НОЕМВРИйските деца по Великден ще са колкото яйца!

• 11 020
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • На топло...
 Добро утро и от мен в новата темичка- страхотна както винаги, Тонеса!  Peace

Добре дошла на ЯнаРо в нашите редици!!!   bouquet

Растина, съжалявам за случилото се, знам, че не можем да те успокоим в този момент, но имай топлите ни прегръдки и стиснатите ни палци за скорошно повторение на положителнотоо тестче!  Hug   Kissing Heart newsm51
Както е написала Мишлето- съдбата си знае работата- по-добре от нас! Ти знаеш, че си дала най-доброто от себе си, а именно любов, значи не е в теб причината, а така е трябвало да стане! Сигурна съм, че скоро ще бушуват хормоните пак и накрая ще гушнеш най-прекрасното бебе на мечтите си, само зодийката ще е различна! Не се отчайвай!  newsm10

Хриси, абсолютно си права! Абе за какво си плащаме здравните осигуровки (аз живея в Германия, но разликата не е много голяма-тук има приват-пациенти, дето са по-важни от тия на държавните каси и са винаги с предимство- лошо няма, ама не на гърба на хора, които спешно се нуждаят от помощ и са съвестни платци!!!)??? Ей така за доброто име на здравната каса ли или за да вършат работа?! А лекарите хич не ги мислете, ако искат да си пълнят гушките има достатъчно допълнителни изследвания и съвестни мами!!! Поне това, което здравната каса поема, колкото и малко да е, трябва да си го вземем, защото ни е право... и са ни парите от ръцете излезли... иначе плащаме за нещо, което никога няма да получим или два пъти за едно и също! Я по-гневно!!! На маймуни ли ще ни правят?!  smile3512

Хайде стига толкова, че се ядосах!  smile3505

# 106
Нанунана ( ама как го написах само  Mr. Green ) не се ядосвай заради тях , те не си заслужават Whistling
Розичка , ами според новата лентичка пак имаш 219 дни Joy
Не можете да се разберете нещо с тези лентички Laughing

# 107
Привет мацорани Wink
До сега ви четох похапвайки, че гладна не издържам на Тонесините икушения  Rolling Eyes

Djindjari, като се върнеш от док, да се отчетеш!  Heart Eyes

# 108
Нанунана ( ама как го написах само  Mr. Green ) не се ядосвай заради тях , те не си заслужават Whistling
Розичка , ами според новата лентичка пак имаш 219 дни Joy
Не можете да се разберете нещо с тези лентички Laughing

и тя е щатска - в очакване съм следобед да стане 218  Laughing

# 109
  • София
Растина - имаш не само моята подкрепа! Скорошно сбъдване на мечтите ти!  Praynig

Ей ама много сте дейни - браво на вас. Аз много не пиша - то нищо ново при мен... Дебелея си на воля и така.

За имената - ние сме решили първото да е на свекъра. Така си бяхме решили още преди години - Богомил или Богомила. Второто живот и здраве ще е на моя тати и така..., а третото ще е както си решим  Mr. Green Joy

За лекарите - аз съм на частно по абонамент. Имам направление по здравна каса и още не съм решила къде ще се записвам... Идва ми рядко само веднъж в месеца да си виждам бебчо на УЗ-ито и за туй. В петък късен следобед съм в 14-то ДКЦ на фетална морфология (май така се казваше) и го чакам с нетърпение. Някоя от вас ако е ходила и споделила - нека ми прати линк на ЛС, за да не претоварвам темата - много ми е любопитно...

YanaRo - добре дошла!   bouquet

# 110
Здравейте!

Аз се позагубих, но моето детенце е много болничко и не ми е до нет нещо  Cry Има хрипове в дробчетата, кашля много, с температура, хрема и разтройство е.Направо се смъкна горкото за няколко дена.Сърцето ми се къса, ама да минава.След малко пак сме на лекар.

Отивам да ви почета преди да се е събудила, че много сте писали пак  Wink По-късно се надявам да се включа по-активно.

Честито на патерици, на всички, които са имали повод за празнуване през изминалите дни   bouquet

Желая ви лек и хубав ден и много ведро предвеликденско настроение   bouquet

# 111
  • София
Сиска, и аз там ще ходя на скрининг на първия триместър, но съм чак за след средата на май  Praynig  Сподели, моля те, как е минал прегледа и изобщо - дай повечко подробности.
А какъв е този абонамент, който имаш за ЖК. Щото и аз ще правя такъв, ако искам мойто док да ме следи, иначе ще трябва да зи избирам някой друг по ЗК. А аз без мойто док не мърдам никъде, та затова ще си платя 400 лв  #2gunfire в ТК, ама няма друг начин. Но това да е, здраве да е! Laughing

Мацоранки, бях ви питала онзи ден- тези, които вече са казали новината в работата- как подходихте, как я съобщихте на шеф, колеги......Моля за Хелп, че след празниците и мен това ме чака, а друго си е като имам помощ от приятел! Hug Благодарско!  bouquet

# 112
  • София
Розичка, зависи в колко часа си си направила лентичката, тогава се сменя. Моята в 10 сутринта се сменя, а другата Pregnancy weekly чак следобед, защото тогава се регистрирах, отчитат 24 часа.
Мишле, струва ми се, че нещо си се запуснала, втори ден с една и съща лентичка  newsm62.
Ilka, незнам дали съм пристрастена, но докато още не усещам бебчо ми е по-комфортно като го видя на монитора и лекарката се зарадва че всичко му  е наред. А така се самонавивам но ще издържа до 8 май!!! Видях сега че и Сиска ще ходи в 14 седмица на ФМ и на мен горе долу така ще ми се падне като отида на преглед да съм 13-14 седмица.
А относно притесненията ти изобщо не се притеснявай, ходи си и на двете места. За Токуда специално съм чувала Д-р Кирякова че е много добра и аз мислех там да се запиша но ми е много далеч и ако случайно (дано не се налага) трябва да стигна по спешност от Кр. Поляна до Лозенец.... 40 мин път.

# 113
Добро утро момичета,

снощи почнах да пиша, но не успях да постна нищо, рано смъкнах кепенците  Tired

Исках да ви питам, все пак има ли момичета, които не ги болят хич гърдите?? Не е ли това прекалено, вече съм в 11 седмица. Толкова ли съм 'подготвена' от предния път, се чудя. Точно преди година имах пълен набор от бременни признаци и ужасно болезнени и чувствителни гърди, но не стигнах до закъснение или тест. Затова сега все още не ми се вярва, че това с моя организъм е нормално, но явно това е положението.

И пак за имената, аз няма да кръщавам на никого и няма да имам проблеми в това отношение. Аз се отчетох веднъж, като сама си избрах да кръстя сина ми на свкъра ми - Ангел, и даже много му пасна името. На нашите много не съм им била кой знае каква любимка, а и майка ми ми очерни най-светлия ден, разплака ме в родилното с нейните глупости. Не хареса името, което избрах, била съм я разочаровала, държеше да го сменям и говореше разни подигравателни гадости.

Даже предвид разни други работи има смисъл да кръстя на себе си, и без това имаме име 2 вариант от първия път, което много добре се връзва с нашето семейство, по сватбения ни ден + месецът, в който забременях сега = моята буква, но още не знам. Чакам мъжът ми  rotfImbo да мисли и той имена. Като почна да раждам може и да се замисли  Laughing Ако имаме момиче обаче, проблемът ще бъде с фамилното име. Отсега мисля какви молби да пиша до общината, защото по закон може да се запише на майката (за да завършва на -а), но щом имаме вече едно дете, децата трябва да са с еднакви фам. имена. Голяма бюрократска глупост.

Мишле, аз си знам, че 13г.с. влизам във второто тримесечие и това ми стига! Ако бъркам, поправете ме!

Яна, добре дошла в нашия отбор и лека и безпроблемна бременност до края!  Peace

Непастьоризираните сирена крият потенциален риск, а ти никога не можеш да си сигурна, че точно на теб няма да се случи. То е и като с други вредни неща през бременността. Струва си да се лишим. Само 7 месеца остават! Има една тънка особеност обаче и тя е, че ако въпросните меки сирена не са оригинални френски, най-веоятно не са приготвени по оригиналната рецепта, т.е. не от сурово мляко. По принцип на опаковката трябва да пише au lait cru ако са от опасните. Мои близки си изпатиха от листериоза. За незнаещите да поясня, рисковете са главно за увреждане на мозъка. В по-раннна бременност щетите са почти необратими и може да предизвика помятане. Ако се почувствате зле или болни, не пренерегвайте неразположението. Листериозата се лекува с антибиотик, но как се диагностицира при бременна не знам. Вирусът се предава също и от недобре измити зеленчуци.

Djindjari  браво за прегледа, сега стискаме палци за хубави новинки!!  Hug Heart Eyes

П.П. На моята лентичка има да си задам сама коя дата и час е при мен...
        Мишлето, лентичките ти показват различен прогрес.

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 11:52 от puh golqm

# 114
  • София
Мишле, струва ми се, че нещо си се запуснала, втори ден с една и съща лентичка  newsm62.
Мдааааа! Party Грешката ще бъде поправена! Party Скоро! Peace
 Joy Joy Joy

Валя, писах ти на лични! Peace Имам персонално питане към теб Peace

# 115
  • София
Мишле,отговорих ти но днес в унисон с мойта незаинтересованост към работата и нет-а почива и много бавно зарежда. Та ще ти кажа и тук - ДААААААА!!!!! Живот и здраве наесен  Hug

# 116
Момичета отново отивам до Кентъки,но се успокоявам,че едва закусвам,а вечер махам само плодове почти винаги,така че килограмите ми са последна грижа......тук поне има малко месце,иначе все тесто...... newsm78
Пухче,натъжих се за имената ви и неподкрепата на майка ти,аз самата от малка имам тоя проблем - майка ми натяква едно име сбор от името на двамата с баща ми,но съм решила така - свекър ми е много достоен човек,а и живот и здраве и тях няма да пренебрегна,но уви е гадно ,когато проблема идва от най-близкия ти човек..... Hugи все ме разпитват за името,почти съм решила да не им го кажа докато не родя Winkне че съм суеверна,но се ядосвам от тия вълнения -излишни.Да ми е здравичко детенцето и да дойде както си му е реда и да няма усложнения - това се моля само! Другото е тооооолкова излишно!

# 117
  • София
Пухче, аз сутринта се оплаквах, че нищо не ме боли така че явно имаме и добри моменти в бременността!!!!
А честно да ти кажа за имената и аз се чудя най-много за да няма сърдити обидени засегнати и предпочитам да не е кръстено на никой, ама ще видим как ще дойде. като че ли бабите и дядовците няма да го обичат ако не е кръстено на тях....
В мойта книжка 13 г.с. си е трети месец. Само 1-ви и 9 - ти месец ги брояха по 6 седмици защото 1, 2 седмица пишеше че още не се водело за бременност, и последните явно защото може да родиш всеки ден след като влезеш в 9 месец.
lightblue , гледайте се и се лекувайте!!!! Hug

# 118
  • София
Мишле - само да мине и ще разказвам. На абонамент се записах, за да си ме гледа само една докторка, а и всеки месец си гледаш бебо и те изследват. По здравна каса - 2 пъти за цялата бременност. За сега съм доволна, но то веднъж съм ходила... Ти при коя доки си в Тина Киркова (поне ми се стори че си там). Аз съм при д-р Мая Василева - случайно попаднах при нея в спешния и ми хареса... (малко се повтарям, че и преди съм го разказвала - извинете ме). Не намерих много мнения за нея за съжаление, но така или иначе вече съм взела решението...

# 119
  • София
Сиска,  Hug Hug Hug

А за това какво поема ЗК и какво не- честно казано не съм наясно, но съм сигурна за едно- със сигурно сме прецакани, както винаги. Не може за цяла бременност да те гледат само 3 пъти на УЗ и да ти пуснат 2 изследвания! #2gunfire А после- Как да сме подпомогнели раждаемостта, прираста намалявал newsm78 Е, господа Управници, ама наистина ли се питате защо и как? #Cussing out #2gunfire Баси и в тъпата държава живеем. Извинете за отклонението, но съм възмутена! #Cussing out И това ако не е открито стимулиране на корупцията Crossing Arms #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт