Априлски бебета

• 17 356
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
arodoet2 , благодаря  Hug
честно да ви кажа понякога имам чувството че ще се предам.....така ме болят понякога зърната и гърдите, че ми иде да захвърля всичко и да купя тоя ....Фризолак....и да не му мисля ,
ама като му погледна физиономията на онова диване , и като знам че е за негово добро....

Има ли мами , при които коликите да са отшумели?? Има ли такива късметлии?? Ние днес цял ден се деремммм - и аз , и той ....купих днес едни хомеопатични капки за колики - да видим дали ще помогнат ...защото нито Саб Симплекс, нито Еспумизан, нито копър, ни джоджан...а вече нямам сили ........
За къпането след падане на пъпчето - на нас педито ни каза да изчакаме 2-3 дена и тогава можем да го къпим целия! Да го почиствам както като беше с пъпче, само че не на всяка смяна на пампито , а 2-3 дневно. Така и направихме - и сме 6+

# 136
SUNI_22, и ние сме така, особено преди като се хранехме с биберон с кърма и АМ и акаше на всяко хранене, много често се случваше да пропусне памперса, и на кръстчето отзад, и при крачетата и само се преобличахме. И аз се чудех дали слагам памперса правилно, но явно пропуска защото акото и пишканото са мнооого.

polinita, ние се дохранвахме с Фризолак. Купих такова АМ, зашото и в болницата са я захранили със същото. Цената на кутията е около 9-10 лв. Днес една приятелка ми каза че има и едно мляко Фризофан, което е специално за бебета с много колики, защото се обработвало по-лесно. Аптамил също четох из форума че го хвалят, но пък ми казаха че бебетата много наддавали от него и действал много запичащо.

rosidt75, и на мен при голяма нужда като ми е по-запечено и ме боли, но това беше в началото, тогава дори и като пишках ме болеше, но сега нещата се нормализираха.

Ние се хранихме преди малко. Сука само от едната гърда около 10-15 минути и пак заспа на гърдата. Ама тя и като заспи не пуска. Изобщо голям зор е докато си извадя зърното от устата и. Даже някой път се стресне и подскочи и пак не я пуска, няма да ви казвам как боли тогава като подскочи изведнъж с гърдата ми в устата си. И да ви питам, аз като я кърмя и давам и от двете гърди, но сега сука само от едната. Сега другата да я изцедя ли или да чакам следващото хранене да започна от нея  newsm78 Иначе не я усещам много напрегната, само малко.

# 137
polinita - ние сме с "Аптамил" - 27 лева е - обаче 900 гр.
Я кажи какви са тия хомеопатични капки    Praynig Praynig Praynig

Нашето пъпче падна в болницата и от тогава си се къпем във ваната без проблем    Laughing Laughing Laughing

Ноктите ги рязах вече няколко пъти с нокторезачката му    baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 138
  • Русе
Аз дохранвам с НАН 1  Peace .Сама си го избрах и педито ме подкрепи.

Благодаря за отговорите за пампитата и пишлетата  Hug

Момичета днес малкия неще да ми захапе гърдите.Плюе ги и се сърди  Sad ,а усещам,че има кърма(макар и малко).Снощи да си призная хапнах малко зелена салатка  Embarassed и се чудя дали не е от нея (по-точно от лука и чесъна).Вие хапвате ли си такива неща ???

# 139
Изобщо голям зор е докато си извадя зърното от устата и. Даже някой път се стресне и подскочи и пак не я пуска, няма да ви казвам как боли тогава като подскочи изведнъж с гърдата ми в устата си.

Пробай да сложиш малкото си пръстче докато е захапала зърното с лекичко я избутай! Peace Аз си дръпнах зърното още първия ден в болницата без да сложа пръст и така се разкървавих!

Сега й погледнах челото - цялото се е пъпчосало! Нашата баба държи да й мажем лицето при къпане - зехтин или олио на Мустела, да не би да е от това? Вие мажете ли личицата на бебоците с нещо? newsm78

# 140
  • Някъде на път....
polinita, аз дохранвам с Аптамил - 28 лева е 900 грама, и Петър съм дохранвала с Аптамил - никакви проблеми! Педиатърката ме подкрепи тогава, предполагам, че и сега ще го направи!!  Peace
За сокчетата  - най-рано след 6 месец!

