам само как да го поливам?Трябва ли да поливам и костилката или тя не трябва да се мокри...Защото нали стърчи отгоре част от нея и колкото и да се старая все я поливам и нея.

# 487
Tedito_799 ,
Аз чаках,чаках когато го сложих във вода,но нищо нямаше.
А може би нямах търпение.
След като го преместих в пръст - тръгна.
Без да знам,че трябва маснах люспата на семката.
Но и аз като теб като го поливам се старая да не мокря семката,но не винаги се получава.

# 488
Desi,
мерси че си ме отменила:) според мен няма проблем да се мокри семката, защото именно тя лежи иначе във водата и буквално набъбва от водата (освен че се разпуква). С едно не съм съгласна със статията - че семката трябва веднага да се засади - моята я потопих след МЕСЕЦИ, беше изсъхнала люспата и даже я ороних ( а не обелих), макар че не знаех, че така трябва.

А за къщата - вече съм омръзнала на домашните ми - кой каквото и да прави, аз все за къща говоря. Щях да живея в един апартамен с две ОГРОМНИ тераси, но сега с малкия ни се оказа с твърде малко стаи и ми се размина това щастие - родителите ми отиват да живеят там. Но аз продължавам да мечтая за къща (също не държа да е голяма) или поне за апартамент с огромни тераси (то си е почти като да имаш дворче, само почва дето няма, ама има варианти за растения в контейнери). А всички само ме убеждават какво робуване е къщата с двор и как разходите по поддръжка и режийните са несравнимо по-големи....Sad

# 489
Аз след като живях 30 години в апартамент, най-накрая се преместих в къща....какво да ви кажа.....много е хубаво, дворчето ни е малко, но има само трева и цветя, и една хубава асма, под която сядаме през лятото. Все си чопля нещо по двора, децата са на чист въздух, по-хубаво нещо от това няма. А и имаме чудесна гледка от прозорците на къщата- църква

# 490
Момичета , да ви питам нещо. Някой като е сърфирал из сайтовете за цветя и озеленяване, случайно да е срещнал инфо как да насадя ягоди в каца,пълна с почва ? Ако се сещате какво имам предвид. Отстрани  се правят дупки и ягодите са насадени отгоре и каскадно отстрани. Малко тъпо го обясних май...Подариха ни буре за тази цел и искам да насадя ягодки в него.

# 491
Lenyto ,Благодаря за отговора, но и като на снимката не ми е бегонията.Всъщност много прилича,но листото е със зелена основа и сребърни петна.Обаче имам и ето такава http://begonia.hit.bg/bpb05994.jpg -Стъбловидна,стволова"Ангелско крило".Самоче от месец насам започнаха да й капят листата.Не са пожълтели,не са и повяхнали.Просто намирам по едно листо капнало в саксията, заедно с дръжката .Знае ли някой на какво се дължи?

# 492
МерСедес,
Не мога да си представя този вид бъчва.
Виждала съм каскадно посети ягоди,но не и такъв съд.
Снимай като го направиш и аз да се ограмотя.

# 493
Аз след като живях 30 години в апартамент, най-накрая се преместих в къща....какво да ви кажа.....много е хубаво, дворчето ни е малко, но има само трева и цветя, и една хубава асма, под която сядаме през лятото. Все си чопля нещо по двора, децата са на чист въздух, по-хубаво нещо от това няма. А и имаме чудесна гледка от прозорците на къщата- църква
Радвам се за вас  Heart Eyes Hug

# 494
  • Кубрат/ Пишурка

Аз бях чела за такова сеене и дори като бяхме в апартамента се канех да го приложа.До колкото си спомням бъчвата се пълни поетапно: ред пръст и в края пред дупките се сеят ягодките,така,че връхчетата им да се подават през дупката.После пак пръст и...така.Имам познати,които ги посяха мързелешката: напълниха цялата бъчва с пръст,после изрязаха по-големи дупки по цялата й повърхност и във всяка дупка пъхнаха коренче.Взе че стана.По същия начин могат да се насеят висящи цветя - петунии,сакъзче...

Общи условия

Активация на акаунт