Алтернативна козметика

• 130 018
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 705
asyalein, може ли да уточниш кои са тези марки биокозметика? Praynig Благодаря ти! Hug

# 706
Какво ще кажете за хомеопатичната серия на Билка - аз ползвам пастите им за зъби, но имат и крем за лице и ръце. Дали са добри, някой знае ли?

# 707
От сто години не съм писала в темата и имам много да навасквам с инфото, но по последния пост мога да се включа поне Blush
За "Красная линия" (те са производител на Билка, май) съм чувала потресаващи истории за условията на работа, начините на приготвяне и опаковане и т.н. Но факт е, че от пастата за зъби - ползвам тази с лимон и грейпфрут, без захар и флуор - кървящите ми венци се излекуваха, вече нямам зъбен камък също така. От всяка друга паста ме боли много, зачервяват ми се венците и въобще усещам болка и дискомфорт. Мъжът ми е с лека пародонтоза - и при него помогна и помага.

# 708
  • София

Масажа с пръстите е взет от книгата на Джоузев Кoрво "Зонова терапия".Пoне аз го имам в тази книга.

Мерси за инфото. Не знаех за книгата! Ако я има все още на пазара ще я прегледам!

# 709
Какво ще кажете за хомеопатичната серия на Билка - аз ползвам пастите им за зъби, но имат и крем за лице и ръце. Дали са добри, някой знае ли?

Kупих си дневен крем Билка с екстракт от грозде и съм доволна. Попива добре, ухае приятно. Резултат ще видим по-късно Flutter

# 710
 Билка ли? Пастата им е пълна химия. Парабени,доколкото си спомням,не съм сигурна за антифриз - пропилен гликол, дали нямаше също. 

# 711
Билка ли? Пастата им е пълна химия. Парабени,доколкото си спомням,не съм сигурна за антифриз - пропилен гликол, дали нямаше също. 
Дай идея за паста за зъби без флуор и ментол, с прилично съдържание. Става въпрос за дете, което никога не е ползвало ментолова паста.., а флуора е ясен. Simple Smile

# 712
аз ползвам тази Supirivicky

# 713
 Тази за възрастни и по-големи деца,хомеопатична и с доста приличен състав http://www.weleda.co.uk/products/name/calendula-toothpaste/product_id/101001

А за по-малки дечица е гелът: http://www.weleda.co.uk/products/name/children-s-tooth-gel/product_id/101005

Това е, което може да поръчаш с www.bebe.to от БГ или да се купи от аптека (само за детския гел)

# 714
Ее, на Веледа съм сигурна, че ще е супер. Само не знам на каква цена ще се намери тази за възрастни в България, но ще я търся.
Мерси. Simple Smile

# 715
 8,80 лв. е. Аз я ползвам към 2 месеца.Купувам зелената, която не е хомеопатична, пак е гел, има, обаче ментол, но изобщо не е натрапливо или люто като усещане, както е при обикновените пасти.Тя е за по-чувствителни венци,което е добре за мен сега, заради бременността. После от Германия ми взе мъжът ми, тази хомеопатичната и тя е приятна. Само да знаеш, че не се пенят изобщо, защото нямат содиум лаурет сулфат, но пък мият, де. Тя всъщност основно четката върши работа. Laughing

Да ти кажа, струва си, защото с пастата може доста химия да поемеш. Тя не се отмива идеално от зъбите и си я поглъщаш. За сега не съм намерила по-добър вариант за БГ - пазара.Пишат на разни пасти, че са натурални, но все нещо гадно има. И колко време ползвах за детето Ненедент, без флуор, но със един куп др. гадости вътре, а то си я гълта директно.

# 716
Бих купила Веледа за детето. Има ли по аптеките да се продава. Пастата за зъби без флуор ли е?
А шампоанът за деца/бебета добър ли е?

# 717
  • София
Да, пастата за зъби е без флуор, малко е странна на вкус , защото има анасон в нея, моята госпожица за жалост не я хареса.Но аз с удоволствие я употребих.
Шампоанът е чудесен, отново миризмата е на билки а, а не на парфюм, но измива добре.

# 718
8,80 лв. е. Аз я ползвам към 2 месеца.Купувам зелената, която не е хомеопатична, пак е гел, има, обаче ментол, но изобщо не е натрапливо или люто като усещане, както е при обикновените пасти.Тя е за по-чувствителни венци,което е добре за мен сега, заради бременността. После от Германия ми взе мъжът ми, тази хомеопатичната и тя е приятна. Само да знаеш, че не се пенят изобщо, защото нямат содиум лаурет сулфат, но пък мият, де. Тя всъщност основно четката върши работа. Laughing

Да ти кажа, струва си, защото с пастата може доста химия да поемеш. Тя не се отмива идеално от зъбите и си я поглъщаш. За сега не съм намерила по-добър вариант за БГ - пазара.Пишат на разни пасти, че са натурални, но все нещо гадно има. И колко време ползвах за детето Ненедент, без флуор, но със един куп др. гадости вътре, а то си я гълта директно.
Мда, ние ползваме цялото семейство на Билка хомеопатичната, но и тя има гадости вътре.
Съвсем наскоро купих ТАЯ паста, която се води органик, и не съдържа гадости.
Цената е горе-долу същата, не ме притеснява, че не се пени.
Но не можеш да си представиш колко гаден вкус има, сякаш си миеш зъбите с боя за обувки..  #Crazy

В София може ли да се намерят пастите на Веледа, пишеш че от чужбина са ти донесли?
Рових из интернет, но не попаднах на нищо конкретно..

# 719
 Мулти, а ти как пазаруваш от този сайт? Има и др. добри пасти, но за нашия пазар, досега само тези на Веледа открих.

Ами поръчвам чрез www.bebe.to, но в момента точно не мога да отворя козметиката им. Доставката им в София, мисля е безплатна.

Общи условия

Активация на акаунт