Алтернативна козметика

• 130 073
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 870
Грейс,ший-масло от шея ли е?Морковено съм виждала тук,но май не беше 4исто,6те видя пак.
Ина4е мисля,4е ако няма би могло да се увеличи сусамовото,защото то е с естествен слънцезащитен фактор.

Да, шея, ший едно и също. Аз точно така направих - сложих повече сусамово олио, доколкото помня. Въпреки, че сега се чудя - щом е дадено на капки морковеното олио и се слага накрая, значи е етерично. И друго се сещам, че може да се сложи и масло от карите - то също има предпазващ фактор. Последно гледах такова имат L'Оccitane и то органик.

Искам да ви кажа, че изглежда малко сложно да се направи. Но веднъж, събереш ли продуктите, е лесно да се приготви. А удовлетворението в последствие от постигнатия резултат е върховно. Ще бъркам пак аз тази година.

# 871
е, все някой трябва да го каже - така или иначе ще събереш съставките, дали да не направиш калкулация и ценоразпис и да забъркаш повечко наведнъж? Поне за първите 100?  Wink  Hug

# 872
  • София
аз се наемам с организацията по разпращането, ако някой се навие да направи списък с поръчките и адресите  Simple Smile
Грейс?

# 873
Аз пак с бебешките въпроси идвам: чудя се каква марка перилен препарат да взема за беб Rolling Eyes Гледам разни реклами на Sanosan, Surcare...ама не ги знам с какъв състав са и дали не се предлагат като продукти за чувствителна кожа..например, Тео Бебе е уж за бебета, но мирише доста силно, кой знае какви съставки има, не знам кое му е бебешкото...
Та ако имате предложения и лични впечатления, ще се радвам да ме посъветвате.

рецептата за крема изглежда много лесна наистина, само да попитам - горе долу каква защита осигурява (сигурно няма как да се каже, изразено във фактори) Embarassed

# 874
Хвърли едно око тук Simple Smile:

http://www.papa-bebe.com/prane_na_dre6ki.html

Споменават Сано максима био. Фрош нали и те са био, но не знам дали става за бебета.

А тук интересно обобщение, от което излиза, че най- доброто е Бамбино мио, но е скъп. Надолу в коментарите може да се открие някоя истина. Simple Smile

http://www.blizodobebeto.com/2008/05/14/chasatnamama/

# 875
Ако искаш нещо безвредно, Sanosan, Surcare не са добра идея. Бамбино мио, Алма вин и т.н.  Peace

# 876
Мерсииии Hug
Засядам да чета Blush

# 877
Аз пък вместо паста за зъби ползвам Хималайска сол
не е ли прекалено едра или ти я мачкаш като абразив? все пак не трябва ли да се смеси с нещо?

# 878
Мулти, в скобки съм писала кое не съм сложила. Според мен е важно олиото от семена от моркови, но такова тогава не намерих.

Мерси!   bouquet
Според мен също морковеното олио е една от важните съставки, но и аз не съм го срещала в БГ.
А дали няма да стане да се замести с нещо друго морковено - сок, извлек?  newsm78

Не, няма да стане. Трябва да е мазно. А и може би точно в семките има онова, което ни трябва.

Случайно видях,че тук има олио от морковени семена.

# 879
Не е ли етерично масло?  newsm78

# 880
Не е ли етерично масло?  newsm78

Не мисля,че е етерично.

# 881
етерично е Peace

# 882
  • София
Здравейте,
попаднах на това http://www.eterika.eu/?cid=5
Тези масла дали са добри newsm78

# 883
Тези масла дали са добри newsm78
Да, но както си пише, са " чисти етерични масла", а не студено пресовани, зависи за какво ще ги ползваш.
Аз имам от салвия на тази фирма и съм ползвала само няколко капки като си забърквах крем.
Много е силен аромата и не трябва да се прекалява.
Тук има повече за приложението им.

# 884
Аз мога да ви препоръчам стимулант на икаров. на мен много ми помогна косата ми беше пълен ад.. ,а сега съм много доволна... може да го намерите в аптеките ( и не е скъп)

Общи условия

Активация на акаунт