Априлски бебета

• 17 356
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна

Ние се хранихме преди малко. Сука само от едната гърда около 10-15 минути и пак заспа на гърдата. Ама тя и като заспи не пуска. Изобщо голям зор е докато си извадя зърното от устата и. Даже някой път се стресне и подскочи и пак не я пуска, няма да ви казвам как боли тогава като подскочи изведнъж с гърдата ми в устата си. И да ви питам, аз като я кърмя и давам и от двете гърди, но сега сука само от едната. Сега другата да я изцедя ли или да чакам следващото хранене да започна от нея  newsm78 Иначе не я усещам много напрегната, само малко.

Няма нужда да изцеждаш другата гърда, освен ако не е много напрегната или има бучки. На другото хранене давай от нея. Хубаво е да суче само от една гърда на кърмене. Ако изсуче гърдата докрай и пак е гладна, тогава можеш да дадеш другата. НО винаги гледай да изсуква едната гърда докрай, това е много важно за бебето, а и за теб.  Peace

Мами, на кой ден от раждането ви почнаха коликите? И кога най-късно могат да почнат? Невенка, да не чуе дяволът, засега няма колики и се чудя дали ни са се разминали или има още време да се появят?  newsm78

vercho Поздравявам те за изключителното кърмене! Ти си поредното доказателство, че има ли желание човек, трудностите се преодоляват.  Hug И аз се разтапям от блаженство, когато Невенка се е нахранила добре и все още сгушена в мен се усмихва сънена. Чувството е невероятно, все още я чувствам част от себе си.
И ние сме на изключително кърмене, даже и водичка не давам за изплакване. Купила съм едно шише за зор заман, но още не сме го изварили. Така като гледам май няма да се наложи.

veni-b И Невена спи много сутрин. АКо не я събудя и тя ще откара 5 ч. Сега й обяснявам, че този сън трябва да го прави през нощта, а не сутрин. Показвам й часовника, но тя се прави, че не разбира за какво става въпрос.  Joy

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 09:32 от Ясмина

# 166
Ясмина да ти кажа кога нас ни почнаха коликите Peace Когато беше на 1 седмица някъде!Гледам,че Невена е на толкова вече.......дано ви се разминат Peace

Ние се справяме с кърменето,НО.....когато суче от дясната ми гърда остава недохранен! Незнам на каквио се дължи това,но след като цока от нея спи по няма и  2 часа и пак е гладен Rolling Eyes чувствам я по мека и по празна нея....Когато суче от лявата чак се дави и не смогва да преглъща....от дясната няма такова нещо....Някой може ли да ми каже на какво се дължи това и какво да правя newsm78

# 167
  • София
Ясмина да ти кажа кога нас ни почнаха коликите Peace Когато беше на 1 седмица някъде!Гледам,че Невена е на толкова вече.......дано ви се разминат Peace

Ние се справяме с кърменето,НО.....когато суче от дясната ми гърда остава недохранен! Незнам на каквио се дължи това,но след като цока от нея спи по няма и  2 часа и пак е гладен Rolling Eyes чувствам я по мека и по празна нея....Когато суче от лявата чак се дави и не смогва да преглъща....от дясната няма такова нещо....Някой може ли да ми каже на какво се дължи това и какво да правя newsm78

Най-добре питай в кърмаческия....

При нас коликите започнаха горе-долу от 2-рата седмица. От 13-ия ден точно (сега си проверих в постовете).

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 10:44 от ВаняМ

# 168
Сисе, давай да цока и от двете гърди, когато смяташ че е недохранен  Peace
Аз си купих лактогонен БГ чай за 50 ст, от който съм много доволна  Peace

Ясмина, на Мишо коликите почнаха от 5тия ден

# 169
Кали какво стана с операцията?

# 170
  • Някъде на път....
Честит Рожден Ден на hrisi-pisi!  Hug
Да е здрава и много щастлива с най-близките за нея хора! Много да я радва малкия Мартин и повечко бели да прави!  Wink

# 171
Ясмина Маргото нямаше много колики , та си мислех че е от кърменето и многото лактогонен чай/ нали е с копър , анасон .../ и с Ивка ще е така .И направих една глупост- ядох боб в понеделник наобет, ела да видиш вечерта що рев що чудо.... ! И от тогава сме все с колики/ значи може и да не е от боба де/. Значи са я почнали на 5 дни  Rolling Eyes давм еспумизан, снощи май по малко бяха , но си чувам коремчето и как къркори !

Сиссе , явно едната ти гърда е по млечна, и моите са така ,/само че едната ми е оперирана/ . Това не пречи изобщо! Или  предлагай и втората да си дояде, а най добре да му даваш по често мо малко млечната че да се стимулира повече / тоест всеки път да започваш от нея/ !

# 172

Sisee, и при мен е така. От дясната като че ли е по-малко кърмата. на лявата обаче направо и тече по лицето. Аз си го обяснявам с това, че зърната са ми различни н адвете гърди и на Димана и е по-трудно с дясната. Ама аз упорито си я държа до последно и ако още е гладна я слягам на лявата. следващия път почвам от лявата, ако е напрегната и ако не е сукала много от нея.

# 173
  • в илюзия
При нас коликите почнаха на 7мия ден , явно при всчки различно  Ясмина дано вас да ви попуснат.
Честито на мама Бебкобуб , много да я радва малкия мъж.

# 174
Честито на новите мами! Hug

Нашите колики започнаха към 7-8-ия ден, то даже в началото се чудехме колики ли са, какво са newsm78

Имам един въпрос - като изварявам шишето в тенджерка с вода, после цялото е побеляло - какво да го правя този котлен камък? Да го изплаквам ли пак с гореща вода - не се ли губи смисъла от стерилизацията? Имате ли такъв проблем със стерилизатора за микровълнова?  newsm78

# 175
Здравейте и от мен!
Потресена съм от случилото се с Ася.Думите са напълно излишни, и идея си нямам през какво минава това момиче, моля се само да бъде силна! Не ми е излезнала от главата от вчера, когато прочетох за случилото се!
Днес ще помоля мъжа ми да мести компа че не се издържа, цял ден гледам сериали по Фокс отатък докато спи малката, вместо да съм си с вас! Hug
Лек ден на всички ви!   bouquet

# 176
Кали какво стана с операцията?
Вчера бях при док. Иглата е още навътре. Засега ще ходя на 2ри да видим докъде е стигнала и най-вероятно тогава ще ми я маха  Rolling Eyes

# 177
Честито на новите мами! Hug

Нашите колики започнаха към 7-8-ия ден, то даже в началото се чудехме колики ли са, какво са newsm78

Имам един въпрос - като изварявам шишето в тенджерка с вода, после цялото е побеляло - какво да го правя този котлен камък? Да го изплаквам ли пак с гореща вода - не се ли губи смисъла от стерилизацията? Имате ли такъв проблем със стерилизатора за микровълнова?  newsm78
Явно и вие имате проблема с варовитата вода. Със стерилизатора за микровълнова този проблем си го спестяваш. Варовика остава да плува във водата в стерилизатора и една част се утаява, но с гъба, веро и топла вода изплакваш и той е чист. На шишетата  обаче нищо им няма. Само са като запотени от стерилизацията. Аз ползвам на бейби лукс. Евтин е /15лв. говзех/, но пък ми върши добра работа. миеш, в стерилизатора и оттам за 5 мин в микровълнова и си ок.

# 178
  • Русе
Да ви попитам за тези стерилизатири за микровълнова те универсални ли са или пак има значение какви шишета ползвам  newsm78 .Аз са сега стерилизирам с хапчета на Чико,обаче нещо тука в Русе се загубиха и мисля да пробвам с микровълновата.

# 179

Днес ставаме на един цял месец! Затова ви черпя виртуално и ви пожелавам най-сладките и здрави бебоци! Да ги нацелувате всички и да им пратите поздрави от батко Аси!

Честито месечинка и на всички бебоци, родени на 25 март - Никол на Lara1 ,  Велин на koalkata,
Дамян на polinita,  Андреа на mona77 , Рада  на galia ilieva !

Общи условия

Активация на акаунт