Алтернативна козметика

• 130 083
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 855
Grace', и аз имам мерак да бъркам кремче  Crazy Чакам с нетърпение рецептата  Hug

# 856
# 857
Хора, ето я рецептата. Но аз миналата година не сложих абсолютно всички съставки, някои не можах да намеря, и затова компенсирах в липсващите количества. Но накрая се получи страхотен крем. Колко е бил ефективен не мога да преценя, защото се пазехме много от слънцето, особено на морето.

•   3 с.л. студенопресовано сусамово олио
•   1 с.л.  студенопресовано олио от авокадо
•   1 с.л. студенопресованоолио от жожоба
•   1 с.л. орехово или бадемово олио
•   1 с.л. масло от ший
•   2 с.л. кокосово масло
•   1 ч.л. пчелен восък
•   1 ч.л. течен соев лецитин (това не го слагах)
•   2 с.л. гел от алое вера - (това също)
•   2 с.л. розова или лавандулова вода
•   1/2 ч.л. боракс на прах
•   20 капки олио от семена от моркови (и това)

1.   Разтопяват се първите 4 вида олио, маслата и пчелният восък на водна баня на слаб огън, докато се разтопят. Добавя се соевият лецитин, разбърква се добре и се сваля от котлона.
2.   В малка тенджерка се затоплят леко гелът от алое вера и розовата (или лавандулова) вода, добавя се бораксът и се разбърква, докато се разтопи. Сваля се от котлона.
3.   Докато все още са топли и горе-долу с еднаква температура, се смесват двете микстури – най добре е да се добавя водната към мазната и услилено да се бърка, може и с миксер, докато се получи кремообразна консистенция.
4.   Накрая се добавя олиото от морковени семена и се разбърква добре.
Съхранява се в хладилник, годността е 3-4 седмици.

# 858
Хлъц Mr. Green Не си го представях толкова сложно. Ако някой реши да прави в по-големи количества, бих си купила едно бурканче.

# 859
Хора, ето я рецептата.
.....

Напиши ориентировъчно какво би могло да се пропусне (ти какво не сложи).
Все пак слънцезащитните съставки са важни.
И още - ако се сетиш кое откъде си набавила - примерно за София. Simple Smile

# 860
Аз си поръчах няколко неща от bebe.to Взех си паста за зъби на Weleda с невен. Доволна съм. Измива доста добре, не се пени, но свикнах. Засега ще съм на нея.

# 861
А боракс от къде може да се купи? newsm78

# 862
Мулти, в скобки съм писала кое не съм сложила. Според мен е важно олиото от семена от моркови, но такова тогава не намерих.

Сусамово и бадемово - от Балчо.
Авокадо, жожоба и ший от Икаров май ги купувах.
Пчелен восък от пазара.
Кокосово масло - от био магазина.
Боракс от аптеката.

# 863
Мулти, в скобки съм писала кое не съм сложила. Според мен е важно олиото от семена от моркови, но такова тогава не намерих.

Мерси!   bouquet
Според мен също морковеното олио е една от важните съставки, но и аз не съм го срещала в БГ.

# 864

Мерси!   bouquet
Според мен също морковеното олио е една от важните съставки, но и аз не съм го срещала в БГ.
А дали няма да стане да се замести с нещо друго морковено - сок, извлек?  newsm78

# 865

Мерси!   bouquet
А дали няма да стане да се замести с нещо друго морковено - сок, извлек?  newsm78

Не, няма да стане. Трябва да е мазно. А и може би точно в семките има онова, което ни трябва.

# 866
Видях,че тук има нови продукти - био масла. Някой ползвал ли е по принцип шипково масло? Етерично или базово масло е и за какво се използва?

# 867
Видях,че тук има нови продукти - био масла. Някой ползвал ли е по принцип шипково масло? Етерично или базово масло е и за какво се използва?
Вчера си капнах малко от тестер на шипково масло, само че марката беше Wellness нещо си - на прима виста не ми хареса особено, миришеше странно. Пишеше, че е за изгарания, бръчки, кожни раздразнения и тем подобни.

# 868
Грейс,ший-масло от шея ли е?Морковено съм виждала тук,но май не беше 4исто,6те видя пак.
Ина4е мисля,4е ако няма би могло да се увеличи сусамовото,защото то е с естествен слънцезащитен фактор.

# 869
Здравейте,

За бебо ползвам една натурална козметика с екстракт от масло от лешник и невен. Имаше пъпчици по лицето и му изчезнаха. Много съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт