Априлски бебета

• 17 356
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Тодоранче, нашия Косьо "ходи" с изрязани нокти вече цяла седмица Wink А сме по-малки от вас.

А за храненето - все едно аз съм го писала това. И аз все се притеснявам тия максимум 10 мин. сукане дали стигат  newsm78 Но преди началото на следващия месец няма как да разбера (тогава ще го мерят). 

# 106
И ние още сме 2 в 1 Peace!!
До обяд боядисвах яйца,че не се знае до събота дали ще устискам Mr. Greenи дали изобщо ще съм си у дома,а искам да зарадвам детето си с нещо шаренко и весело-станаха много хубавки Flutter.
Утре съм на редовна консултация-вероятно последната преди термина ми.Тогава ще пиша какво ми е дереджето-за сега се държа и чувствам нормално,имам мноого редки безболезнени контракции-само толкова Rolling Eyes.....
Честито на мама Ели В!!Да й е жива и здрава рожбата!!!  bouquetИ на мен с предишната бременност бяха ми казали,че бебко едва ли ще има 3кг.,обаче си го родих на пук на това цели 3кг. и 700гр.!!!!!!!!!Така че-изобщо не ги вземам тези мерки за чиста монета-само за ориентировъчни!
Мили мами с малки априлчета Heart Eyes,с нетърпение чакам и мен да ме понесе вихъра на този род безсъници,който ви е грабнал и вас.... Praynig  bouquetПоздрави на всички ви!!

# 107
За акането и аз започнах да се притеснявам, защото в началото като я хранех с биберон и и давах 90 мл. АМ или 90-100 мл. кърма акаше при всяко хранене. Дори я усещах още с първата глътка как започва да пълни памперса. Сега откакто пак се опитваме да се кърмим и да не и давам с биберон, ака по-малко. Например от сутринта от 6ч. няма нито един наакан памперс, смених само един напишкан. Аз по принцип сменям пампито само когато е наакано или пък сега в този случай като само пишка през хранене. Но с това акане започнах да се притеснявам че не суче достатъчно, давам и като си поиска, но тя май продължава да си спазва горе долу тричасовия график. Успокоявах се с това, че щом не плаче и придремва значи е нахранена, но пък от друга страна не може от наакан памперс на всяко папкане изведнъж толкова нарядко да започне да ака. Какво ще кажете момичета?

За коликите при нас започват по това време на деня, до преди малко така плачеше милата, но някакси успя да се успокои и заспа, да видим до кога. Междудругото вие какво давате за колики - аз Саб симплекс, но като кърмя все забравям да и дам преди това с лъжичка и от 1 ден май го караме без капки.

За ноктите, още не съм ги рязала, но почти постоянно и слагам ръкавички защото много се дере.

ЧЕСТИТО НА МАМА eli_v   bouquet ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ БОЯН.

# 108
Здравейте, аз тъкмо се наканих да ви пиша и ...мамка му! Толкова съжалявам за Ася......но ме е и яд, толкова хора не заслужават да бъдат родители, а тя миличката как се радваше......Ей това се вика несправедлив живот!!!!
Иначе ще пропусна разказа за моето раждане, че пак взе да ми се преревава! Ако направим класация за най-гадни раждания може и да не я оглавя, но със сиурност ще съм в челната тройка!
В този ред на мисли бих искала да помоля мамите раждали секцио да дадат малко преоръки за следоперативния период и възстановяването, че аз малко се притеснявам-вече взех да влизам в крак, само ми е трудно да ставам и да лягам, ама няма как-има ли някаква опасност да стане някой сакатлък с шевовете или въобще с операцията-то е ясно че трябва да се пазя, но само да не вдигам тежко или да не се преуморявам.....абе всичко ще ми е полезно! И въобе какво значи тежко-до колко кг???? Ами как ще излизам на разходка, като няма кой да ми свали количката по стъпалата (и да ми я качи после?) Колко време трябва да се пазя???месец, два, година, цял жиивот????? Утре ще ходя да ми махат конците, ама те тез лекари такива сливи имат в устата, че не разчитам на техни отговори!!!
 Ами това е за сега, пазете се мили момичета!

# 109
Ема, аз раждах секцио и не докторите, а педиатърката ми каза да съм се пазела много. Аз се възстанових за около седмица- десетина дни. Нищо не ми опъва, няма вероятност да се отвори раната. Конците ми ги махнаха на 10-тия ден. Сама си свалям количката и си разнасям детенцето. Всичко правя в къщи. Аз едва ли съм пример за подражание, но смятам че ако се чувстваш добре можеш да правиш всичко.

# 110
Привет и от мен!

Днес ми е 5-ти ден /по ЖК/ преносване и признаци за раждане никакви  Confused слава Богу тоновете на бебо са добри  Praynig и май на него си му е толкова добре там вътре, че хич и не мисли как се чувства вече мамка му  Crazy Май ще се конкурираме с Емма за най-мързелив бебок  Mr. Green

До обяд боядисвах яйца,че не се знае до събота дали ще устискам Mr. Greenи дали изобщо ще съм си у дома,а искам да зарадвам детето си с нещо шаренко и весело-станаха много хубавки Flutter.
И аз така, тъкмо привърших с тази работа, силно надявайки се в неделя да ми донесат няколко цветни яйчица в болницата  Wink

Честито на всички новообебили се мами! Да са ви живи и здрави рожбичките и много да ви слушкат!   bouquet

# 111
Тодоранче а колко време ги има Марта тези пъпчици.

Aми появиха се сякаш преди около 2 седмици. А я мажа от 4-5 дена.
За ноктите и аз нещо такова помня, че се режат след 40 ден (всичко съм забравила  Blush, ама то и 6 г. не са малко време). Само си спомням, че на Теди му ги режех, дкато той спи.
ВаняМ, jul,  с какво режете ноктята - с ножичка или с нокторезачка?

Сетих се, че щях да пиша и за повръщането. Откакто при нас се появи този проблем, аз започнах да си почиствам гърдите преди кърмене с памуче, напоено с преварена вода , защото се мажа с Лансинох (въпреки че на Лансинох-а пише, че не се измива). 

# 112
Междудругото вие какво давате за колики - аз Саб симплекс, но като кърмя все забравям да и дам преди това с лъжичка и от 1 ден май го караме без капки.

И аз давам Саб симплекса.

Мами, да ви питам - вие всеки ден ли се къпете, че ние през ден-два. Иначе през дните, които не се къпем, мием дупето задължително.

Честито на новите мами! Hug

# 113
  • София
Междудругото вие какво давате за колики - аз Саб симплекс, но като кърмя все забравям да и дам преди това с лъжичка и от 1 ден май го караме без капки.

И аз давам Саб симплекса.

Мами, да ви питам - вие всеки ден ли се къпете, че ние през ден-два. Иначе през дните, които не се къпем, мием дупето задължително.

Честито на новите мами! Hug

И ние през ден-два правим "сеанс пълна програма" Embarassed. Иначе наакан ли е памперса - на чешмата със сапун "Тео бебе" (много хубаво мирише и освен това явно наистина е "нежен"). Само нощем аканото бърша с мокри кърпички, че ме мързи да го размятам до кухнята. И освен това голямото къпане го правим не вечер, а преди обед.

Тодоранче, на Косьо ноктите рязахме с нокторезачка. На каките като бебета - с ножичка.

# 114
  • Пловдив
Тодоран, с ножичка режа, не мога с нокторезачка. А за повръщането-не вярвам да е от Лансинох, по-вероятно ми се струва да е от колики. Аз бях писала, че моите и двете деца при силни колики повръщаха, понякога на фонтан.
Лурдес, къпем я всеки ден. Не че са мръсни бебетата, ама това им е масажче един вид (преди да сме почнали с истинските), пък и малко водно-въздушни бани са полезни, а и успокояват коликите с топлата водичка. Е, и да се пропуска, не е драма  Wink Обаче след баня освен другото и спи по-добре и по-дълго.
Емма, препоръчва се след секцио 3-4 месеца да се пази, особено от вдигане на тежко. Тежко е повече от 6-8кг. В повечето случаи е невъзможно обаче. Аз се хващам, че освен количката, отверем-навреме вдигам и баткото, който е почти 20кг.
Ама на теб кой ден ти е от операцията, странно ми е това, че още трудно лягаш и ставаш newsm78 Аз нямам никакви болки или придърпвания от 4-5 дниш след операцията. Ходи ли да те видят дали заздравява правилно раната? Други особени предписания за пазене няма. Аз единствено мажа раната всеки ден с крем за красота Flutter миналият път с това вълшебно кремче белегът ми беше почти невидим Flutter

# 115
  • Пловдив сега England( Farnham)

Здравейте Мами,

Днес ми остана време да вляза във форума от както съм родила-19.04 и първото, което видях беше ужасяващата новина за Ася Cry. Тя беше моята вестителка и нали ми е съгражданка я чувствах някак по-близка, затова новината ме потресе.
 Ася имай силата и вярата, че доброто съществува, това е много важно сега. Едва ли думите ще те стоплят, но поне може да ти донесат временна утеха. Разбирам мъката ти, защото моя много добра и близка приятелка мина през същото преди 2 г. и имам представа какво е , поне като страничен човек, но за родителите е наистина страшно. Бъди силна !!! Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Rose

Честито на всички нови мами smile3525,  да са ви живи и здрави дечицата !!!

П.С Щях да пиша повече и да разкажа за раждането, но ще го оставя за по-късно . Сега ми е мъчно, подтиснато и нямам думи след това което прочетох.

# 116
  • в илюзия
За къпането ние се къпем всяка вечер , а днес ни падна и пъпчето така , че ще е стинска баня Laughing
за ноктетата не съм и ги рязала още страх ме е , може би ще изчакам до 40 ден
Капки аз давам Еспумизан , но нещо не съм много доволна . Нас коликите и хващат пък сутрин и към 13 часа и вечер към 18 , но минават до към 21.
Емма за секциото и на мен ми казаха да не вдигам тежко , да не ходя с гол кръст и да забравя прашките поне за една година . На мен ми махнаха конците на изписването на 6тия ден ,, може би това те опъва , ще видиш като ги махнат е почувстваш облекчение или поне при мен беше така. Peace

# 117
Къпем се всяка вечер и на нея много и харесва, даже не иска да излиза от ваничката  Laughing Като я извадим и започва да плачка.

# 118
  • Варна
Честито на мама eli-v! Да й е жив и здрав Боян!

naana Добре дошла отново при нас!  Hug

jul е права за акането при кърмените бебета - нормални са и двете крайности - акане на всяко хранене и акане веднъж на няколко дни. По-важно е да се следи пишкането, недохранените бебета пишат по-рядко и урината им не е прозрачна, а по-тъмна.

пъпчето на Невена падна онзи ден, но останаха някакви корички. Като ги махнах с памука, пак се разкървави съвсем леко. Май ще вземем да пропуснем днес ваната.  newsm78

# 119
за къпането-при нас е всеки ден във ваничката + мазане с олио (пълна програма)  Peace

Това за ноктите не го бях чувала newsm78 Аз вече 2 пъти му ги рязах!толкова бързо растат,а ръкавичките не се задържат дълго на ръцете му.....да го оставя да се дере ли??? Ползвам нокторезачката (по удобна ми е)!

за коликите пробвах със Саб Симплекс и чай от копър-Ефект-Нулев Close
Сега давам преди всяко хранене по 1 лъжичка Инфакол и след кърмене по мааааалко чайче от Джоджан (Гюзум)! Капките ги ползваме от седмица,а чая от вчера....да не казвам голяма дума,Но май има подобрения Praynig

Днес излязох на разходка с Дани самичка.....в Морската градина!Беше ми толкова послушно момчето,че чак не усетих кога дошло време да го храня ooooh! Много ни харесва навън!

Честито на новите мамчета,а на останалите -Малко ви остана момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт