Алтернативна козметика

• 130 068
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 675
 Поздравления за прекрасната тема!  bouquet

[/quote]

Масажа с пръстите е взет от книгата на Джоузев Кoрво "Зонова терапия".Пoне аз го имам в тази книга.

Това е една от най-полезните книги,които съм купувала . Simple Smile
Освен масажа с пръсти, правя и упражнениятя за лице и съм много доволна от резултата. Grinning

[/quote]

# 676
Нещо се обърках с цитата на Omega, простете на новака! Embarassed

# 677
Някакви идеи с какво етерично масло да мажа лицето на бебо срещу струда навън - кожата му става много червена, изсъхва и стои като изгоряло...

# 678
nenaatoa, не пробвай засега с етерично масло, а с растително - например това от гроздови семена. Близко е до себума на човешката кожа и попива бързо, без да оставя мазни петна, но държи кожата подхранена. Може причината да е друго - описанието ти ми прилича на студова екзема, но все пак не съм специалист. Пробвай по другия начин - всеки път ли се появява от студено?

# 679
Имах предвид растително масло, да, що ли съм написала етерично???

Аз имам зехтин от гроздови семки, дали да не пробвам него?

Появява се, когато са отрицателни температурите навън...

# 680
 Аз ползвам за малкия,а и за себе си на Weleda-Wind und Wetterbalsam.Много съм доволна,още повече,че сега през бременността кожата ми е по-чувствителна.Има го и на малки дозички за проба.Преди ползвах олио от пшеничен зародиш,но не с такъв  добър резултат.
  Състав:Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond oil),Lanolin,Beeswax (cera flava),Calendula officinalis flower extract,Fragrance (parfum)*,Limonene*,Linalool*,Benzyl benzoat*,Benzyl salicylate*,Geraniol*
 *from natural essentials oil.

# 681
nenaatoa, можеш да пробваш със зехтина, но той не попива така добре.

# 682
Благодаря ви момичета! Hug

# 683
Много интересна тема, а чак сега я намерих! Hug
Започвам и аз да мисля в тази посока.
Може ли да попитам какво ползвате вместо крем за лице?

# 684
tini-mini, аз ползвам орехово масло, сега и растително от гроздови семки, после смятам да пробвам с макадамия - и за лице, и за тяло. Попиват добре. По някое време през деня може да се получи някакво леко омазняване, но се попива с кърпичка. Но от гроздовите семена съм супер доволна - използвам го за масло след баня. Кожата остава освежена и подхранена, без да е мазна. Една такава гъвкава и еластична стои  Grinning

# 685
 На мен пък изглежда чистите олиа не ми влияят много добре.Кожата сега ми е доста суха,пробвала съм бадемово,пшеничен зародиш,гр. семки,жожоба,кайсиево и от всичките имам едно такова опъване на кожата при усмивка.Имам усещането,че тя не е добре хидратирана.
 Опитах сама да си направя един крем,но нещо не успях да му докарам добре хомогенността,а и не съм сигурна за чистотата на всички съставки,които купих.
 Затова сега ползвам крема на Веледа с Ирис,от него ми е добре на кожата,въпреки,че съдържа алкохол и това доста ми се набива като мирис.
 Смятам след това да поръчам този крем на Aubrey Organics- http://www.aubrey-organics.com/ProductInfo.aspx?productid=760

# 686
Бунгичка, ако не ти влияят добре, причината може да е друга. Виж на какво попаднах тези дни:

"Сбогувайте се с болестите" от Майя Гогулан и Анна Соловьова по системата за здраве на Ниши. Ето кое ме заинтригува:

"Между натрия и калия се извършва постоянно "съревнование" за снабдяване на организма с течност. Когато превесът е на страната на натрия — течността напуска пределите на клетката, щом е на страната на калия — течността постъпва в клетките на тялото. Увеличаването употребата на натрий във вид на готварска сол стимулира загубата на калий. Това е недопустимо, тъй като калият е единственият минерален елемент, необходим за поддържане на нормалното състояние на нервната система. Затова всеки трябва да се научи да регулира в организма си баланса между натрий и калий.
След ядене или заедно със зеленчуците е полезно да се вземат по 1-2 чаени лъжички мед, който представлява целият набор от микроелементи, необходими на организма. Сместа от 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка ябълков оцет стимулира обменните процеси. Ябълковият оцет съдържа влизащите в състава на ябълките микроелементи — калий, калций, магнезий, желязо и др."

Освен че кожата може да не е добре хидратирана, също така може да е нарушен балансът алкалност/киселинност, затова да е така.

# 687
На мен пък изглежда чистите олиа не ми влияят много добре.Кожата сега ми е доста суха,пробвала съм бадемово,пшеничен зародиш,гр. семки,жожоба,кайсиево и от всичките имам едно такова опъване на кожата при усмивка.Имам усещането,че тя не е добре хидратирана.
 Опитах сама да си направя един крем,но нещо не успях да му докарам добре хомогенността,а и не съм сигурна за чистотата на всички съставки,които купих.
 Затова сега ползвам крема на Веледа с Ирис,от него ми е добре на кожата,въпреки,че съдържа алкохол и това доста ми се набива като мирис.
 Смятам след това да поръчам този крем на Aubrey Organics- http://www.aubrey-organics.com/ProductInfo.aspx?productid=760

Как поръчваш от този сайт? Доставят ли до Бг???

# 688
За меда, само хубави работи! Heart Eyes Перфектен е, както за вътрешна употреба, така и за косата и лицето.
tini-mini , аз ползвам кокосово масло. Крем за лице не съм ползвала от няколко месеца. От скоро си мажа и косата с него и съм много доволна. Peace

# 689
  • Пловдив
Браво за интересната и много полезна тема - ще я следя с интерес  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт