НОЕМВРИйските деца по Великден ще са колкото яйца!

• 10 990
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
Да вметна и аз за зъболекаря - абсолютно забранени са упойки първите 3 месеца, независимо какви Naughty
След това може, но както каза Фаири само строго определени - не съм запознати точно какви.
Лично на мен първата бременност ми се наложи да си оправям зъм - с вадене на нерви, пълнене на канали и т.н. - зъболекаря ми работи всичко бе упойка, само местна. Ама моя праг на болка е доста висок, та не ми се стори много болезнено Crazy
Ами аз за местна упойка питам , нямам намерение да е ппълна Crazy
А и намерих една статия в бг мамата , и там пише че всички маниполации при зъболекар са безвредни  Rolling Eyes

Ето това пише
Безопасни ли са манипулациите при зъболекар?

Най-общо - да. Местните упойки не са вредни за плода. Ако е възможно, избягвайте рентгенови снимки и манипулации, изискващи пълна упойка, по време на бременност. Ако рентгеновата снимка е задължителна, уведомете зъболекаря за бременността си, така че да предпази от облъчване коремната област.

Ето от тук http://www.bg-mamma.com/site/content/view/969/87/

И де що намерих инфо в нета пише така Rolling Eyes

# 256
Добро утро на всички!
Аз пак да се отклоня-какви дрешки си купувате?За бременни или по-широчки?Днес трябва да си понакупя, че нямам какво да нося всичко ми омаля.И моето коремче е доста издуто-та си мисля че е вече време да го подчертая с някоя готина блузка newsm78.Ама ако така вървя до края ще трябва да си шия по поръчка supermama
Чао и лек ден на всички
П.П Ще питам мъжа за упойките и ще пиша

# 257
Мъжът ми каза че няма никакъв проблем да се слага месна упойка, тъй като е локална(само на местенцето).Има проблем ако мамата я е страх от упойката и направи някоя реакция-да вдигне кръвно или нещо такова.Няма страшно-нападайте зъбарите.

# 258
И все пак имайте предвид, че не трябва да е с адреналин упойката. Адреналинът предизвиква контракции, затова не бива да присъства в упойката.

# 259
  • София
Хей, момичета, дорутру от мене! Само дето то станало обяд докато ви изчета!!!  atwork Браво на вас!  smile3501

Гледам вчера усилено свекърви и зодии сте обсъждали. Аз и от двете не цъфтя от щастие, ама ... каквото ми се е паднало - такова ще си го търпя. Свекърва ми винаги гледа 'на всяко гърне- меродийка да сложи', ама нейната все по-хубава от мойта! Иначе си е добричка и си ме гледка, че живеят наблизо, но ... свекърва е все пак! А за Скорпионите знам, че са доста големи ... хммм ... егоистчета  tantrum Тук присъстващите естествено правят изключение де  smile3560  Innocent

Именце - ние предния път си бяхме намислили едно мъжко, ама ... май ще го пропуснем като вариант този път, че явно не ни е било на късмет. Сега си имаме ново и на никой не го казваме!  Sneaky Аз и не го харесвам много-много, но мъжът ми се е влюбил в него. Казах му, че като се роди пашкула, пак ще поговорим  box tooth И за момиченце имаме някакви варианти, но не сме ги обсъждали. И двамата си мисли, че ще е мъж!  stork-boy Но каквото и да е - няма да го върнем, и скорпион да е - пак ще го обичаме  tooth А така и се иска да се двенки ... все се надявам следващия път един срамежливко да се покаже изотзад ...  hug

Ааа! Ама вие сте страшни! Докато се поразпиша малко и хоп - 5 нови отговора! Как да ви смогне човек!  Thinking  ooooh!

Гледам и за сърцебиене си гугукате - и аз го имах този проблем. Наскоро май не се е появявало, но в началото, малко след като разбрахме, няколко вечери подред така се плашех от себе си. Но при мен си беше пристъп на паника, знам си се аз. Просто като разбрахме и като се сетих всичко, което преживяхме предния път и ...  cry no Но мисля, че лошото отмина  Praynig

При чичко Зъболекар не ща да стъпвам. Последно ходих преди година и половина да ми оправи едната пломба във устата, та откри и втора. Каза, че трябвало и да ми почисти един зъб, та да види какво има отдолу, ама аз НЕДАВАМ!  no Ще ми разваля той прекрасната бременност с гадни машинки! Не на мене тия!  Naughty

Приключвам вече с този пост! само да кажа едно ЧЕСТИТО на печелившите с плуващи човечета  newsm32 и  welcome на новодошлите! Дано от тук нататъка само нови мамчета-ноемврийки да идват и никой повече да не си ходи!  newsm17

Усмихнат ден на всички и по малко  Sick вече!

# 260
Елица благодарим за инфото,за дрешките аз съм си набелязала деня след преглед /30.04-съм при доки/ т.е. на 01.05 се впускам в дълбините на омайващия шопинг - решила съм понеже както сто пъти казах Mr. Greenмодата е доста благосклонна към нас - да наблегна на туниките-прекрасни и свободни поли+дънки за бременни.Но каквото сабя покаже - после ще се отчета!
Ти разкажи какво си си купила после,да черпя идеи Laughing

# 261
  • Sofia
Добро утро мацки
Виждам за зъбите пишете, и аз трябва да устискам с един мъдрец.За вадене е от декември месец, а ма от страх  Blushи сега се надявам да ми се размине.
И аз още не съм казала в офиса.Чакам да минат празниците.
Момичета да питам за БХС,вчера на ЖК ме записаха за него на 22 Май т.е ще съм в 13 г.с,тогава ли се прави?Защо имам спомен от коментарите с вас че се прави в 11 г.с newsm78
Усмихнат ден на всички

# 262
  • София
Майче, 13 г.с. е добре. И на мене тогава ми казаха и после 19-20 г.с. за ФМ.

# 263
Добро утро мацки
Виждам за зъбите пишете, и аз трябва да устискам с един мъдрец.За вадене е от декември месец, а ма от страх  Blushи сега се надявам да ми се размине.
И аз още не съм казала в офиса.Чакам да минат празниците.
Момичета да питам за БХС,вчера на ЖК ме записаха за него на 22 Май т.е ще съм в 13 г.с,тогава ли се прави?Защо имам спомен от коментарите с вас че се прави в 11 г.с newsm78
Усмихнат ден на всички

Мая за БХС ли питаш или за ФМ  Rolling Eyes
За ФМ , първата се прави 11-13г.с. Rolling Eyes
За БХС не знам  Rolling Eyes , но защо ти назначават такова в рискова група ли си Rolling Eyes
Мисля , че беше и за жени над 35 препоръчително Rolling Eyes
Според мен това е много натоварващо изследване  , а и на доста места пише , че дава неверни резултати и само може да се притесниш излишно Rolling Eyes
Но всеки сам си решава , аз не бих Rolling Eyes

Ето една много информативна тема за БХС http://www.bg-mamma.com/site/content/view/651/68/
В самия сайт има много инфо , прочети го Hug

# 264
Мая, 13 седмица е добре, то се прави между 11 и 13. Ако пропуснеш 13-та седмица, следващата възможност е между 15 и 19 г.с., но тогава е с по-малка степен на точност.

# 265
Понеже явно Пепена е на разходка,ще ми отговорят ли майчета ходили в 11-13 г.с. на фетална морфология - пак с вагинален ултразвук ли се прави? Конкретно за доц.Балев исках да я попитам,но питам и вас ходилите?

# 266
  • София
Розичка, и аз вчера вечерта имах такова прескачане на сърцето все едно нещо вътре ми се размести, ама докато се уплаша то премина...
Мишле, кажи им когато си готова, аз казах само на шефа, но постепенно всички ме разконспирираха в офиса.... а не държах от рано да знаят и всички да ме гледат в корема ама така стана.

Tonesska едно голямо тенкс!!!! smile3525, само да попитам, трябва ли нещо да добавям или направо така да ги слагам????

Хриси, аз ще съм чак в 14 г.с като отида на лекар на 8 май, късно ли е или трябва да се обаждам да я питам???? Че тя нищо не ми каза, но видях че преглбедите при нея са разпределени от 13-16 седмица за втори преглед.

# 267
  • София
Fairy, ФМ или БХС се прави 11-13 г-с- и след това е 15-19???

# 268
Добро утро!!

Да ви се оплача, не се намери скорошен час за ехо за мен и значи ще си чакам до 7 май. Аз съвсем изклЮчих, че и тук има празници, макар Великденът им да мина.  Tired

Djinjari честито шаващо бебче и честито сефте докторско  Wink

Мая, честита радост и на теб!  Grinning

Феъри, не съм съгласна с теб за казването. Откъде накъде някой, независимо кой, ще ми едва ли недържи сметка, че до 3я месец не съм му казала??? Какво общо имат другите с нещо толкова съкровено и интимно, а и с моя вътрешен мир, с моите емоции? Ако се чувствам готова да споделя, добре, но ако не се чувствам, какво им влиза в работата??? Искам да кажа, че аз съм критерия кой кога и дали ще бъде уведомен. Ако някой се почувства засегнат, то най-вероятно се дължи на негов си комплекс. Очакванията са винаги едни камъни, с които човек се цели в своята глава. Трябва да можем да се радваме на нещата такива, каквито ни се предоставят в живота.

Сега за имената и роднините, аз съм си ок, проблемите съм ги оставила в миналото. Нищо не може да помрачи очакванията ми. Смятам да си родя и да си гледам бебе сама, дори предпочитам през първите поне 6 месеца да не ми идват на гости роднини. Сигурна съм, че по-скоро ще ме натоварят, отколкото да ми помогнат. Щото тук в чужбина те не са много наясно с нещата, едва ли ще могат вместо мен да пазаруват и т.н. аз ще трябва да се занимавам с всичката дом. работа (т.е. с повече такава), а те ще претендират, че ми гледат бебето!  #Cussing out

Та в тоя дух искам да кажа на Шамс, колкото и да си разочарована в момента и да мислиш, че не можеш без помощта на баща ти, кажи си Баста, сама ще се оправя, и няма да съжаляваш. Баща ти те манипулира, дори самия той да не го осъзнава. Нещата, които си написала са ми до болка познати. Моят баща като заминавахме ми заяви, че няма да издържим сами с детето и ще им го върнем след 2 месеца!!! Когато това не стана, той се самопокани възможно най-скоро и постоянно ми казваше какво да правя... за съжаление, при някои родители подобно поведение се дължи на някаква празнина, която те просто не успяват да запълнят с нищо(друго), струва им се, че едно внуче ще донесе точно това... това става често с родителите, които са давали своите деца на баби и дядовци. Не могат да приемат, че ти на свой ред няма да направиш същото, защото 1. тогава празнината няма как да се запълни и 2. ще трябва да си осъзнаеш и приемеш своите грешки. А колко е лесно да продължи да се върти колелото по стария начин и ти да си спокоен, че не си сгрешил.  ooooh! #2gunfire А това, че на свой ред причиняваш ненужно страдание на децата си, няма значение... важното е да се оправдаеш пред себе си.

Майка ми като родих първия път беше на 45... и да тъкмо влизаше в критическата, която съответно аз бях предизвикала с моето ранно забременяване...

Маценца, как така от панталони ви личи, а от рокли - не. Аз съм наобратно, може би се дължи на вида рокли и панталони, а може би е защото аз не стоя на закрито само по блуза с други хора, тъй като не работя с такива.

Снощи имаше фото-сесия на тумбака и не съвсем, но да видим кога ще мога да пусна снимка, тъй като след малко излизам. Искам да кажа, че структурата ми може да е слаба, но ако пълненя, пълнея на крака и евт. корем, а не ми отива. То ще се види. Допълнително от карането на колело вечер краката ми са по-пълни. Тъпо. Моят мъж пък го намира за хубаво, снощи го обвиних, че е станал Рубенсов фен.

Аз си хапвам каквото ми се прияде. Съвсем съм му отпуснала края, но ви препоръчвам моя сутрешен шейк, ако е възможен при вас. В блендъра слагам 8-10 ягоди, малко плодове и сироп от компот горски плодове и на око кисело мляко. Насладете се: свежо, ужасно вкусно, пълноценно и здравословно!

Hug Hug Hug

# 269
Аз нужда от упойки, нямам. Simple SmileМоя зъболекър съм го шашнала, сигурно съм единствената пациентка, която отказва упойка. След раждането на сина ми, което беше нормално и без упойка, всяка друга болка ми се вижда слаба.Така че може да пробвате без упойка, трай се.
Мамите които са си купили нови дрешки да се похвалят и да ги покажат, аз съм решила след празниците да ходя на шопинг.Айде толкова от мен, че работа ми чака.

Общи условия

Активация на акаунт