Решихме да отидем за хубавото време (1-2 май) на селото на свеки. Стигнахме, Теа игра по двор, рекичка, полянка, горичка и на 1ви следобяд решихме да й направим рибарското сефте. Нарамихме въдиците и газ към язовира. Стигнахме от едната му страна, но мъжът ми реши, че там няма да кълве, защото наистина духаше вятър. От другата страна, откъм горичката, се беше кротнала водата, слънчице, приказка. Но дотам се стига от съвсем друго място. Ходили сме безброй пъти, знаем пътя. Тръгнахме. В един момент той реши да мине по-напряко, и нацапахме през едни ливади. Наляво, надясно, напред, някъде назад .... и точно като наближихме дърветата, които подсказваха с местоположението си, че точно под тях е язовирът, колата леко и ефирно се хлъзна и спря. Излязохме и се оказа, че сме попаднали на средата на някакво мочурище, в средата на нищото. Нищото беше зелено и огромно, във вид на ливади, докъдето поглед ти стига. Оставихме таткото да копае и да си подпсувква под мустак и с Теа тръгнахме да се разходим. 10 м и се върнахме с по 20 см по-високи от кал по подметките. Гледам и не вярвам на очите си - детето стои пред мен и леко, но уверено губи от новопридобитите 20 см - потъва. Гледам, същото се случва с мен. Опа, и колата е наред. Видя се, че сам таткото няма да се оправи, аз се качих да "карам", Петър да бута, а Теа я завързахме в стола, с основното задължение да пази куклата-бебе. След като изсфорсирахме 10 пъти и запсувахме още толкова по толкова, а, да, и основно - след като Теа се разрева неудържимо от шума и израженията ни, предложих да тръгваме (случката се разиграва в 6 привечер, ние сме насред полето, а от четири страни закачливо подприпкват черни облаци, докато аз разигравам в болната си фантазия разни гръмотевици насред ливадата). Тръгнахме, нарамили багажа от цялата кола, дете на конче, 3 вида якета (тръгнахме с Теа леко болна и се чудех как да я обличам, затова на тръгване просто взех гардероба). Говорим за около 5 км, в този вид. Вървим и се чудя - каква пък ще е тази трева в това блато, така прекрасна и равна, като на бразди растяща. Вървим и си мисля, че по-кофти местност няма да преминем. Вървя. Мисля си. Хоп - участък с треви до кръста и магарешки бодил за разкош - ширнала се безсрамно поне километър напред. Ние, впрочем сме с висок дух и пеем по пътя. Докато пеем и Петър пуска музика от Аризонска мечта от телефона си, ей така, между другото уговаряме един трактор от селото, да дойде да ни измъкне колата все пак. Понеже ще се срещнем на средата (как се разбраха къде сме, не ме питайте, не ги разбирам тези работи), уговаряме и посрещачи, защото на идване сме подминали милата родна гледка на едно стадо, водено от един коч, който проявява явна агресия към стопанина си, който пък на свой ред се саморазправя с него с ...чук в ръка. Разминахме се също така и с няколко съскащи гъски, петли с ръста на Теа и 5-6 лаещи кучета. Виждаме се на средата на пътя с трактора и неговия собственик, мъжът ми тръгва с него към закъсалата ни кола, а ние продължаваме назад към селото с посрещачите, като междувременно берем цветя и разглеждаме заобикалящата ни флора и фауна.
Стигаме в селото доволни (аз съм преспокойна, защото колелата на този трактор бяха с около 80 см над главата ми - няма начин блатото да е толкова дълбоко), и ни застига новината, че тракторът се връща, но сам. Оказа се, че сме имали невероятно рядкото щастие да се нахендрим в единственото мочурище наоколо, при това - хубавите, подредени тревички, се оказаха няколко дка частни имот с жито. Ама кой да знае, че сме се набутали в житата? Човекът с трактора не пожелал да влезе навътре, с право, разбира се. Накрая, по свечеряване мъжът ми успя да намери един човек с машина 4х4. Отишли, човекът нагазил и.... затънал. Върнаха се (нали помните, че писах - 5 км) за лопати и успели да го извадят. После той издърпал нашата кола. И така, към полунощ, приключи първата риба на Теа.
На следващия ден все пак успяхме да я убедим да идем до язовира. Отидохме, много й хареса. Риба разбира се не хванахме, но нейсе. Не държим на тези неща.
След това се надивя доволно и към 9 вчера от вратата връхлетяхме в банята.
Голямо преживяване, голямо нещо.

. Важното е, че краят е добър
Честит рожден ден на Ели! Нека има здраве и щастливо детство! 
Красиво и усмихнато детство!