Пролетна умора ни наляга, но ДЕКЕМВРИйчето мира не ни дава!

• 15 518
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
  • Vaudreuil Canada
Тук прясно мляко в чист вид се дава от 1 навършена годинка - ние не пиеме обаче ... за сметка на това на моменти сме големи фенове на айряна. А въпросните закуски  ги ядеме в натурален вид - демек несмесени с мляко - хрупаме си ги.
По въпроса с градините - пресен опит - до преди да тръгнем на градина за около 15 месеца сме имали 2 боледувания които минаха относително леко. От тръгването на градина до сега за около месец и половина вече за трети път сме болни - горе долу както Бети е написала 1 седмица здрави и 2 болни и после пак така. Въпроса е колко време ще продължи тази схема.

# 241
Шемет, дай боже да е кратко и децата да изградят бързо имунитет ....  Peace
Иначе таксите трябва да ги смятаме в най-добрия случай Х 2  Confused
Сподели моля те, като част от представителната извадка на тръгналите вече на ясла   Laughing как се адаптира Марти ? И интересно ми е , ако свикне детето с режима там .... при едно разболяване , при което си остава вкъщи, тръгвайки отново ..... всичко отначало ли почва с натъманявамето и адаптацията  Thinking

Използвам случая да ви кажа Добро утро  Grinning
И да изкажа неразположението си от предстоящата климатична прогноза за настоящата седмица  Sad , както и текущата в момента навън  Sunglasses
Тази година пролет и лято ще има ли изобщо ?!  Crazy
Шемет, кажи нещо успокоително пак за сняг там при вас  Wink Laughing

# 242
Добро утро!На кутията на зърнените закуски "Нескуик"-топчетата-пише, че се дават от година и половина.Аз не съм давала, ама ние и млякото сме го изключили за момента.
Соня тази нощ ме събуди в 2.30.Май зъби я мъчеха.Не яде, не спи...Ужас вече!А през деня е що-годе спокойна...
Хубав ден на всички!

# 243
  • София
добро утро  bouquet
прясно мляко не давам чисто. иначе кремче нишесте с мляко и бисквити яде малко. а шоколад задължително си опитва като ядем. и вафли и какво ли не. сега й давам данонино - от тея малките кутийки, дето ги дават с магнитчета. събираме си азбуката Mr. Green
мед не съм давала, защото не ми е идвало на акъла. иначе с овесени ядки ще върви май newsm78
зъбите ги мием с четка и паста през деня, сутрин и вечер с кислородна вода търкам малко. сега й растат кучешките - виждат се, но не са пробили.

# 244
Ние винаги сме си мили зъбчетата с четка! Simple Smile
Адена, и Венета похапва Данонино с голям кеф. Двамата с баткото събират магнитчетата - той си ги лепи на хладилника, а тя ги разнася из цялата къща. Зърнените закуски и двамата обичат да си ги хрускат.
Шемет, тъкмо щях да те обявявам за издирване. Как сте иначе? Как върви работата? Дано скоро отмине този период на многото боледуване. При нашия батко беше 2-3 месеца.
Понтес, аз отдавна съм се затъжила за среща, ама с това проклето време #2gunfire. Иначе в сряда ще ходим към София, ако има желаещи можем да спретнем една срещичка. Какво ще кажете? Само да е някъде по-централно, ако може!

# 245
Ние сме с вирусче  Confused .... та не сме много за явки .... иначе с удоволствие  Peace

# 246
Добре, че са празниците тази година, та да ми се дигне гребена малко. Виждам, че на всички добре им се е отразила промяната. Ние бяхме малко на море и добре си починах. Винаги съм си мечтала да го направя извън сезона, страхотно е! Децата се заровиха в пясъка до уши, даже се натопихме в студената вода, барабар с дребния. Водихме ги и на дискотека, Лазар игра хоро, танцува - обра овациите на публиката.

И аз искам среща, още повече че тази седмица каката ми е на матури всеки ден и съм по-свободна, че ще я водя и взимам от у-ще и се скатавам от работа.

За млякото -  прясно давам само в кремчета и супи, не мисля да бързам.

Пълнозърнести само от кашите на Семпер съм давала и пълнозърнест хляб в попарата, не ми е хрумвало за зърнените закуски, но според мен може вече, ще пробвам с фризо 3 да ги накисна, той го харесва много, пък и аз, чудно ухае на ванилия.

Зъбите ги мия с четка от самото начало, но още без паста, ще взема да я включа май вече, че почва да губи интерес...той впрочем сам си ги мие...колко успешно само той си знае. На мен не ми дава.

За яслата се надявам да ни размине - майка го гледа и двамата са доволни от факта, дано така да си остане. Каката тръгна на 2 год и 7 месеца, не беше въодушевена. Не ми е боледувала много, но то беше пролетта. После в детската една седмица здрава, две болна..., чак след петата година се стабилизира.

Аз колело няма да купувам - имам от Калина на кетлер, точно както го описва ADENA, но без дръжката. Още не може да го ползва по направление - то си е за деца над година и 6 месеца. Обаче е много здраво и удобно като се научат децата да боравят с педалите - каката го караше здраво.
Лазар сега бута една кола за яздене, но и тя не е много любима, нали си е негова...виж друго е ако на площадката има същата, но чужда. С играчките никога не знаеш дали ще са успешни или не, понякога най-дребната и неугледна се оказва най-любимата.

# 247
Ан така, сега изчистих и почвам с куфара, докато моите вилнеят на вън  Laughing
Ние си мием зъбите одавна с четка, сега ще сменяме 2ра вече. Понякога ги търка сама много усърдно, а друг път само изсмуква пастата. Мие ги само сутрин, че не виждам смисъл да ги мие вечер и после да пие АМ. Има дни, в които ги мие и с мен и с тати за по сигурно  Joy
Ох, момичета стискайте палци добре да мине пътуването. Летим сами двете в 6,30. Как сте я вдигна в 4,30 не знам  ooooh! май ще си лягаме с дрехите. И ако ми заспи в самолета, не знам как ще се оправям с нея, с раницата и количкта, като ги знам колко са любезни на летището  #2gunfire Но както каза една дружка, няма каково да му мислиш, нали сме жени, значи ще се справиш. То и без това няма къде да ходя я  hahaha
Така че, акоооо на някой му се разхожда на кафе до Майново, или на шопинг, или на панаир, или само за да ни види, добре сте ни дошли  Hug Hug Hug Свиркайте, ще ви чакаме  Heart Eyes
Това е от мен за сега, от утре на българска земя. Айде, че Ния вихрушката ей сега ще се прибере да ми подреди тя куфара  Joy

# 248
  • Vaudreuil Canada
как се адаптира Марти ?
Тази година пролет и лято ще има ли изобщо ?!  Crazy
Шемет, кажи нещо успокоително пак за сняг там при вас  Wink Laughing
Марти се адаптира добре към градината но сега ни предстои местене в друга градина - по-голяма та след 1-2 месеца ще мога да кажа по-точно как е с големите градини като тези в БГ.
За сняг нищо не мога да кажа .... при нас е лято - народа ходи по джапанки и потници, подготвя басейните и навсякъде е цветно и зелено - тук май има само 3 сезона - пролетта им се губи.
А за боледуването на Марти съм вече тотално ошашавена за малко повече от 48 часа вдигна 5 пъти над 40 градуса почти неконтролируема температура - ходихме 2 пъти до спешното отделение на болницата и веднъж викахме линейка - така че приемам всякакви бабешки методи за сваляне на температура че цялата къща мирише на оцет та се не трае - но съветите да са с детайлно упътване като за ошашкан родител.

# 249
  • Бургас
С миенето на зъбите нямам голям успех.... Embarassed Крещи като заклан, честно казано незнам какво да го правя....
Зърнени закуски не давам, че ме е страх, заради стафидите. Макар, че като ме види иска и ги харесва, ама му отбирам от моите..... Давала съм ги с кисело мляко, щото аз така ги ям...., ама това с Фризото е идея.... каква марка купувате? Тези Нескуик не бяха ли с шоколад?
Яслата ми е болна тема...., още повече, че Петър би трябвало да тръгне в най-кофти сезона - зимата...., та ще мислим някакъв вариант, поне да тръгне на пролет, макар, че като гледам тази година, кво болно време е, то по-добре май зимата да си тръгне.
Данонино не давам, незнам защо, но съм много предубедена към марката...., иначе Петър обожава плодово кисело мляко и му купувам такова на Бор-Чвор или Герма.....
Мед съм давала веднъж и то в пюре имаше някакво мед и ябълки на Наме. Имам домашен, ама не смея.
Шоколад и вафли само през трупа ми..., макар че като си бяхме на Свищов при другата баба, се облажи с една вафличка. Бяхме на детски рожден ден и той я е докопал изглежда.
Гъби не съм давала... също.
Но той моят Петър напоследък си подбира храната. От кухнята яде абсолютно всичко, но към нашата храна не проявява никакъв интерес. Изключение правят само хляба, който го яде във всякакъв вид, особено на форнети, банички, питки и разбира се киселото мляко, което също нагъва де що има и независимо от времето на предишното хранене.
Като за неписала доста време, май се олях  Embarassed

Шемет - Хексалгин - ако го има това чудо при вас. Два пъти по 10 капки, през 12 часа. Смъква висока температура безотказно и е за крайни случаи като вашия де. Ефикасно е и го водят детския течен аналгин.
Това знам..... иначе за друг нелекарствен метод са ми препоръчвали, когато дете вдигне така Т, да се сложи във вана с топла вода /колкото може да държи/ и да се остави детето там, с истиването на водата във ваната, постепенно падала и Т - един вид уравновесяват се телесната Т с тази на водата. Това е като идеята лятото да се къпеш с топла вода, за да уравновесяваш телесната Т с тази на въздуха, а зимата със студена. Това е бавно спадане, на Т, че нали рязкото спадане е опасно, може да предизвика гърч.
Не е изпробван от мен метод и незнам дали е ефикасен и правилен. Струва ми се малко бабешки дори. Аз ако детето ми има 40 градуса няма да имам смелост да чакама да истине водата във ваната  Thinking

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 01:08 от Никки

# 250
Брр, Шемет ... много неприятно  Sad
При вас антибиотичното лечение не се ли практикува много .... ?
Питам, защото преди време когато Георги взе да надскача допустимите температурни норми, предписаният антибиотик регулира нещата в дълготраен аспект..... колкото и да не бях склонна да го давам   Thinking
Дано да овладеете бързо ситуацията  Peace
Пиши!

# 251
Шемет, майка ми преди години голям зор виждаше с брат ми с неговите чести боледувания и температури. Включително и гърчове е правил. Тя слагаше свещички в дупето и го къпе с хладка вода. А при моите деца добре действат чорапки натопени във вода с оцет. Това обаче явно си го пробвала. Дано бързо отмине! Дали не е свързано със зъборастеж? При нашия батко последните кътници така излязоха - голям зор беше, не беше ми вдигал температура до момента и изведнъж ей така 39-40. Направо бях #Crazy.
Еуи, лек път! Страшно ми хареса в Майново, с удоволствие пак бих отишла, но няма да е скоро май. Sad

# 252
  • София
шемет, свещичките при нас не са много ефикасни. по - бързо й действа панадола. веднъж й боднах една и за два часа температурата не мръдна. а също знам, че са много ефикасни. newsm78 пробвай да  слагаш влажни студени компреси на китките и челцето. но това е само като допълнителна екстра към основното лечение. или да се увие детето в мокър хладен чаршаф ( това не съм го пробвала). за хексалгин не съм чувала, но още днес ще взема да има в нас в случай на сакатлък някакъв Hug

# 253
Шемет съчуствам ти много, с Калина така се шашках с тези високи температури - единственото което помагаше бързо беше да я увия в чаршаф натопен в хладка вода. Трябва обаче да го надиплиш в зоната на подмишниците и между крачетата, въобще на всички свивки, защото там е най кръвоснабдено и така най-бързо се охлажда кръвта по вените и артериите. Също и кърпа на челото, за да се охлади главичката. Не е приятно, но винаги дава резултат и все пак е безобидно.

Компот от малини сваля температура, но те са още малки за него, също и чист сок от алое, ако можеш да намериш. Може по аптеките да има при вас. Forever Living мисля се казва една от фирмите, които го предлага - имам в хладилника, но не помня произдводителя, ще видя в къщи така ли се казваше. Обаче не съм пробвала, да не ми се налага де.

Оздравявайте бързо!

# 254
Вече са писали, но да се включа и аз... В разствор 1:1 хладка вода и оцет топя чорапки и ръкавички (вместо ръкавички може лентички плат, въпроса е на китката да се завърже/сложи, там където е пулса), носни кърпи със същото под мишниците и на свивките на бедрата, слепоочията се трият с кърпа напоена пак с това. Ако няма достатъчен ефект - чаршаф напоен със топла към хладка вода или взимате хладен душ. Всичко това, разбира се комбинирано с температуро- свалящо средство. Аз лично до 38.5 на бебата и 39 при големите не свалям и не давам нищо - оставям организма сам да се пребори с болеста, но това си е мое виждане - само споделям!

Общи условия

Активация на акаунт