Априлски бебета

• 17 356
  • 304
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да ви попитам за тези стерилизатири за микровълнова те универсални ли са или пак има значение какви шишета ползвам  newsm78 .Аз са сега стерилизирам с хапчета на Чико,обаче нещо тука в Русе се загубиха и мисля да пробвам с микровълновата.

Абе принципно имат едни решетки с дупки, които съответстват на отворите на шишетата. По това се познава дали са съвместими или не. Но и да не пасват точно не е фатално - важното е да са обърнати надолу и в тях да влиза пара.
Така че - аз бих ти отговорила - да, универсални са. Другото е търговски трик.

# 181
здравейте мами.за стерилизирането-аз съм със шишета на НУК и стерилизатор на ЧИКО-няма проблем-в микровълновата за 8 мин. и готово.galivo лично на мен като ми наближи термина и аз казах че не искам да преносвам-доктора каза,че решението е мое-аз плащам,аз казвам-затова така писах.veni-b тук вода не се препоръчва,но аз давам подсладена след всяко хранене,за да не се образуват гъбички,или давам ако се събуди м/у храненията.сега забелязах като има колики и като дам малко вода и се успокоява коремчето.doly-dog аз съм съм НУК шишета и силиконови беберони-не се дави и си лапа добре.лек ден мами и до после.  bouquet

# 182

Ясмина, нас коликите ни започнаха на 20ия ден. И не са много силни и постоянни (засега). А като забележа че започват давам капки Саб Симплекс и се успокоява.
Иначе и ние засега сме само на кърма и не даваме водичка. Но от време на време плакнем устата. Аз за съжаление все още имам рагади и се чудех кога ли ще минат?

За гърдите и моите зърна са различни и лявата гърда е по малко млечна. Всеки път давам и двете, суче по около 10 мин. всяка, на проблемната понякога 20, но на нея е с протектор и незнам.
На последното кърмене Мартин за първи път повърна и му излезе даже малко мляко през носа. Не съм се притеснила много, но не беше приятна гледката.

Усмихнат ден от нас!

# 183
  • Пловдив
Благодаря, Танцен!  Hug
Честита месечинка и на Аси - младши и всички бебоци на нашия рожден ден!!!   bouquet
Да почерпя и аз /малко не ме бива с картинките, но е от сърце/
  cook cook Popcorn Wine Glass Wink

# 184
  • София
Леле...колко бързо минава времето ! Кога се отърколи цял месец  Shocked

Да са живи и здрави бебоците, а и техните мами и татковци! smile3521

# 185
Привет мами  Hug

Аз да се похваля, вече трети само се кърмим и наистина кърмата като че ли ми се увеличи. Засега пишкаме, акаме по-рядко и спинкаме, значе на Дари и стига и е нахранена. Но още се изкушавам да звънна на педи да и искам кантара за уикенда и да се мерим.

sisee, и на мен едната ми гърда има повече мляко. Но тази, която е с по-малко ми е оперирана и с това си го обяснявам. На нея като че ли и по-трудно ми се отпушиха каналите.

Честита месечинка на Аси-младши. Много да радва мама и тати.

Леле, ама наистина лети времето. Ей така ще си и пораснат тези деца да знаете  Laughing

# 186
Честита месечинка на нашите мартенско/априлски бебоци  newsm51

моят стерилизатор за МВ е на Авент! Слагам го за 2 минути,а като ви чета вас за по 8  Shocked
Благодаря за отговорите ви относно кърменето  bouquet
ние по цял ден сме на ръце.......ах тези коликиииии #2gunfire ще се побъркам!!! детето ми само се гърчи и рита с крака и ръце,а аз не мога да му помогна Cry някакъв ужас е !!!да се оправя гадното времеме,че май на разходка като сме е по-добре положението! сега ви пиша с една ръка (в лявата ми е сгушен Дани) затова са ми толкова нескупосани постовете Mr. Green ще ме прощавате.....от толкова носене на ръце заякнах,ама само с лявата  Grinning

# 187
  • Пловдив
Ей, почна се вече и с тези поздравления, много голям кеф - Честити месечинки на Никол и Аси! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 188
Здравейте и то нас.
Поли не я слагам по корем, а настрани. Но тя пък обича да спи по гръб и се обръща сама, когато я сложа на една страна. Иначе е сравнително спокойно бебе (пу, пу), хапва си добре и спинка не чак толкова много, колкото си мислим, че трябва да спи едно бебе. При нея интересното е, че има един период от 2 часа в различно време на деня, когато не спи и е доста нервна. Мята ръчички, иска да суче, но не захапва зърното, а се мята върху него и после се дръпва (като куче, което си играе с кокал). Хем ми е смешно, хем ми е жал, защото явно нещо я мъчи. Коликите й като че ли попреминаха или поне не се напъва и не свива крачета, както преди. Пълни си памперсите редовно - досега само веднъж съм сменила памперс, който е бил само напишкан. Ми то който си похапва добре, така прави... 
За разходките: предишните ми бебета бяха все есенни и аз си ги извеждах редовно. Даже бях единствената майка, която седеше все по градинките през цялата зима. Само когато вали дъжд или духа силен вятър, сме си седели в къщи. Сега трудностите с излизането идват от организацията с другите деца. Един иска да идва с нас, друг не иска, някой е зает, друг го мързи... Все има по нещо. Но когато сме само двете в къщи, бързо се организираме. И ние сме като онова тъпото куче от рекламата на Германос - щом чуем думата "разходка" и вече сме облечени.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА АСИ, НИКОЛ И ВСИЧКИ ДРУГИ БЕБЕНЦА, КОИТО ДНЕС СТАВАТ НА МЕСЕЦ!

# 189
Мерси, мерси, момичета!

Сисе, ти какви капки му даваш - пробвай да ги смениш с някои други. На всяко дете действат различни. Аз давам Саб симплекс, преди това си бях взела Инфакол - тук също се продават във форума. Аз лично ти ги препоръчвам.

Пролетната Фея, и ние сме така. Вчера като валя цял ден и не можах да го изведа, той стачкуваше и почти не яде.  Mr. Green На кого ли прилича  Rolling Eyes

# 190
  • София
Благодаря ви за съветите ще пробвам и с тези шишета! Да ви попитам знаете ли на колко време трябва да се сменят каучуковите биберони, аз знам че по-бързо се захабявали от силиконовите?

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ БЕБЧЕТА!   bouquet  Hug ДА СА МНОГО, МНОГО ЗДРАВИ И ДА НОСЯТ САМО РАДОСТИ НА МАМА И ТАТИ   bouquet

За коликите - Нашите започнаха към втората седмица, може би към края на втората седмица. Аз давам Саб Симплекс, ама нещо немога да се ориентирам кое повече го мъчи запека или коликите. При нас понякога има ефект от капките, понякога не.................Сега в аптеката питах за други капки и ми придложиха някакви съвсем нови ама 30 лв  #Crazy  #Crazy  #Crazy е не ги взех..................какви са тия цени бе, направооооо ужас!
С разходките ние сме същите, Ради като е навън и само спи, не се сеща нито за ядене нито че го боли нещо, ама това скапано време пак се развали  #Cussing out

# 191
честита месечинка и от нас  на всички !
ВаняМ снощи бяхме на гости и пийнах една биричка  Mr. Green еййййй като б'ел човек се почувствах  Joy направо .......беше ми супер откога не бях се отпускала в компания с приятели  Rolling Eyes
Аз за стерилизаторите не мога да се включа защото нямям наблюдения ,имам микровълнова с такава функция и това е най-голямото ми злато от уредите в нас  Peace
за гърдите мисля че е нормално и на мен една та ми е по-голяма от другата и то много видимо ,но пък мляко има ......... Rolling Eyes

# 192
Благодаря ви за съветите ще пробвам и с тези шишета! Да ви попитам знаете ли на колко време трябва да се сменят каучуковите биберони, аз знам че по-бързо се захабявали от силиконовите?
doly, аз ползвам каучокови биби, защото знам че поне първите 1-2 месеца те са най-добре за бебчетата, тъй като са доста близки като усещане за гърдата на мама ... А на НУК знам че са съобразени и с формата на зърното на гърдата , така че бебе да си мисли тотално че папа от мама Simple Smile + това са анатомични....
Употребяват се най-много месец, ако преди това нямат видими забележки ....

оххх, това е - тичам че пак ревем .....гадни колики- добре че няма да помни колко много страда сега горкото  Sick

# 193
  • София

ВаняМ снощи бяхме на гости и пийнах една биричка  Mr. Green еййййй като б'ел човек се почувствах  Joy направо .......беше ми супер откога не бях се отпускала в компания с приятели  Rolling Eyes

О-о-о-о-о, аз всеки ден пия бира ...като заместител на чая за кърма  Joy. Вече даже не й се кефя, щото го правя едва ли не по задължение Simple Smile
Може да звучи смешно и невероятно, но моята педиатърка ми препоръча за кърма по чаша бира обед и вечер (заради бирената мая предполагам  newsm78) Аз обаче предпочитам да си взема дозата наведнъж (вечер, че през деня сама да пия ...никак не подхожда на една дама  hahaha)

Но като сме почнали с признанията...и аз да си кажа: Снощи мацнах една ракийка  Embarassed ...
1. Много се бях спекла от всички лошотии, дето ми се цвъкаха в главата целия ден.
2. Мъжа ми беше взел много хубава ракия, пък и я беше изстудил перфектно. Само като я видях - всички задръжки ми паднаха Simple Smile
и 3. Реших, че Косьо като мъж трябва да ги умее тия работи...

И както ви споменах сутринта, за първи път тази вечер детенцето беше много спокойно и си спа в неговото легло. Вярно, пак се буди да папка 2 пъти, но без всякакви протести се "прибираше" в креватчето. Чак сега направих връзката със сношното "прегрешение" Simple Smile
Довечера ще пробвам пак да видим ефекта дали ще е същия Wink На това му викат "метод на математическата индукция" (завършила съм СМГ Simple Smile )

# 194
ВаняМ аз досега не пиех защото нали настинах и кашлях ,но вече съм здрава и .......... Embarassed а и тука в люлин точно срещу прозореца ни сложиха на един висок блок на калкана една реклама на Каменица  на една огромнааааааа потна бутилка  Joy миналите дни като кашлях очите ми истекоха в нас  да я гледам  Confused
А за твоето прегрешение нали не мислиш че от 50 мл. ракия можеш да успиш Косето-босето  baby_neutral освен ако не си джаснала 250мл.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт