КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ"4- частни гимназии

• 68 422
  • 455
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Тогава Петър просто прибира немската си диплома в шкафа и изважда българската. Явява се на изпит за сертификат по немски език и се записва за студент по архитектура като чужденец.

Да, но изпуска 1 семестър или 1 година (в зависимост от специалността). Сега всъщност не е проблем, но преди, когато алтернативата беше казарма...  Laughing

numerus clausus - местата са ограничени и се прави подбор въз основа на средния успех от матурата. Такива специалности са например "Право", "Медицина", "Фармация", "Архитектура".

Точно това беше и навремето обяснението защо е по-добре да се кандидатства с бг диплома, май, страшна си, веднага изравяш всякаква информация!

Ох, не мога да отлепя днес от тоя форум, тоооолкова много работа имам, а продължавам да вися тук... Мъжът ми скоро ще ме прати в някоя комуна да се лекувам от интернет-зависимост...  Laughing

# 286
....
Ох, не мога да отлепя днес от тоя форум, тоооолкова много работа имам, а продължавам да вися тук... Мъжът ми скоро ще ме прати в някоя комуна да се лекувам от интернет-зависимост...  Laughing

и мен  Laughing Laughing Laughing

# 287
  • Sofia
Да, ама ти плати нета, нали!!  Mr. Green

# 288
какво да прави и то за 2 месеца!!! Laughing Laughing Laughing

# 289

страх лозе пази, а   bouquet

# 290

страх лозе пази, а   bouquet

любов - любов newsm76
Ходи с колата на "майна си Райна", за да го плати, а за да не ходи и другия месец пак на юруш, платил за 2 месеца. Само да вметна - иначе интернетът се плаща в нашия блок, ама като съм забравана.  Embarassed

# 291
Някой може ли да ми обясни точно какви са тези дипломи? Какво е по-различното от БГ? Какво се учи? Какво точно е IB диплома?
Аз чета тук, после се ровя, но някакси ми се губи базата.  Embarassed

интересно
http://www.acs.bg/en/publications/newsletter/archive/11_1/newsletter.pdf

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 02:03 от май :)

# 292
момичета, нямаме никакво или почти никакво инфо за:

"Веда" ,"Дойче шуле", "Д-р Мария Монтесори", "Д-р Петър Берон" , "Дрита", "Дружба", "Дъга", "Меридиан 22" , "Пейо Яворов" , "Рьорих", "Св. Кл. Охридски", "Св. Наум", "Св.св. Кирил и Методий", "Св. София", "Светлина", "Рай",  "Евроучилище Ровел" , "Увекинд" , "Артис" , "Малкият принц"- Варна, "Питър Пан"- София , "Фоти" в Банкя, "Орфей"- София

Ако те интересува "Светлина" кажи мога да ти помогна с инфо!

# 293
  • Sofia
май, добре, че си по-бърза, аз веднага тръгнах да се пенявя...  Hug

# 294
  • София
Ама защо да го триете? Аз доста неща исках да пиша от сутринта, обаче все не успявам. Това мнение е полезно, защото тези ЧУ/ЧД могат да се изместят в скоро време, таксата е по-вероятно да поскъпва, аз точно търсех такъв списък.

Иначе за сградите, не ми се пише - но е редно да има независими училища или ето: ако група хора реши да съзвдаде  у-ще, което да се издържа от субсидията и дарения и ще е безплатно за децата, дали държавата ще им отпусне сграда? Но е много обширна тема и за след 20 години.

Май, много добре си описала дипломите. Мнението ми е, че зависи детето за къде се подготвя - ако постоянно ще живее и работи в друга страна, може би е нужно. Иначе има доста програми за обмен на знания и точно се цени различни страни и култури да работят заедно. И все пак БГ е в Европа Simple Smile.

