Алтернативна козметика

• 129 872
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 140
 Laughing Звучи интересно.
Момичета, можете ли да ми дадете идея за алтернативно лечение на косопад (реактивен)? Нещо, което да похрани скалпа ми?

# 1 141
  • София
ей сега ще го пробвам това с бирата Peace

# 1 142
Laughing Звучи интересно.
Момичета, можете ли да ми дадете идея за алтернативно лечение на косопад (реактивен)? Нещо, което да похрани скалпа ми?

Какво ще рече реактивен? Косата пада или ако се подменя или ако е свръх третирана (което го изключвам при теб) или ако ти е липсвал някой, който те е галил по главата  Mr. Green

# 1 143
 smile3534 няма да е от липса на галене
Реактивен косопад е този, който се получава вследствие на стрес, бременност, прием на някакви лекарства, диета и др. такива подобни. Временно явление, което рано или късно отшумява.
Хроничен косопад се получава при генетично предразположение, хормонален дисбаланс, при някои заболявания. Той е сериозен, по-тежък.
Та, аз не ща да чакам косата да ми се подменя седмици наред, а да се оправи по-бързо Wink От тази смяна имам едни такива щръкнали косъмчета, които нямат прибиране, а ми седят много смешно Embarassed
Сега чета, че розмаринът е много подходящ за целта и се чудя дали да използвам вода от него или да си правя масаж с масло от размарин в някакво базово, например зехтин Thinking

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 16:42 от Kabiv

# 1 144
Маслото от шии наистина е страхотно- омазнява много добре кожата- идеално зимата при напукани устни, лакти, и пр.. То е с по-твърда консистенция, леко лепкаво.
Не сьм 4ела цялата тема и може да сте го обсьждали, но аz пак да кажа. Има една страхотна маслена баня zа по4истване на лицето с масло от ший. Става и с други масла, например с рициново е много подходяща zа много маzна кожа сьс zапушени пори.
Стои се няколко минути на парна баня или след вzемане на душ, когато порите са раzширени, лицето се намаzва с маслото с леки вьртеливи движения. Постоява се няколко минути, после на лицето се слага кьрпа, намокрена с гореща вода и иzцедена. Маслото леко се обира с нея и това се повтаря 2 или 3 пьти според това колко искате да иzсушите кожата. Накрая лицето се облива с ледено студена вода.
Не е много подходяща zа хора сьс спукани капиляри по лицето.

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 01:04 от В_и_В_и

# 1 145
  • София
Момичет, включвам се, за да споделя ннещичко за тези, които търсят алтернатива на шампоана Wink Досега ползвах жълтък+лимонов сок + мед, но вчера ми се намираше старичка бира, та реших и изпробвах Laughing Пропорциите са 200мл бира, 1 жълтък и 1 к.л. мед. Разбърках хубаво, полях директно на суха коса и стоях около 10 мин. Отмих с хладка вода, а последното изплакване направих с чаша минерална вода с лимон Flutter Резултата е страхотен - коса с обем и блясък и е съвсем чиста, преди все ми стоеше леко замазана Confused Малко мирише на буре, докато изсъхне, но се търпи Simple Smile Дано ви хареса  bouquet
bluelady♥D, хареса ми, вчера се измих така, косицата е екстра Flutter
а сега кажи какво правиш белтъците Grinning

# 1 146

Сега чета, че розмаринът е много подходящ за целта и се чудя дали да използвам вода от него или да си правя масаж с масло от размарин в някакво базово, например зехтин Thinking

Ментата по принцип я дават за косопад също.
Ето ти една рецепта за ментов тоник:

1 шепа ментови листа
1/8 л плодов оцет
1/4 л дестилирана вода

Всичко се кипва и се оставя за 10-тина мин. на слаб котлон.
Охлажда се, прецежда се и се съхранява в тъмна бутилка. НО! НЕ става за руси коси.

# 1 147
Сега аз съм наред да питам - някой знае ли алтернатива на продуктите за моментален блясък и лифтинг на лицето ?

# 1 148
  • GYM
Шапчице, обикновено ги разбивам с лимон, понякога слагам наситнен магданоз и си ги мажа на лицето Laughing Стяга и освежава, пробвай, няма да съжаляваш Hug

# 1 149
  • София
Шапчице, обикновено ги разбивам с лимон, понякога слагам наситнен магданоз и си ги мажа на лицето Laughing Стяга и освежава, пробвай, няма да съжаляваш Hug
bluelady♥D, благодаря, ще пробвам Hug

# 1 150
Grace, аз обикновено ползвам утайка от кафе или тоалетни трици от смлян кестен (продават ги в аптеките). Става съвършено. А за блясъка...  newsm78, то зависи какви са причините за неговата липса... Забелязала съм, че има или няма блясък, ако човек е уморен, и очите са уморени. А тогава никакъв блясък за лицето не помага.  Wink

# 1 151
Аз ползвам на Био Фреш Био розова вода - http://www.biofresh-bg.com/. На продукти, серия био роза и може да я видите.
Jeni ,а от къде си я купуваш и на каква цена,защото днес видях,че има магазин на центъра и там струваше 14лв.(125 мл.).А ползвала ли си нещо друго от серията?

# 1 152
За биричката-пробвала съм,супер става косата Peace,но изсветлява,аз даже навремето с такава цел го правех.
Някои да има някакви идеи за нещо,подходящо за правене на прически(аз без пяна не мога,напоследък се опитвам като гнездо съм в главата)
JeniB в ДМ има ли нещо подходящо,забелязвала ли си?А детска хубава козметика има ли?

# 1 153
Щом косата изсветлява от бирата, в такъв случай дали е подходящо в моя случай - каносвам се с индийска къна, макар и рядко, но все пак...  newsm78

# 1 154
Аз ползвам на Био Фреш Био розова вода - http://www.biofresh-bg.com/. На продукти, серия био роза и може да я видите.
Jeni ,а от къде си я купуваш и на каква цена,защото днес видях,че има магазин на центъра и там струваше 14лв.(125 мл.).А ползвала ли си нещо друго от серията?
Аз май я взимах на 19 .. Не съм,защото сетията е все за някакви бръчки и разни такива. Моята кожа още е млада Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт