Алтернативна козметика

• 130 154
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 585
По колко върви коронката?
Да внимава6 оба4е,4е имало и китайски цирконий менте.
Коронка 500 лв, мост 900, не се смятало ако има 1 празно място 500 по 3 както при обикновените.

# 586
Знаете ли кое масло може да се ползва вместо дневен крем? В смисъл да попива бързо и да не оставя мазен филм.
Или нещо друго може би...
Искам да махна кремовете от употреба.

И още един въпрос - ползвали ли сте ръкавицата SILK VIRGIN, дали върши работа... Аз засега ексфолирам кожата си с пемза, или утайка от кафе, със сода и със ситен пясък. Доста са брутални обаче тези средства и се страхувам да не си увредя кожата.
Ето я тук ръкавицата: http://faq.silkvirgin.com/

Благодаря     bouquet!

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 13:53 от Анонимен

# 587
Погледни тези масла: http://www.eterika.eu/facecarebg.html
Не съм ги ползвала, но мисля да ги пробвам.

# 588
За SILK VIRGIN аз я ползвам. Доволна съм.  Peace

# 589
 Hug Благодаря!

ellpi , а бързо ли се износва ръкавицата?  Simple Smile

# 590
Ами, аз не я ползвам много често. Най-много веднъж в седмицата, но засега за 4 месеца не се е износила.

# 591
Чудесно, благодаря!
Вече съм спокойна, че направих добре, като я поръчах.
  bouquet

# 592
Боже!!!
Все си мислех, че подобни странни птици има само по филмите и реалити предаванията по кабеларките. Вие в кой свят живеете бе жени? Как може да отричате ползата от козметиката? Какво полезно ядете вие, че да се храни и вашето тяло и съответно и кожата на лицето ви да изглежда добре? Като всички плодове и зеленчуци, а и останалата храна нямат нищо полезно в себе си, и съвсем не са толкова богати на хранителни вещества от преди 15-20 години? Живеем в 21 век все пак и има толкова фирми, които предлагат натурални продукти. Аз също съм привърженик на здравословния начин на живот и не приемам лекарства и АБ, но не мога да кажа че отричам всички козметични продукти. Преди три години ме запознаха с една фирма, която произвежда продукти от алое вера. И до днес ползвам техните продукити и съм много доволна. Козметиката ми помогна на един дерматологичен проблем, който вече изчезна. Освен това имат и добавки, препарати за почистване и един куп други продукти, които са направени от природни суровини. Така, че моля ви се не отричайте достиженията на съвремието. Не живеем в миналия век. По добре първо добре да се информирате и след това да прибягвате до такива определения като тези по-горе.

# 593
Момичета и аз съм с вас до някъде! Препаратите не мога да ги заменя! Но за козметиката за лице съм твърдо решена, че най-добре е абсолютно натурална! За сега си правя разни кремчета с мас и билки - лайка, невен... друго не съм правила още! Идва ми обаче много мазен! Домашните маски са редовни! Взех си кремче от рози ужким на Рефан - те нали натурални се пишат! Също имам сапуни на Касиопея и една маска за лице! Не съм ви изчела още, но ще ви изчета Grinning Та и аз се включвам при вас!

# 594
Освен това имат и добавки, препарати за почистване и един куп други продукти, които са направени от природни суровини.

В съ6тото време 4етем:
Цитат
Като всички плодове и зеленчуци, а и останалата храна нямат нищо полезно в себе си, и съвсем не са толкова богати на хранителни вещества от преди 15-20 години?

Цитат
Не живеем в миналия век.
Да попитам само фирмата,която те снабдява с "натураните" продукти залежала стока ли предлага?

# 595
Здравейте! Ето рецепта за домашна паста за зъби, цитат:

"Домашна паста за зъби
Рецепта за паста - Галимир Гитев - 27 декември 2005 г., 1:01 ч

За всички заинтересувани-много проста рецепта за зъбна паста,която изобретих преди около 2 години,когато поскъпиха "Веледа",която единствено използвахме с жена ми преди поскъпяването.Главният инградиент е хума,така че тези от вас живеещи в България автоматично имат предимство...Не съм търсил хума по други страни,където съм пътувал,но в Чехия,където живеем,е трудно да се намери.Така че всеки път като се връщаме от БГ,мъкнем кутии с хума(по 10-20 кутии),с риска да ни набедят на границата за нарко-дилъри(с бялата пудра,нали знаете...).Едва напоследък открихме чешки източник,та като привършим БГ-кутиите,ще се заредим от там. Рецептата е супер,абсолютно 100% екологична и измива по-добре от "Веледа",според нашите наблюдения(разбира се,подобно на Веледа не се пени изобщо,но както може би знаете,пененето на пастата няма нищо общо със почистващата способност...). Количествата са доста приблизителни,както ще видите,но това в определени граници няма особено значение,ние даже го приемаме като интересна игра,тъй като пастата всеки път има малко по-различен вид и вкус! Та,рецептата е следната: Количество,което обикновено използвам на една "порция":

-1 кутия хума

-1 чаена лъжичка сол(най-добре природна нейодирана каменна или морска)

-1/2 ч.лъжичка сода бикарбонат

-по желание няколко капки зехтин или каквото и да е олио(ако прекалите с количеството,по късно олиото се отделя от пастата на слой)

-чисто ментово масло няколко капки(при липса на такова може да се използва вместо вода изстинал концентриран ментов чай).Ментата е моят избор като добро растение за дезинфекция,освежаване и ароматизиране,при използване на хомеопатия или при други ароматични предпочитания спокойно можете да замените ментата с каквото и да е...

-вода(или чай),колкото поеме хумата. Прибавете водата последна от всичко,на порции с разбъркване.Внимание!Хумата поема много вода и намалява обема си значително,така че най добре да се приготвя в по-голям съд и след добро разбъркване се слага в кутията(с капак)в която ще я съхранявате(ние използваме пластмасова кутия от халва).Консистенцията на пастата е като това на крем(изглежда много вкусна...).Нанася се на четката за зъби без вода,като "Веледа".

Приятно миене! Процедурата по приготвяне е всичко на всичко 10-15 мин.,количеството е достатъчно за доста време,според хората и честотата на миене.Инградиентите са известни,достъпни и евтини и най-важно,абсолютно екологични(можете да я изпускате където и да е в навън без абсолютно никакво притеснение за майката природа..).Какво по-добра паста от това!!!Спокойно можете да кажете довиждане на лъскавите скъпи пасти от рекламите и да спасите своите зъби! "

ДЕЗОДОРАНТ

А относно онзи кристал от 18 лв. за натъРкване под мишниците, краката и т.н. - същият ефект се постига със сода бикарбонат - натъркано малко количество под мишниците, предотвратява появата на миризма за цял ден!

bouquet

# 596
Пастата и дезодоранта,публикувани от georgeta2,ги използвам от много време.
За пастата:има леко избелващ ефект.Може и да е съвпадение,но зъбите и венците ми са по-здрави.
Содата наистина действа,проверено многократно (в съчетание с перфектната хигиена ,разбира се).
segulda ,щом си открила истината за себе си,просто не ни чети.

# 597
Първо, продуктите които ползвам съвсем не са залежали, но това в случая няма значение. Искам да ви кажа нещо по състава на домашната паста за зъби. Всичко в нея е о.к. но който и зъболекар да попитате ще ви каже че сода бикарбонат е вредна за зъбния емайл защото го уврежда и съвсем не го препоръчват за редовна употреба. Просто внимавайте какво ползвате.

# 598
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Искам да споделя,4е си купих 4етка за зъби със сребърни йони.

Омега, откъде си я купи и на коя фирма е? Simple Smile

# 599
Боже!!!
Все си мислех, че подобни странни птици има само по филмите и реалити предаванията по кабеларките. Вие в кой свят живеете бе жени? Как може да отричате ползата от козметиката? Какво полезно ядете вие, че да се храни и вашето тяло и съответно и кожата на лицето ви да изглежда добре? Като всички плодове и зеленчуци, а и останалата храна нямат нищо полезно в себе си, и съвсем не са толкова богати на хранителни вещества от преди 15-20 години? Живеем в 21 век все пак и има толкова фирми, които предлагат натурални продукти. Аз също съм привърженик на здравословния начин на живот и не приемам лекарства и АБ, но не мога да кажа че отричам всички козметични продукти. Преди три години ме запознаха с една фирма, която произвежда продукти от алое вера. И до днес ползвам техните продукити и съм много доволна. Козметиката ми помогна на един дерматологичен проблем, който вече изчезна. Освен това имат и добавки, препарати за почистване и един куп други продукти, които са направени от природни суровини. Така, че моля ви се не отричайте достиженията на съвремието. Не живеем в миналия век. По добре първо добре да се информирате и след това да прибягвате до такива определения като тези по-горе.

как се казва фирмата?

Общи условия

Активация на акаунт