# 295
Танче, за дипломите е от нашия любим "Капитал".

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 12:46 от май :)

# 296
Благодаря на Май за ЛС.Включвам се да чета и обещавам като примерна ученичка да питам чааак след като изпълня домашното.  bouquet

# 297
Благодаря на Май за ЛС.Включвам се да чета и обещавам като примерна ученичка да питам чааак след като изпълня домашното.  bouquet

Не се притеснявай - питай направо, ние ще съдействаме - я с инфо, я къде да четеш, я на кого да пишеш за още.  Hug

# 298
  • София
то го отново списъка, кои ЧУ/ЧД са в общински сгради:

Частна детска градина “ЕСПА” е настанена в бивше ОДЗ №25 в район “Младост”;
Частна детска градина “Алиса” - в сградата на ЦДГ № 19 в район “Лозенец”;
Частна детска градина “Светлина” – заема южното крило на ОДЗ № 81 в район “Възраждане”;
Частна целодневна детска градина - в сградата на общинска детска ясла №66 в район “Овча купел”;
Частна детска градина “Карл Орф” - в сградата на ОДЗ №42 в квартал “Връбница”;
Частна езикова гимназия “Дорис-Тенеди” - в ЦДГ № 18 в ж.к. “Младост” 2;
Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение “Меридиан 22” - в ОДЗ № 45 в ж.к. “Младост” 2;
Частна профилирана езикова гимназия “Александър Дюма” - в сградата на ОДЗ № 34 в район “Изгрев”;
Частно основно училище “Веда” – в сграда на ОДЗ №1 в район “Възраждане”;
Частно училище “Св. Климент Охридски” - в сградата на ОДЗ №30 в район “Изгрев”;
Частно средно училище “Антоан дьо Сент Екзюпери” - в сградата на ОДЗ №26 в ж.к. “Младост” 1;
Частно СОУ “Рьорих” – в сградата на бивша детска градина в кв. “Симеоново”;
Частно немско училище “Ерих Кестнер” - в сграда на ОДЗ №47 в ж.к. “Люлин”6;
Частно училище “Орфей” - в северното крило на ЦДГ №128 в район “Красна поляна”.

Както казах и преди, за мен е вероятно тези учебни заведения да се преместят, да си повишат таксата, когато отидат на свободен наем. Да ви кажа, че темата е толкова обширна, но от друга страна и променлива. Сигурна съм, че след 5-10 години нещата ще бъдат изменени и надявам се по-добре.

Също си мислех за частните гимназии и средата. Не е ли много ограничено да познаваш 10 деца от средното образование, ако допуснем, че паралелката е от 20 деца и 10 заминат в чужбина, детето ще остане с кръг от 10 познати човека от средното образование. Това според вас проблем ли е?

Исках да ви питам вие доволни ли сте от БГ образователна система, т.е. ако учителите бяха по-мотивирани и сърцати, битовите условия да са малко по-добри и да има сигурност в училището, щяхте ли да пращате децата си в ЧУ?

# 299
хм, поразходих се по другите теми и се връщам тук. Абе мнооого спорят там, бе. Ще се изядат един-другиму. Айде аз съм тук и ви чакам на следобедно кафе   beer (а, това май е бира, ама - нищо).

и докъде бяхме стигнали снощи с дипломите...
Като се рових в гугъл за тях и попаднах на вестник на Ам. колеж. Имаше интересни материали - по-горе съм дала линк. Какво ми направи впечатление в представянето на 1 момиче се  споменаваше основно, че знае руски език. Доста се впечатлих  - не, че детето знае руски (и моето знае  Simple Smile), а че точно там обръщат внимание на това.

А случайно да сте чели тази книга "На светло: моят живот като шпионин на ЦРУ" - Линдзи Моран
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=17312

"Линдзи Моран постъпва в ЦРУ през 90-те.
Като агент на ЦРУ територията й на действие е Балканите. Преди това американката е два пъти в България. Първият път през 1994-5 г. като преподавателка по английска литература в Американския колеж в София. Вторият път през 1997-8 г., когато посещава България като Фулбрайтов стипендиант. Но като агент център на работата й е Скопие, където е под прикритието на дипломат."

Спомням си статия преди време за нея в "168 часа", свързана с работата й в АК.

Е?

Общи условия

Активация на акаунт