SUNI_22, аз знам, че чесън не трябва да се яде докато кърмиш.
А за лука - и аз хапвам в малки количества, но чесън - не!  Naughty

# 141
Ето ме и мен след малко длъжка пауза. Не пишех, защото татито ни беше с нас до вчера, а и наваксвах с четенето, но сега съм вече на линия.

Вчера прочетох за Ася и ми стана много тъжно. Думи нямам да опиша колко болно и мъчно ми е за нея и нъжът й Cry Прегръщам те силно Ася и вярвам, че с любов и взаимна подкрепа, двамата с мъжа ти ще преодолеете тази огромна загуба и ще продължите напред! Прегръщам те силно Hug Hug Hug

Животът с Ава вкъщи засега е супер. Татито е страшен, много помага и сега ще ми липсва през деня, ама какво да се прави. През нощта много ми помага, само той я преповива преди кърмене. Оказахме се чудесен тандем и смея да твърдя, че не съм почувствала паника нито за миг откакто Ава се роди. Най-трудното беше мойто възстановяване, но и това мина и сега съм си добре Simple Smile Ние сме на изключително кърмене. Ще разкажа малко как стана, дано да съм в помощ на бъдещите майчета.
Почнах още от първите срещи с Ава да й давам да суче. Не разбирах какво и колко (и дали тече), ама давах и не дохранвах с АМ, който ни носеха. Зърната много болят в началото, ама стискаш зъби и минава до седмица. Мажех нон стоп с лансинох - ей златен е тоя крем. Рагади и напуквания не съм имала. Вярвам, че най-важното е как слагаш и как махаш бебето от гърда. Устичката на бебо прави такъв вакуум, че може да ти излязат свитки ако тръгнеш да го дърпаш от гърдата. Ако искаш да го махнеш по някакава причина, пъхаш пръстче между зърното и езичето му, за да развалиш вакуума. Също не давам на Ава да суче само зърното. Тя не винаги знае как да се нагласи. И я връщам докато не обхване добре ареолата. Засега не боли, напротив - приятно е усещането. Болка има само при захапване и първото засукване, но не е страшно Laughing Давам ту едната, ту другата гърда (освен ако 2 кърмения не са много близо - тогава повтарям последната гърда). Ако усетя, че имам още кърма, а Ава не ще да суче вече - цедя. Педито каза, че в началото е важно да се цедя, защото задното мляко е по-тежко и мазно и трябва да се "научи" да слиза по каналите. Мен малко ме мързи да цедя всеки път, та само ако почувствам нужда. Кърма не съхранявам, че и без тва след малката госпожица не остава много Grinning Храним се на поискване, което в общия случай означава на 3 часа (гледам да няма по-големи паузи, защото сега тя има нужда от калории). Ако иска да яде по-често - давам. Нощ и ден - няма знчение за нас Mr. Green Не давам никакви водички и чайчета на Ава, само по една лъжичка преварена неподсладена вода, която е за изплакване на устната кухина. Аз пия чайчета на Хип, поръчах си и сокчета. Също пия хомеопатично лекарство за стимулиране на лактацията Urtica Urens 9CH.
Като цяло кърменето е по-трудно отколкото мислех в началото. Но е прекрасно. Несравнимо е чувството (поне за мен) бебчето ти да се храни само от теб и да знаеш, че му даваш най-доброто. Трябва постоянство и малко предварително инфо и всичко се нарежда. Така че успех! Peace

За съжаление Ава е болна и сега това е малко гадничко, но се лекуваме. Има задна хрема и ходихме на доктор да ни аспирират секретите, взимаха й кръв от вената и тн. Навсякъде ни хвалят какво е геройче мойта Ава Heart Eyes Притеснявах се да не ни създаде тая хрема проблеми с храненето, ама засега наддаваме добре Simple Smile Утре май пак ще ходим на доктор. Дано всичко мине добре.

Жалко, че не става за разходки, ние излизахме вече 3-4 пъти ама тамън се бях наточила за още по-дълги, а то какво стана....

Извинявам се за дългия пост - дано не съм ви отегчила, ама компенсирам за пропуснатите дни Mr. Green

тодоран, ние днес си изрязахме ноктите с ножичка, ако внимаваш - няма проблеми.
нелимакс, аз съм за Андреа Peace
лурдес, къпем се всеки ден. Не си предствям да изпуснем - това ни е любим ритуал Wink
ародоет2, нали знаеш, че след като падне пъпчето трябва да го пазиш 2-3 дни много? Peace

Някой знае ли кога изчезва линеа негра? newsm78

Радвам се, че пак съм сред вас Hug А... и честито на всички нови мамчета. На другите - кураж и търпение Hug

# 142
Нашата педиатърка обясни, че веднага след като падне пъпчето може да се къпеме спокойно, но с лепенка за пъпче. Слага се преди къпане и се маха след това.

Bibobibo виж тази статия за правилно поставяне на гърда. Мисля че ще ти бъде полезна.
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_1_16

Също така защо не се обърнеш към консултант по кърмене. Аз ходих на такъв в Майчин дом, изключително съм доволна, има и лекар, както и две консултантки от нашия форум, много активни и модериращи Кърмаческия форум. Бяха супер любезни, помогнаха ми много, обясняват всичко  Hug.

Хихи добре дошла отново vercho  Hug

# 143
Ние се хранихме преди малко. Сука само от едната гърда около 10-15 минути и пак заспа на гърдата. Ама тя и като заспи не пуска. Изобщо голям зор е докато си извадя зърното от устата и. Даже някой път се стресне и подскочи и пак не я пуска, няма да ви казвам как боли тогава като подскочи изведнъж с гърдата ми в устата си. И да ви питам, аз като я кърмя и давам и от двете гърди, но сега сука само от едната. Сега другата да я изцедя ли или да чакам следващото хранене да започна от нея  newsm78 Иначе не я усещам много напрегната, само малко.
Внимавай как дърпаш зърното - това ти носи само ненужна болка и може да доведе до големи разранявания. Пъхай пръстче да отпушиш вакуума. Аз не цедя гърдата, от която не кърмя (освен ако не е много напрегната - тогава малко я изцеждам да я отпусна). Тоест всяка гърда има "почивка" от 6 часа Peace

# 144
Тодоран, как приема баткото малката? Радва ли й се, гледа ли я, ревнува ли?

О, той както не искаше да чуе за бебе, докато бях бременна, така сега е обсебен от Марта. Много и се радва, милва я, говори й, забавлява я (според него), помага в къпането. Днес той замина при баба и дядо за празниците и каза, че раздялата му с Марта е много тъжничка  Laughing, защото и той ще тъгува за нея, а и тя за него. Помоли ме да сложа негова снимка в легълцето й, за да го гледала и да не тъгувала   Joy
ето го

Вие мажете ли личицата на бебоците с нещо? newsm78

ЛУРДЕС, зехтинът май не е добра идея. Аз имам усещането, че на Марта по-дребните пъпчици и излязоха, след като я намазах със зехтин, защото и се белеше личицето. Има кремчета за лице на Мустела.

# 145
За пъпчето да ви кажа - нашето падне в деня, в който ни изписаха, но си беше раничка и затова слагахме лепенка водоустойчива (оказа се, че имало и други), лепяхме го поне седмица след като падна.

Верчо, много ме кефи блузето на Ава  Heart Eyes

# 146
Днес на 24 Април към 8:30 Wonderful роди своето бебе- момиченце, 54см, 4,6кг.  Щастливата майка и бебчо са добре.
От шастливия татко.

# 147
  • Някъде на път....
Честито на wonderful и голямата принцеса!   bouquet   bouquet   bouquet

# 148
ЧЕСТИТО НА МАМА WONDERFUL!!! КАКВА ГОЛЯМА ПРИНЦЕСА СИ ИАМТ САМО - ДА ИМ Е ЖИВА И ЗДРАВА!!!!

bouquet
  bouquet
  bouquet

# 149
честито на мама wonderful!!!!!!!.за пъпчето-на нас ни казаха,че няма проблем с къпането и преди да падне сме се къпали без лепенки.за пъпчиците по лицето-и ние имаме малко-днес питах-казаха че е от хормоните.но забелязвам,че медицинските мнения в България и тук се различават,така че всеки си решава.за храна-ние сме на НАН-1.до утре мами.отиваме да се чипаме. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт