Алтернативна козметика

• 130 129
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ви сърдечно за отогворите. Ще пробвам и аз с някакво масло, но трябва да прочета повече кое за какво се ползва, за да не си навредя с нещо неподходящо.  Embarassed
Вашите съвети са безценни!  Hug

# 691
Смятам след това да поръчам този крем на Aubrey Organics- http://www.aubrey-organics.com/ProductInfo.aspx?productid=760

Как поръчваш от този сайт? Доставят ли до Бг???

От www.bebe.to ми казаха,че вече можело да се поръчва от всеки продуккт от  марките,които предлагат,като се избират от съответните американски сайтове.Как ги получават те незнам,но при мен идват от София по Еконт.

Eldivine,най-вероятно е от промените,които настъпват през бременността,защото кожата ми е нормална по принцип,а сега е суха.Сигурно и това,че е зима има значение.Сол не ползвам много,а мед -доста,слагам го на всякакви бисквити и кексове,които правя.

# 692
Дайте, моля ви, рецепти за маска срещу въшки. Едно приятелче на сина ми се оказа, че е хванало и сега сме в очакване и ние. Може да се размине, но за всеки случай да знам. Рано или късно всички опират до въшките.
Само не газ, мас и оцет.

пп: Ето какво е намерила приятелката ми, ще го копирам в тази тема, защото и други може да ги стигнат въшките.
Ароматерапия: За да убиете паразитите и да успокоите сърбежа, добавете към 1 чаена лъжичка неароматизиран лосион 2 капки евкалиптово и по 1 капка лавандулово и гераниево масло. Втрийте сместа в кожата на главата и я оставете за половин час. Разрешете косата със ситен гребен, преди да я измиете от лосиона с шампоан и из-плакнете добре. След това използвайте антисептичен разтвор от чаша вода с 2,5 чаени лъжички оцет и по 2 капки евкалиптово, лавандулово, розмариново (не се препоръчва при бременност) и гераниево масло. Изплакнете главата и оставете косата да изсъхне. Повтаряйте всекидневно. За да предотвратите ново опаразитяване, използвайте или същата смес за последно изплакване на косата при миене, или направете друга: добавете по 6 капки масло от мащерка и от розмарин към 0,5 л топла вода.

Инсектициди с меко действие
Розмариновото, гераниевото, лавандуловото, евкалиптовото и лимоновото масло са прекрасни средства за борба с въшките. По време на масово опаразитяване добавяйте към шампоана по 2 капки евкалиптово масло и по 1 капка лавандулово и гераниево масло. След измиване на косата слагайте в балсама или в топла вода по 2 капки от което и да е масло, споменато по-горе, и използвайте сместа за последно изплакване.

Билколечение:
Обикновената вратига е известна с инсектицидните си свойства. Смесете чаша чай от билката с балсам за коса и изплакне-те косата след измиването й с шампоан.

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 17:36 от Янечек

# 693
Имаше едно зелено лекарство "Копрол" мисля. Попитай в аптеката. Може и да ви се е разминало! Peace

# 694
Янечек, бях срещала някъде, че тютюна се бори с въшките, но не съм убедена дали не ставаше дума за листни въшки  Embarassed Дано се разминете все пак Peace Иначе се сещам и за всеизвестната "маска": гас, мас, оцет, с която са измрели поколения въшки  Grinning
tini-mini, ето едно четиво за маслата http://bglog.net/Zdrave/10774. Аз използвам кайсиево, жожоба, кокосово и съм много доволна  Hug

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 13:45 от Lile_Pile

# 695
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тютюнът е за листни въшки Peace

една мама от Америка беше казала, че водата за уста Листерин трепе гадта Mr. Green
самата вода е с етерични масла и е доста силна...
незнам дали я има в Бг newsm78

# 696

една мама от Америка беше казала, че водата за уста Листерин трепе гадта Mr. Green

Не съм я срещала.
Дали пък няма да отпушва и канали?  Mr. Green

# 697
самата вода е с етерични масла и е доста силна...

Готина ще да е тази вода за уста... Grinning

# 698
 Някой знае ли в Германия къде продават Веледа?Предполагам не по аптеките,както тук.Защото мъжът ми има път до Берлин и незнам къде да му кажа да търси.И в какви магазини по принцип продават натуралната козметика?
 Последния път му бях поръчала да ми вземе от Австрия някакъв шампоан,който да е био,органик.Той милия влезнал в някакъв голям магазин за козметика в един Мол и им обяснил какво търси.Продавачките малко се очудили,но накрая му продали един шампоан за 30 евро,който беше всичко друго ,но не и натурален.Беше изключително богат на химия,съставките му се движеха около 7-8 до 10 в cosmeticdatabase.com. Crazy
 И сега ми каза да не го мъча така с моите желания.Иска точно име,марка и къде да го търси.

# 699
  • София
   Можете ли да споделите освен екстра вържин зехтин, кое също е подходящо за мазане на бебето?

# 700
Някой знае ли в Германия къде продават Веледа?Предполагам не по аптеките,както тук.Защото мъжът ми има път до Берлин и незнам къде да му кажа да търси.

нявсякъде - ДM, Müller, Rosmann...това са дрогерии, т.е. отделни магазини.
аз от ДМ си купувам напълно натурална козметика за смешни суми Wink, но не е Веледа.

предполагам, че и в големите търг. центрове ще го има на козметичния щанд - Karstadt, Kaufhof.
възможно е и в магазини като Real  да ги има...
т.е. всеки по-голям магазин.

а мъжът ти като купува не гледа ли какво съдържа?
обикновено пише и на английски  newsm78

П.П. забравих Алнатура, магазинът предлага всичко с био качество.
предлагат няколко марки био козметика..

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 21:16 от asyalein

# 701
  • София
Някой знае ли в Германия къде продават Веледа?

Във почти всяка дрогерия има Веледа, както и други натурални козметики.
Виж тук например, тези магазини ги има почти на всеки ъгъл в Берлин:
http://www.rossmann.de/
http://www.dm-drogeriemarkt.de/

A, asyalein ме е изпреварила  Simple Smile

# 702
 Айла според книгата "Близо до бебето" на Василена Доткова за мазане на бебето са подходящи чисти растителни масла - бадемово, кайсиево и зехтин разбира се, има ги и във вариант био, което за новородени бебенца би било за предпочитане според мен. Иначе аз за моя младеж съм взела био зехтин, студено пресован.

# 703
 Благодаря ви момичета,pepetia и asyalein  bouquet
Ами той мъжът ми и да чете,не познава кои съставки са безвредни,но и в магазина са му казали,че продукта е био,което ме очуди,че и в Австрия могат да злоупотребяват.

Aila,аз съм си харесала за бебето олиото от Календула на Веледа,видях,че имаше оценка 0 в cosmeticdatabase,но и био бадемово олио в крайна сметка може да взема.

# 704
Благодаря ви момичета,pepetia и asyalein  bouquet
Ами той мъжът ми и да чете,не познава кои съставки са безвредни,но и в магазина са му казали,че продукта е био,което ме очуди,че и в Австрия могат да злоупотребяват.

ами био означава, че съставките са с доказан произход.
т.е. растителните са от контролиран район Wink,

аз ползвам натурална козметика - без консерванти, оцветители, химии...

може в Австрия да правят разлика между двата израза...

в крайна сметка може да влезе мъжа ти в Reformhaus , там всичко е био и полезно... Wink

Общи условия

Активация на акаунт