ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 42)

• 11 842
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Ками, не, не, това което четох и за което писах беше след раждането - не преди Peace За да могат големите деца по-лесно да приемат бебето, а не да се чувстват по начина - сега има бебе, мен не ме обичат вече, трябва да съм при баба и тн ...

# 181
  • София
puhtulka, този човек не е за докторстване, аз още първия път, като го видях, си го отбелязах това наум, ама нали ми е наблизо... И като си представиш, че ни навива да раждаме при него... И аз съм на консултация при него тази седмица, чудя се въобще да му казвам ли за разни дребни оплаквания, кой знае каква диагноза ще ми лепне - умираща бременна примерно.

# 182
  • Бургас
Здравейте и от мен мами.Аз вчера бях на лекар и съм малко притеснена,защото бебчо е с главата надолу   newsm45 .Дано всичко е наред.Най-накрая доки потвърди,че е момиче  newsm44 .Много сме щастливи с таткото.
 За помощта от бабите искрено се надявам да не е голяма,защото като гледам как бъдещата ми свекърва помага на етърва ми и малката и е болна два пъти в месеца,благодаря.С баткото ми помагаха леля ми и майка ми,но не се мешаха прекалено.Това е от мен за сега.Целувки на всички.

и защо си се притеснила като е с главата надолу?!

Нашта и тя е с глави4ката надолу в изходно положение,но се върти и си се намества..още е рано за крайната поза...Като ходих на 4астно преди 2 седмици ми каза доки,4е които били седалищно ги 4акали до последно,защото имало вероятност винаги да се обръща..

Кое те притесняа?

# 183
Този лекар е голяма работа. Ако не беше така сериозна ситуацията, щеше да е смешен.

И ние сме с главата надолу (още от преди прегледа при Марков, ехе... колко седмици минаха оттогава). Миналата седмица на прегледа си бяхме пак така надолу. Казано ми е да си почивам както до сега, но нищо притеснително няма в това. Този магнезий вече ми писна, ама ще го избутам още малко. И после... ще преговаряме. Не ми се ражда преждевременно, но не ми преносва заради него също.

# 184
Ох, Puhtulka, добре, че всичко е наред!  Hug
А този доктор от 15 ДКЦ.....Добре, че му спомена името, да имаме едно на ум за него Wink

# 185
  • Бургас
Ама направо се изненадвам как лекарите шашкат хората #2gunfire

Било надолу бебето - ми като гледам половината сме надолу и проблем няма, тоз лекар какво иска? Rolling Eyes
Шийката била скъсена, ама всъщност не е скъсена Confused Ми да гледат по-добре преди да ни шашкат така #Cussing out

да бе какви са тия паники дето всяват..направооо ужас...

надолу било бебето- ми то и нашто е надолу ама доки даже беше доволен от това...а и в книгата на Елизабет Фенуик пише ,4е обикновено се обръщат в края на 6...

а какви са тия хора без да са сигурни да правят заклю4ения за евентуални аборти (Да 4укам на дърво и т.н)...ми ако наистина има проблем да се взимат мерски не да те изпраща по живо по здрво...ужас  smile3511

направо се ядосах цялата!

# 186
Katinche, 45мм са равни на 4.5см, тоест в случая неможе да се говори за никакво скъсяване, нито процентно, нито в сантиметри. Още повече той го установи след едноминутен преглед, а в Токуда ме гледаха с ултразвук. Подразни ме факта как хем винаги ме претупва, хем ми изкара ангелите. Да не говориме за следната реплика: "А, имаш течение, искаш ли Полижинакс?"  #Crazy Какво значи искам ли, кой е лекаря и кой разбира  newsm78

Да, така е, но 45 мм ми се струва нереално дълга, този явно е доста зле, но само да ти кажа, че дължината със сигурност се установява само с вагинален преглед!

Еминка, явно проблемът ти е друг, а не разположението на бебето, ти си почивай и всичко ще е ОК!

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 12:02 от Katinche

# 187
  • София
хм,аз този месец бях 2 пъти на преглед,1-вият път бяхме надолу с главата,а 2-рият нагоре newsm78...то си се върти човека още,нагоре...надолу Joy

# 188
Да добавя - при вагинален преглед се установява също така дали е омекнала шийката (на пипане усещането било, като хрущяла на ухото). Четох, че като започне раждане освен, че трябва да се скъси шийката, тя и омеква (обаче незнам каква зависимост имат). Моята беше освен скъсена и омекнала, след лежане две седмици стабилизирах положението!
Ох, и аз си приказваааааам - тези неща май само мене ме вълнуват!  Embarassed Laughing

Пърли, каква ти е дозата на Магнерича? Верно е доста опасно да не преносиш!

Мда, аз отказах да го пия последния път с уговорката да се пазя и нямаше две седмици и прокървих  Blush

# 189
  • Sofia
Ох, и аз си приказваааааам - тези неща май само мене ме вълнуват!  Embarassed Laughing

А не, не и нас ни вълнуват. Скоро ще влизаме в 8 месец, там вече си има значение да си запознат с тези неща.
Аз за съжаление никакви познания нямам по въпроса, така че ми е интересно да чета, поне да не се шашкам после Wink

# 190
здравейте всички Hug,
малко съм нередовна, но ви чета де
AELIA и аз утре съм при марков, към 15ч.

ох като ви чета и се поуспокоявам малко. и аз имам контракции..
а вчера пък ме боля много странно от дясната страна над хълбока та чак до кръста отзад почти не спах заради това. това дали са контракции или разширяване на таза, на някой случвало ли му се е.
аз днеска съм на лекар та ще питам.
Катин4е а усеща ли се нещо при скъсяването на шийката, моята преди три седмици уж беше бетон

а иначе за протокола и аз ще раждам в токуда, засега съм ходила при кръстанова , видя ми се мила ама незнам колко е опитна.
някой ако има наблюдение да каже.

# 191
Катин4е а усеща ли се нещо при скъсяването на шийката, моята преди три седмици уж беше бетон

Да, все едно ще ти идва!

# 192
Puhtulka и аз съм при Паликов на консултации /както вече съм писала и преди/
Аз пък в деня, в който трябваше да ходя на консултация имах леко зацапване /сутринта като се събудих/ и след като му казах той ме прегледа първо на ехограф /каза, че нямало изтичане на води/, а след това и вагинален преглед /нямам разкритие и шийката била стегната/. На теб какъв преглед ти прави за да установи това скъсяване на шийката?
Eminka при мен бебето е седалищно и аз се чудя дали ще се обърне /тогава е лошо ако не стане/, но при теб засега е идеалния вариант. Не се притеснявай /ако е само за това/
Все си мислех, че моя доктор е хахо, но това пък е........

# 193
ау май точно така ме боля
дано до довечера да удържа (до лекарката)

# 194

Пърли, каква ти е дозата на Магнерича? Верно е доста опасно да не преносиш!

Е как бе, интересни неща са това.

Пия 3 пъти по 1 на ден. Няма да ги спирам своеволно... то е ясно. Но на следващата ЖК ще се информирам за всички "+" и "-", и ще видим до кога е уместно да се пие.

Аelia, снощи даваха "Любовта не се купува" по bTV и се сетих за теб  Laughing В пубертета колко такива филмчета са се изгледали...

Общи условия

Активация на акаунт