ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 43)

• 11 677
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ти ,Астарта за успокоението.То аз не че двете дъщери ги родих кой знае колко големи,но помня,че при втората ме разглеждаха с прожектор за разкъсвания,охлузвания и пр.,тъй като таза ми бил много тесен даже и за бебе с размери 2.600.А сега притесненията ми идват от това,че вече съм на 37г. и на тази възраст ставите не са толкова разтегливи.За сега с доки не сме коментирали раждането.Сигурно си мисли,че още е рано,но на мен ми се иска да знам,ако трябва да ме режат да се подготвя психически,щото аз и операция нямам.А пък съм чувала,че на по-възрастните родилки за по-сигурно предлагали направо секцио.Оф, незнам.Нека дойде поне юни,че тогава ще се тюхкам повече.

# 76
Инка, със сигурност няма да ти трябва отделно плот щом ще си купуваш скрина с плот за преповиване Peace. А разликата за момче и момиче е единствено в десена на плота, сигурно розов и син.

ДеЩо, пропуснах и аз да отбележа каква чаровница ти е Яна Heart Eyes. С този хипнотизиращ поглед, доста мъжки сърца ще разбие след някоя и друга годинка Wink.

# 77
  • София
Здравейте,аз преди малко си дойдох от работа...и вече оправям багажа за утре Simple Smileнетърпелива съм,малко да се махна от тая лудница Peace
На боните бързо оздравяване,а за упойката/тази дето те парализара/на мен са ми слагали такава,когато ми оперираха крака...и неискам да прозвучи страшно,но ако зависи от мен никога повече няма да дам да ми сложат такова нещо,много ме боля...може би е до анестезиолог,може би до гръбначен стълб незнам,но мен ме боля адски.Та по-тоя повод силно се надявам моят бебок да се обърне в правилната посока Hug

# 78
А пък съм чувала,че на по-възрастните родилки за по-сигурно предлагали направо секцио.Оф, незнам.

Ами и моите наблюдения са такива, макар че нямам логично обяснение защо го правят newsm78. Все си мисля, че при всички положения възстановяването след секцио е по-бавно, независимо колко шевове имаш от нормалното раждане. Аз съм пример за това - с хиляда вътрешни шева и 3 външни след епизиотомия, на третия час след раждането се разхождах из болницата, качвах и слизах стълби, абе изобщо не чувствах кой знае какво Grinning.

# 79
Варненки,за утре уговорката остава нали?Само дето не разбрах кой ще идва.
Уговорката за 10.10 пред Годзила на Мария Луиза остава, аз ще идвам  Simple Smile 6milianka и Kupa няма да дойдат, Donka ще дойде след лекцията, мисля че Inka и tanita потвърдиха, но нека те и останалите да си кажат  Laughing

# 80
Аз да попитам,сигурно ще прозвучи глупаво Embarassed ама тази епизотмия с упойка ли се прави или без?

# 81
  • София
Инка, ние имаме такъв шкаф за преобличане и искахме да си купим и подложката, но тъй като беше по поръчка правен шкафа и майстора не се беше съобразил със стандартните размери, подложката ни идваше по широка от шкафа и така си останахме само с шкафа без подложката. Искахме да вземем подложка, защото е по-лесно за поддръжка, защото бебенцата като малки много се напишкват, докато ги преобличаш и преобуваш и така с подложката само забърсваш и съответно по-лесно миеш, а пък ние слагахме първо одеялце, за да не му е твърдо, после нещо уж непромукаемо и накрая пеленка, но като се напишкваше каката и всичко отиваше и трябваше да се пере всичко поред. Струва ми се подложката по-удобна за ползване като цяло.

# 82
  • София
Аз да попитам,сигурно ще прозвучи глупаво Embarassed ама тази епизотмия с упойка ли се прави или без?
Прави се по време на самото нормално раждане - без упойка.

# 83
  • Варна
Момичета, аз няма да мога да дойда. Много ми се искаше. Нали ще разкажете после?
Шкафа е 60-65, трябва да разуча колко са подложките  newsm78.
Цял ден като ям по корема ми остават следи какво съм хапвала  Joy Joy Joy.

# 84
  • София
Момичета, аз няма да мога да дойда. Много ми се искаше. Нали ще разкажете после?
Шкафа е 60-65, трябва да разуча колко са подложките  newsm78.
Цял ден като ям по корема ми остават следи какво съм хапвала  Joy Joy Joy.
Подложките май са стандартизирани, но ако решиш да ползваш и двете е по-добре да разучиш за размерите им предварително.

# 85
Хахах, представяте ли си при секцио да не се махаше плацентата Laughing
Гледам упойки обсъждате, аз исках пълна, но д-ра каза, че това не е концерт по желание. Бях със спинална.

Инка, подложка ще си купувам като тази по-евтината дето си показала. Разликата не знам каква е, но 50 лв. за същото не давам Naughty

ДеЩоВиди, Яна е СТРАХОТНА! Сега вече съм сигурна ,че искам МОМИЧЕ! Представям си я точно като твоята дъщеря.Да ти е жива и здрава и много късмет в живота и желая. И на всички вас де Heart Eyes
И аз така си представям мойта пикла  Blush http://deshtovidi.multiply.com/photos/album/3#3 един малък разкош е това дете, отдавна съм й хвърлила око. Деси, зет имате ли  newsm53

# 86
Прави се по време на самото нормално раждане - без упойка.
 Уау,че то не боли ли така на "голо" да те режат и шият?

# 87
Някъде слагат упойка при шева и кройката, другаде - не. Не знам защо така  33uu

# 88
Астарта, аз съм ти връчила на тебе медал за храброст отдавна  Joy

Според мен наистина упойката се съобразява спрямо състоянието на родилката и е въпрос на преценка на анестезиолога! Чувала съм, че ако секциото е по спешност, има педпоставки за по-тежка и дълга операция изобщо не те питат даже, но има резон в тая работа!
 Колкото до мен, аз съм с пълна плацента превия и по принцип операцията не се води лека (има опасност от кръвоизливи и т.н.) и родилите при такива условия обикновено стоят и повече в реанимация. Аз лично се надявам всичко да мине по план, но и аз като Лучия искам да знам всичко и да съм подготвена предварително, дори за най-лошото, чакам с нетърпение да си науча датата  Blush. Подобни изненади биха ме изнервили много  Simple Smile

Инка, и аз ще си взема същия скрин с леглото с 4 чекмеджета отдолу. Та, скринът не го продават с подложка за повиване, така че трябва да си вземеш отделно такава, но да е съобразена с размера на скрина - поне аз така щше направя, де  Grinning

# 89
Катинче, те ли ще ти я избират датата?

Общи условия

Активация на акаунт