Алтернативна козметика

• 131 760
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 525
Някой може ли да ми каже как е ланолин на английски? И има ли някой информация доколко е безвредна тази съставка   Rolling Eyes
Lanolin - вещество, получавано от мастните жлези на овцете. Използва се главно за предаване на еластичност на кожата. Може да предизвика алергичен сърбеж, дерматит.

# 526
Мерси, AFRODDITA   bouquet

# 527
Чистият ланолин се води напълно безвреден. Щом се мажат зърната на гърдите и бебето може да суче после без да се отмива. Пое така зная. Но това само за 100% ланолин.

# 528
Чистият ланолин се води напълно безвреден. Щом се мажат зърната на гърдите и бебето може да суче после без да се отмива. Пое така зная. Но това само за 100% ланолин.
В една тема в здравния пишеше,че ланолина водел до повишено окосмяване  Rolling Eyes

# 529
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
спешно ми трябва идея как да направя извлек от  пресни листа на салвия.
искам да съхранявам извека за ползване през зимата.

как да го направя?
да сваря листата или има и друг начин?

давайте идеи, че набрах листата  ooooh!

# 530
Ланолинът е алерген - по същество си е животинска мазнина.

# 531
Най-новото е коронки от циркониев окис покрит с керамика. Някой знае ли нещо повече по въпроса?
Да,това е добър съвременен вариант.Вече доста се разпространи в България.Скелетът от циркониев оксид е много здрав и позволява направата на мостове,с което металокерамиката напълно се измества от керамичните кострукции без метал.Наричат се още Циркониеви Зъби.И естетически са близки до съвършеното Simple SmileБиопоносими и няма алергии.

# 532
В една тема в здравния пишеше,че ланолина водел до повишено окосмяване  Rolling Eyes
Инфото, което дадох е от книгата "Мамо, не ми купувай това".

# 533
спешно ми трябва идея как да направя извлек от  пресни листа на салвия.
искам да съхранявам извека за ползване през зимата.

как да го направя?
да сваря листата или има и друг начин?

давайте идеи, че набрах листата  ooooh!

според мен зависи за какви мислиш да гъ ползвап.

варианти - сушене, смилане и замразяване, маслен извлек в зехтин

# 534
салвията помага при силно изпотяване.
искам да направя извлек, с който да се мажат краката.
маслен извлек изключвам.
спиртен?

ще изсуша листа за чай, защото и при вътрешно приемане помагала.
но ми трябва и за локално приложение и сега търся как да направя извлек Peace

# 535
А какво ще кажете за алтернативната козметика за околоочния контур? Нещата, които ползвам за лицето не смея да ги слагам и там. Тампони с прясно мляко (студено) са единственото за което се сещам, но лошото е че не го консумирам и трябва да го купувам специално заради това. Кокосовото масло също е вариант понеже е по-леко, но през лятото е течно,в хладилника пък става прекалено твърдо... Някакви предложения как да се погрижим алтернативно за тази деликатна зона?

# 536
Най-новото е коронки от циркониев окис покрит с керамика. Някой знае ли нещо повече по въпроса?
Да,това е добър съвременен вариант.Вече доста се разпространи в България.Скелетът от циркониев оксид е много здрав и позволява направата на мостове,с което металокерамиката напълно се измества от керамичните кострукции без метал.Наричат се още Циркониеви Зъби.И естетически са близки до съвършеното Simple SmileБиопоносими и няма алергии.
А от колко време са на пазара и колко време са изпитвани? Какво в същността си представлява като материал/състав циркониевия оксид?

# 537
салвията помага при силно изпотяване.
искам да направя извлек, с който да се мажат краката.
маслен извлек изключвам.
спиртен?

ще изсуша листа за чай, защото и при вътрешно приемане помагала.
но ми трябва и за локално приложение и сега търся как да направя извлек Peace

Не е добре да се подтиска потенето. И изобщо секрециите от организма, така той се чисти.
Но можеш да правиш отвара от лайка или смрадлика  (докато е топла), в която да се киснат краката вечер. Предполагам, че може и салвия да се ползва.

А иначе можеш да споделиш този проблем с хомеопат, често това се дължи на някакъв друг по-основен проблем.

# 538

Не е добре да се подтиска потенето.

А иначе можеш да споделиш този проблем с хомеопат, често това се дължи на някакъв друг по-основен проблем.

салвията намалява потенето, не го подтиска.

аз не се потя. дори и в жегите  Confused
питам за половинката.

на хомеопат няма да иде, защото не иска да ходи на лекар и защото хомеопатите тук са доста скъпи.
салвията я сложих да се суши. за сега пие чай  Peace

# 539
А какво ще кажете за алтернативната козметика за околоочния контур? Нещата, които ползвам за лицето не смея да ги слагам и там. Тампони с прясно мляко (студено) са единственото за което се сещам, но лошото е че не го консумирам и трябва да го купувам специално заради това. Кокосовото масло също е вариант понеже е по-леко, но през лятото е течно,в хладилника пък става прекалено твърдо... Някакви предложения как да се погрижим алтернативно за тази деликатна зона?
   Писала съм вече.За тази зона ползвам рициново масло.Очевидно, ефекта е много добър! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт