Априлски бебета

• 17 356
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви за отговорите момичета  Hug

vercho, добре дошла. Знаеш ли че май се засякохме с теб пред детското отделение в Шейново, но ти нещо не се чувстваше добре и не беше удобно да те заговарям. Може и да съм се заблудила де  newsm78

SUNI_22, аз хапвам доста лук, защото стимулира кърмата, и няма проблем.
Лурдес
, това с пръста го знам и така опитвам, трудничко става, но горе долу се получава.

ЧЕСТИТО НА МАМА WONDERFUL   bouquet ДА ИМ Е ЖИВА И ЗДРАВА ГОЛЯМАТА КУКЛА

# 151
Честито на мама wonderful! Да и е жива и здрава голямата госпожица!   bouquet

Подобри рекорда за най-голямо бебе! Наистина много голямо бебе  Shocked

kalli, как си мила? Какво стана извадиха ли иглата? Боли ли те още?

# 152
  • София
Ама наистина wonderful baby е родила тази WONDERFUL  (толкова голямо...да няма грешка  Joy) !!! Да й е живо и здраво! newsm51

# 153
Ама наистина wonderful baby е родила тази WONDERFUL  (толкова голямо...да няма грешка  Joy) !!! Да й е живо и здраво! newsm51
Joy и аз си помислих, че е възможно да е станало грешка  hahaha татито може да е сложил някой друг грам и от него...гледам, че към 21ч. е писал - нормално да се е почерпил вече  hahaha

# 154
Лелел, каква момаааа Simple Smile Направо момците ги сложи в джоба си  hahaha
да им е жива и здрава   bouquet

Stefinka, хомеопатичните капки, които взех се казват Ентерокинд. Засега не мога да кажа дали имат ефект, но задължително ще се отчета  Praynig

bouquet

# 155
  • в илюзия
Благодаря за отговорите  Hug
Изкъпахме се наполовина без да мокрим пъпчето , а такъв мерак ми беше , пък и тя много обича Heart Eyes

Верчо добре дошла пак Hug

Честито на мама Wonderful много й е голяма момата , много да я радва , а на мама пожелавам бързо възстановяване.

# 156
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile

ЧЕСТИТА ГОЛЯМА ПРИНЦЕСА НА МАМА WONDERFUL   bouquet ДА ИМ Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА! Simple Smile

За АМ - ние се храним с Аптамил 1 и за сега съм доволна като изключим запека, ама май е нормално за бебетата хранени с АМ......
За акането - аз пък знам че бебетата който са на аАМ е нормално да са запечени в началото. Докато давах на Ради кърма, нямаше пропуск, акаше на всеки памперс, а сегааааааааа  Cry не ми се говори как се мъчи милото, вече незнам какво да правя. Чая против колики на Хип му подейства разхлабващо, ама повръща от него и го спрях, че ме е страх през нощта да не се задави Sad
За къпането - ние в началото го пазехме УЖ, докато падне пъпчето, пък и след това защото секретираше малко кръв, ама то от пазене, всеки път си го намокряхме неволно  Embarassed Сега вече зарастна и всичко е ОК Simple Smile
За секциото - при мен е същото, над раната ми е като увиснало месото, много гадно, изглежда много меко, а като го пипна все едно вътре има твърда част, ох и аз така го описах  Embarassed Иначе аз имах няколко случая в началото първите 1-2 разходки така да ме заболи, че неможех да се прибера, ама вече съм добре и си върша всичко. Още от болницата гледах да се движа максимално много, за да не направя сраствания и само мерих коридорите, пък и да двора излизах и горе-долу от втория ден от изписването започнах с разходките в квартала, а сега с бебчо е супер Simple Smile Simple Smile Simple Smile Само не ми давата да вдигам количката ама от другата седмица съм сама и няма да имам избор Simple Smile
За памперса - ние сме с Памперс 3-6 и засега не съм имала случай да изпуска. Аз винаги разтягам ластиците и гледам "къдричките" да са навън.

Ох да ви се оплача сега Sad От една седмица Ради като яде и е толкова лакум, че на всяко хранене се дави и чак въздуха му спира и аз си изкарвам акъла  #Crazy След дълго обикаляне по магазините днес (и все ми отговаряха че бибероните били еднакви, защото аз исках някакъв който да пуска по-малко или незнам, нещо което да предотврати това давене) взех на Чико едно шише с каучуков биберон и сега двете хранения с него бяха безпроблемни, ама той пък пуска още повече от Авент-ските и незнам вече какво да си мисля и какво да правя  newsm78 #Crazy Ще видя ако и утре нямаме давения и е добре ще купя още едно шише на Чико и това е, самодето събрах една камара шишета.............. На някоя от вас да се е случвало подобно нещо????????????

# 157
 stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy
Долетяха новини преди малко ....... smile3535
 Моята адашчица Bebkobub е родила снощи на 23.април  в 23:23часа . синчето си Кирил който е 3,600кг. и 50см.
Да им е жив и здрав юнака !!!
  smile3504
честито и на WONDERFUL за голямата мома !!! Да е жива и здрава !!!
аз чета форума ама все още ми е криво !!! Confused постоянно мисля за Ася и жената от февруарките  Sad извинявайте ,че пак споменавам ,но няма с кого друг да споделя

# 158
Здравейте сладури!  Hug

newsm51 ЧЕСТИТИ БЕБКОВЦИ НА НОВИТЕ МАМИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ! НА МАМИТЕ СКОРОШНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ПРИБИРАНЕ У ДОМА!  newsm51

VERCHO, EMMA ДОБРЕ ДОШЛИ ПАК ПРИ НАС! МНОГО НИ ЛИПСВАХТЕ!  Hug  Crazy

И аз съм още 2 в 1  Rolling Eyes Нещата отиват на към месец Май..., ама да видим...
Все още съм потресена от това, което се случи с Ася, снощи я сънувах...затова предимно ви чета и по-малко пиша  Cry
Ама то по повечето въпроси, които коментирате и да искам още не мога да се включа, засега само се опитвам да черпя задочно опит от вашия. Ето защо много ви благодаря за споделените мнения!  Hug    bouquet

В тази връзка благодаря и за последното инфо за кърменето от vercho  newsm51
Честно казано, мамите 2 в 1 скоро си говорихме, че с нетърпение чакаме точно нейните коментари за кърменето, като един новак и върл фен, да каже как седят нещата на практика, защото ние в момента само четем, образоваме се, подготвяме се, ама реалността си е друго нещо... Embarassed

ася20 това колко ни държат да носим след термина е въпрос на лекарска практика, не на наш избор. Дори и да не искаме, не можем да направим нищо по въпроса. Тук в България в повечето случаи се чака 7 дни след термина и чак след това те приемат в болницата, като през това време всеки ден ходиш да слушат тоновете на бебето. Ако всичко е наред, самия факт, че раждаш след термин не е проблем, тъй като както всички знаем термина е ориентировъчна дата на раждане и се изчислява много условно, а кога точно ще родиш зависи от редица фактори...

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 23:46 от galivo

# 159
за пъпчето-на нас ни казаха,че няма проблем с къпането и преди да падне сме се къпали без лепенки.за пъпчиците по лицето-и ние имаме малко-днес питах-казаха че е от хормоните.но забелязвам,че медицинските мнения в България и тук се различават,така че всеки си решава.
Ами и на мен ми казаха че пъпа не трябва да го пазя, само да не се къпем във ваната докато падне да не се разкисва, иначе се мокри!
За пъпчици - точно това му викат " бебешки пубертет" . Това е от точно както казваш от хормоните преминали през плацентата по време на бремеността! И двете ми деца са го имали , Ивка май и е рано още! Така че същите са мненията Hug
Интересно ми е обаче какво е мнението при вас за кърменето под час и за даването на вода / + захар/ на бебоците newsm78
 doly_dog пробвала ли си НУК? Те са единствените 100%  ортопедични биби, които дупкана не е на върха а отпред , както при сукане! Hug
Изобщо голям зор е докато си извадя зърното от устата и. Даже някой път се стресне и подскочи и пак не я пуска, няма да ви казвам как боли тогава като подскочи изведнъж с гърдата ми в устата си.

Най лесния начин е като стиснеш нослето- като му спре въздуха и ще неще отваря устата  Hug

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 23:41 от veni-b

# 160
Цитат на: cenitelkata
[b
аз чета форума ама все още ми е криво !!! Confused постоянно мисля за Ася и жената от февруарките  Sad извинявайте ,че пак споменавам ,но няма с кого друг да споделя [/b]
И аз така, сън не ме хваща, като легна и само това ми идва във главата  Cry

# 161
bibobibo, аз съм била явно. Това е бил денят когато ни изписаха - петък. Аз загубих много кръв при раждането и бях (и съм) с мнооого нисък хемоглобин. Та тогава ми падна кръвното ужасно и не знам как не се утрепах там Sad Ама много им се бях издразнила, че ни държаха 20 минути отпред да чакаме! #Cussing out Трябваше да ми се обадиш Wink

галиво, радвам се, че разказът ми ти е бил полезен. Засега много се кефя как вървят нещата. Ако имаш въпроси по-нататък с радост ще помагам Peace Hug

Качих много снимки на Ава в албумчето. Малко се поулях ама на всички снимки ми е сладка Embarassed

# 162
  • Русе
doly_dog аз съм с точно тези шишетъа на НУК за които ти е  казала veni-b  .Това е вярно и даже Сашко трябва да дърпа докато папка и в много от случайте ми заспива с шишето в устата.Обаче да ти наблегна,че на НУК има два вида биберони за новородени(за вода и за мляко).Тези за мляко са с малко по-голяма дупчица.Аз обаче давам млякото с биберона за вода,защото млечния ми пуска много и Сашко се дави.Моите биберони са каучоковите.Има и силиконови на същия принцип,но за тях нямам наблюдения .

# 163
  • София
Цитат на: cenitelkata
[b
аз чета форума ама все още ми е криво !!! Confused постоянно мисля за Ася и жената от февруарките  Sad извинявайте ,че пак споменавам ,но няма с кого друг да споделя [/b]
И аз така, сън не ме хваща, като легна и само това ми идва във главата  Cry

И аз...каквото и да правя все това ми е в главата...за февруарската мама даже не ми стигнаха силите да прочета какво точно се е случило. Започнах темата и... се разтресох...загасих комп-а...Боже, как е възможно да се случват такива неща ?!
От една страна ми стана безумно мъчно, а от друга така се панирах, че...на 10 мин ходех да проверявам диша ли Косьо...При всяко негово измрънкване или изохкване сърцето  ми се качваше в гърлото...
Цяла нощ не съм спала, въпреки, че за първи път Косьо си спа в неговото легло и почти не е плакал. Само папка на 2 пъти.
Честно казано по едно време нощес реших, че ще спра да влизам във форума за известно време докато ми укрепне психиката, но...днес първата ми работа след като си направих кафето беше да седна да си го изпия с вас.

Боже, моля те...нека няма повече непоправими нещастия около нас!  Praynig Praynig Praynig

Лек ден, момичета!  Hug

# 164

Честно казано по едно време нощес реших, че ще спра да влизам във форума за известно време докато ми укрепне психиката, но...днес първата ми работа след като си направих кафето беше да седна да си го изпия с вас.

Боже, моля те...нека няма повече непоправими нещастия около нас!  Praynig Praynig Praynig

Лек ден, момичета!  Hug

Това все едно за съм го писала  !  Явно всички сме на едно дереже... най добре ще е да ве въздържим от коментарите...

А иначе ние папкаме също през ноща 2-3 пъти, а сутрин спи като за световно, даже я будя / незнам дали е правилно / за да папка, че ще откара 5ч!

Общи условия

Активация на акаунт