Алтернативна козметика

• 129 956
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 975
Жожобата няма абсолютно никакъв мирис и затова се използва като базово масло. Освен това е консервант. След известно време побелява и става като течен восък.

Всичко друго свързано с маслото знам,но миризмата ме "стресна". Сърдечно ти благодаря  bouquet !!!

# 976
# 977
Би ли споделила къде могат да се намерят във Варна.

аптеката на 8ми приморски полк 97. в момента има промоция шампоан и балсам на цената на едно

# 978
Цитат
Искам само да ви кажа, че Faith in Nature НЕ са сертифицирани органични продукти.
ъъъ...сертифицирани са, но не всички съставки са от органична продукция http://www.faithinnature.co.uk/ec_product_detail.php?pid=68 вярно, че не са дали оказания кой точно ги сертифицира newsm78, но пише Сертифицирани органични съставки newsm78

# 979
Би ли споделила къде могат да се намерят във Варна.

аптеката на 8ми приморски полк 97. в момента има промоция шампоан и балсам на цената на едно

Благодаря!

А тези www.matatama.com някой ползвал ли ги е и какви са отзивите?

# 980
Между другото искам да питам във връзка със сапунените ядки - матракът ми се позацапа на 2 места с петна от кърма, както и от потта на Настя, а и понамирисва по-различно от останалата (чистата част). Докато се наканя да взема протектор, после пък го махнах за известно време и така - щетите са налице. Матракът отгоре има материал "мемори", който частично е отделен от основния матрак с отделен шев, то това всъщност няма значение. По-лошото е, че калъфката не се маха, а е зашита към материала с шевове в двете посоки по диагонал, един вид стои релефно. Няма как да се свали и пере със сигурност. Затова се чудя дали ако се натърка с разтвор от тези ядки няма да се поизчисти малко? Само, че ще остане неизплакнато някак. Колкото и да се мокри след това и да изстисква това мемори ... (то си е като гъба, латекс, но по-различен от различните дунапрени)  newsm78 Вие какво мислите?

# 981
И на мен са ми много интересни въпросните сапунени ядки, а също и естествените перилни препарати от сапунени ядки от www.matatama.com. Някой прал ли е с тях? Дали изпират хубаво от хигиенна гледна точка? Толкова съм свикнала с изкуствените неща, че ми е чудно как нещо в чист вид може например да ти изпере дрехите  newsm78

# 982
И на мен са ми много интересни въпросните сапунени ядки, а също и естествените перилни препарати от сапунени ядки от www.matatama.com. Някой прал ли е с тях? Дали изпират хубаво от хигиенна гледна точка? Толкова съм свикнала с изкуствените неща, че ми е чудно как нещо в чист вид може например да ти изпере дрехите  newsm78
На мене ми е интересна и козметиката на тези Raw Gaia,хубави неща пишат.
Някой ползвал ли ги е?

# 983
Препоръчаха ми за естествена слънцезащита да се мажа само с кокосово масло. Как мислите - само това масло, без комбинация с други, може ли да ме предпази от слънцето?

# 984
А попива ли в кожата, по-специално на лицето, така че да не лъщи? Иначе трябва и да се пудри, а пък не съм наясно със съставките на пудрите и въобще действието им върху кожата. Уж съвременните били полезни - не запушвали, кожата дишала, а само предпазвали от външните влияния - замърсявания и агресии.

# 985
  • София
Препоръчаха ми за естествена слънцезащита да се мажа само с кокосово масло. Как мислите - само това масло, без комбинация с други, може ли да ме предпази от слънцето?
аз така правя, ама мойта кожа не е от най-чувствителните; даже като ходя на плаж са мажа само с кокосово масло или с масло от ший(карите) Peace и двете имат естествен фактор 4
ако нямам нито едно от тях, ползвам масло от жожоба - то е с по-нисък фактор - 2

# 986
Малката Черна Шапчица, благодаря за бързия отговор. Моята кожа си е чувствителна, та не знам дали кокосовото масло ще ми свърши работа. А ти на коя фирма си взимаш? Че е пълно с боклуци на пазара, не знам кое е истинско масло, а не някаква химия.

# 987
  • София
на Икаров взимам маслата, а те не са скъпи (не знам колко е истинско), но най-добре да си пробваш, всяка кожа е различна Peace

# 988
Момичета нищо не споменахте за Алверде и Хималая?
А някой може ли да ми препоръча сапун за ръце,за ежедневна употреба?

# 989
  • Варна
Момичета,  тъй като нямам време да прочета всички страници, а последните няколко говорите главно за слънцезащитни кремове, искам да ви питам за бои за коса - има ли такива с естествени съставки, защото кожата на главата ми всеки път се раздразва, когато ползвам стандартните бои?

Бях чела, че сусамовото масло има естествен фактор 2, пробвах да поседя с него на плажа под чадъра, но пак се зачервих. Предполагам, че с толкова малък УВ фактор трябва човек да се маже непрестанно, за да има ефект? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт